Στον Μπακογιάννη βρίσκεις τις τρεις γεύσεις παγωτού που αγαπούν όλοι
Βανίλια, σοκολάτα, καϊμάκι -σε αυτές τις τρεις γεύσεις παγωτού ορκίζονται μικροί και μεγάλοι και αν περάσεις από το γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης στην Ηλιούπολη, θα τις δοκιμάσεις στην πιο παραδοσιακή εκδοχή τους, με πρόβειο γάλα.
- 17/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και, ως γνωστόν, καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, θυμίσου να κάνεις μια στάση στο γαλακτοπωλείο «Μπακογιάννης» στην Ηλιούπολη και θα μας θυμηθείς. Χωμένο στα στενάκια, λίγο δίπλα από την πλατεία Κανάρια, το γαλακτοπωλείο που μετρά πάνω από 60 χρόνια λειτουργίας, είναι γνωστό σε κάθε Νότιο που σέβεται τον εαυτό του και γνωρίζει από καλό και αυθεντικό παγωτό.
Εδώ χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα και αγνά υλικά για όλες τις παρασκευές και φυσικά, για το περίφημο παγωτό του. Όσο για τις γεύσεις, στον Μπακογιάννη δεν θα πας για την τεράστια ποικιλία και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς, αλλά για τα κλασικά και αγαπημένα αφού θα βρεις μόνο τρεις γεύσεις παγωτού. Είναι μάλιστα τόσο απολαυστικές, που δεν χρειάζεσαι περισσότερες. Ίσα ίσα, δυσκολεύεσαι και να επιλέξεις!
Πρώτη και αγαπημένη, η σοκολάτα με κακάο και κομμάτια κουβερτούρας, με την ιδιαίτερα κρεμώδη υφή. Ακολουθεί η παραδοσιακή κρέμα με πλούσιο άρωμα βανίλιας, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και τέλος, υπάρχει και το -to die for- παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, που σε ταξιδεύει γευστικά σε κάθε κουταλιά. Σημείωσε δε ότι στην παρασκευή του χρησιμοποιούν αυθεντική μαστίχα, που έρχεται κατευθείαν από τη Χίο.
Όλα τα παγωτά φτιάχνονται με φρέσκο πρόβειο γάλα, ενώ δεν περιέχουν κανένα πρόσθετο. Στο γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη άλλωστε, όλα γίνονται με μεράκι και αγάπη για τα εκλεκτά προϊόντα, διατηρώντας έτσι αμετάβλητα τα θεμέλια που έθεσε από το 1954 ο θρυλικός δημιουργός του γαλακτοπωλείου, Βασίλης Μπακογιάννης. Πλέον, το μαγαζί το βρίσκεται στα χέρια της 2ης γενιάς, η οποία -ευτυχώς και για εμάς- κρατά τόσο τις γεύσεις όσο και την ποιότητα αναλλοίωτες.