Το ιστορικό νότιο γαλακτοπωλείο με το καλύτερο παγωτό
Το γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης στην Ηλιούπολη παρασκευάζει σταθερά τρεις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις παγωτού, με αγνό πρόβειο γάλα.
- 22/05/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Όταν μιλάς για ένα κατάστημα που γράφει τη δική του ιστορία από το 1954, δε γίνεται να μη νιώσεις έναν θαυμασμό. Γιατί μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια που όλα έχουν αλλάξει, οι σταθερές αξίες σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και το γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης είναι μία από αυτές.
Κρυμμένο σε ένα στενό της Ηλιούπολης, αυτό το μαγαζί γίνεται στέκι για τις φανταστικές σπεσιαλιτέ του με βάση το γάλα, μεταξύ των οποίων -ειδικά αυτή την εποχή- ξεχωρίζουμε το παγωτό του. Κι όταν λέμε παγωτό από τον Μπακογιάννη, εννοούμε ό,τι πιο σπιτικό, αγνό και νόστιμο θα γευτείς για να δροσιστείς.
Φτιαγμένες από 100% φυσικά υλικά, οι γεύσεις του Μπακογιάννη είναι τρεις -άλλη μια σταθερή αξία- και όλες παραμένουν αγαπημένες. Όσα περίεργα gelato κι αν έχεις δοκιμάσει, όσες ευφάνταστες συνταγές κι αν έχεις συναντήσει, αυτό το παγωτό είναι σαν να επιστρέφεις στο σπίτι και να ανοίγεις με λαχτάρα το ψυγείο για να νιώσεις την οικειότητα του γλυκού που έφτιαξε η μαμά σου.
Η σοκολάτα με κακάο και κομμάτια σοκολάτας, η κρέμα με την πλούσια υφή και το άρωμα βανίλιας και το εκπληκτικό καϊμάκι με μαστίχα Χίου και σαλέπι, είναι οι προτάσεις του γαλακτοπωλείου Μπακογιάννη, που χρόνια τώρα αποτελούν αγαπημένες μας επιλογές. Πέρα από τη νοστιμιά τους βέβαια, φρέσκο πρόβειο γάλα -χωρίς κανένα πρόσθετο- που είναι το βασικό συστατικό τους, μαζί με μπόλικη παράδοση και υψηλή, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα είναι τα στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Extra tip: Φυσικά, δεν γίνεται να περάσεις από το γαλακτοπωλείο και να αντισταθείς σε ένα ρυζόγαλο ή στην περίφημη κρέμα σοκολάτα, ακόμα και στο αγνό πρόβειο γιαούρτι -αυτό με την πετσούλα- που παρασκευάζει ο Μπακογιάννης.