Στο Μαραμπού το παγωτό γλυκάνει και τις χριστουγεννιάτικες μέρες
Xmas Guide 2023Φυσικό παγωτό και vegan σορμπέ από το Μαραμπού στο Παγκράτι, γίνονται το τέλειο επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι.
- 17/12/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Έχεις δοκιμάσεις να φας παγωτό μπροστά στο τζάκι; Οξύμωρο, αλλά πίστεψέ μας πρόκειται για μια απόλαυση που πρέπει να γευτείς αφού αυτό το γλύκισμα τελικά είναι για κάθε εποχή. Και δε μιλάμε για οποιοδήποτε παγωτό αλλά για το φυσικό, χειροποίητο παγωτό του Μαραμπού που σε οδηγεί στο Παγκράτι χειμώνα – καλοκαίρι, για να δοκιμάσεις τις νέες προτάσεις που κάθε τόσο παρουσιάζουν η Βίκυ και ο Ιγκόρ -μετά από άπειρες δοκιμές και πειραματισμούς-, αλλά και όλες εκείνες τις αγαπημένες γεύσεις που πλέον μας έχουν κάνει φανατικούς.
Φτιαγμένα με ζάχαρη τόση όση χρειάζεται και με τα λιγότερα λιπαρά, τα παγωτά του Μαραμπού γίνονται τέλειο επιδόρπιο ακόμη και για το γιορτινό τραπέζι και δροσίζουν με τη μοναδική γεύση τους τον ουρανίσκο, όπως ακριβώς χρειάζεται μετά τις «έντονες» χριστουγεννιάτικες συνταγές.
Δοκίμασε να προσφέρεις κάποιο από τα vegan σορμπέ, που περιέχουν αποκλειστικά φρούτα εποχής ή κάποιες από τις γεύσεις που φτιάχνονται με αγνό γάλα και χωρίς καμία προσθήκη έτοιμων μειγμάτων ή συντηρητικών και θα καταλάβεις από το χαμόγελο των καλεσμένων σου ότι έκανες τη σωστή επιλογή για γιορτινό γλυκό.
Στα new entries θα βρεις ένα εκπληκτικό σορμπέ μανταρίνι, το άκρως εορταστικό σορμπέ ρόδι, αλλά και ένα ιδιαίτερο σορμπέ με αχλάδι και τζίντζερ. Θα ενθουσιαστείς με τα χειμωνιάτικα αρώματα της κρέμας με πορτοκάλι και κανέλα, αλλά και με τον συνδυασμό της μαύρης σοκολάτας με περγαμόντο. Μάλιστα, το Μαραμπού έχει ετοιμάσει αυτή την περίοδο και ένα παγωτό φουντούκι με εσπρέσο, αφιερωμένο στους οι λάτρεις του καφέ, ενώ το panettone και το κάστανο είναι ένα tribute στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.
Το παγωταζίδικο του Παγκρατίου είναι εορταστική στάση για γλυκό που ζεσταίνει τις αισθήσεις σου, όσο κρύο κι αν κάνει έξω.
Photo credits: Alina Lefa