8 γευστικές οάσεις κάτω από το Σύνταγμα
Σαν βγεις στον πηγαιμό προς το Σύνταγμα να εύχεσαι να είναι γευστικός ο δρόμος. Και για να μην αγχώνεσαι, ναι, είναι.
- 16/11/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Αν είσαι λάτρης των ασιατικών επιρροών στην κουζίνα- αλλά και της γνήσιας ασιατικής κουζίνας εδώ που τα λέμε- τότε τα στενάκια κάτω από το Σύνταγμα είναι ο παράδεισός σου. Εδώ θα βρεις μερικά από τα καλύτερα στο είδος τους εστιατόρια της Αθήνας- και όχι μόνο- αφού δεν είναι καθόλου μυστικό ότι αυτή ακριβώς η περιοχή στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για τις στιγμές που γουργουρίζει η κοιλιά σου.
Κι επειδή ο γευστικός χάρτης της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος είναι τεράστιος, σήμερα τον χωρίσαμε στα εστιατόρια που είναι προς την πλευρά της Μητροπόλεως.
Πιρούνια- και τσοπστικς- ψηλά και πάμε για φαγητό.
Τα έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναλέμε. Ναι, προφανέστατα δεν ξέραμε και από πρόπερσι τι είναι τα bao buns, αλλά άπαξ και μάθαμε δεν υπάρχει γυρισμός. Το μικρό ροζ μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη έχει “στοιχειώσει” τα νυχτερινά και μεσημεριανά μας cravings και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε από τον μικρό αυτό γευστικό κόσμο κοντά στη Μητροπόλεως και να μην αρπάξουμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε για ένα ζουμερό bun και ένα λαχταριστό dim sum.
Το σούσι όπως πρέπει να τρώγεται και όπως πραγματικά τρώγεται στην πατρίδα Ιαπωνία. Ένα υπέροχο ταξίδι στις αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις με “καπετάνιο” τον σεφ Aντώνη Δρακουλαράκο. Σε αυτό το λιλιπούτειο σουσάδικο θα έχεις μια γνήσια γιαπωνέζικη γαστριμαργική εμπειρία με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Sushimou θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο σούσι της Αθήνας. Πάντως, να ξέρεις ότι αν σκέφτεσαι να το επισκεφτείς Σαββατοκύριακο, δεν είναι ανοιχτό. Και επίσης, μη διανοηθείς να πας προς τα εκεί χωρίς να έχεις κάνει κράτηση.
Ένα ελληνικό street deli που με το χαλαρό του περιβάλλον μοιάζει μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να έχεις αν βρεθείς κάτω από το Σύνταγμα μεσημεριανές ώρες. Καλές τιμές, αυθεντικές και μεστές γεύσεις με γευστικές επιλογές που κυμαίνονται από παπαρδέλες ραγού, πιλάφι με μανιτάρια, παστουρμαδοπιτάκια και τυροπιτάρια Κοζάνης. Ότι καλύτερο για ένα lunck break και όχι μόνο.
Αν θες να φας κάτι διαφορετικό – αλλά με ασιατικές επιρροές- τότε το Nolan είναι το μαγαζί σου. Σε έναν μοντέρνο και εστέτ χώρο θα γευτείς πιάτα που μπορεί να σου μοιάζουν δυτικά, έχουν όμως κάτι το εξωτικό, αφού η κουζίνα του αγγίζει την asian fusion κουλτούρα της γεύσης. Και φυσικά σε περίπτωση που δεν το ήξερες, στο τιμόνι των σεφ βρίσκεται ο Σωτήρης Κοντυζάς.
Έτσι και σε φέρει ο δρόμος προς τα εδώ, μη χάσεις την ευκαιρία να περάσεις από το Los Loros, που στηρίζεται στην λατινοαμερικάνικη- συγκεκριμένα την κολομβιανή- street κουζίνα και θα σε εντυπωσιασει. Είναι σίγουρα διαφορετικό από άλλες γεύσεις που έχεις δοκιμάσει και είναι ότι καλύτερο για μια στάση για ένα γρήγορο αλλά εξαιρετικά γευστικό φαγητό πριν ή μετά την περαντζάδα σου στα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας.
Πολύ πριν τα σουσάδικα φυτρώσουν σε όλην την πόλη, το Dosirak έστεκε αγέρωχο στην καρδιά της Αθήνας και μάθαινε τους ντόπιους πως να τρώνε σωστά με τα ξυλάκια.Δεν είναι τυχαίο ότι το θεϊκό αυτό εστιατόριο που ειδικεύεται στην Κορεάτικη και Ιαπωνική κουζίνα δεν έχει πτοηθεί από όλο αυτό το τρέντινες με το σούσι και ακόμα και σήμερα, είναι σχεδόν κατάμεστο από κόσμο. Αν σκεφτείς ότι πάνω από τη μισή πελατεία του είναι Ασιάτες, τότε καταλαβαίνεις πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.
Με νότια καταγωγή, το Feedέλ έχει καταφέρει να κερδίσει βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για την ευφάνταστη ελληνική του κουζίνα και να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Τόσο το μοντέρνο και εξαιρετικά stylish ντεκόρ του όσο και τα όμορφα παρουσιασμένα πιάτα του δίνουν αυτό το κατι παραπάνω που θέλουμε από ένα μοντέρνο εστιατόριο του κέντρου. Το αναμένουμε με ανυπομονησία και στα νότια.
Ο βασιλιάς των αμερικάνικων brunch ζει και βασιλεύει και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Το value for money του New York είναι εκπληκτικό, αφού δεν είναι ανάγκη να το σκεφτείς διπλά πριν παραγγείλεις ένα από όλα- γιατί να φας μόνο αυγά ενώ μπορείς να φας και πάνκεικς και μπέργκερ; Η συμβουλή μας είναι αν θες να πλανάρεις το Σουκού σου, φρόντισε να κλείσεις τραπέζι.