Παραμονή Χριστουγέννων στο Rey Pablo
Καμία νύχτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Το Nou-Pou ξεχώρισε τα μενού που θα την κάνουν ακόμα πιο συναρπαστική.
- 19/12/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
Την Παραμονή των Χριστουγέννων το Rey Pablo μας περιμένει με set menu (και σε vegan εκδοχή) από τον σεφ Ανδρέα Κόρμπα, live performance από τους Γεωργία Δανιηλίδου και Χάρη Νικολαΐδη και, μετά τα μεσάνυχτα, DJ set by Nasos P.
Το μενού ξεκινά με βελουτέ σελινόριζας με καβουρδισμένα φουντούκια, chips καπνιστής πανσέτας και λάδι τρούφας. Στη συνέχεια, στο γιορτινό τραπέζι φτάνει το γεμιστό ραβιόλι με γλυκιά κολοκύθα, ψητή γαρίδα, κρέμα gorgonzola και εσαλότ σε σάλτσα κολοκύθας με bisque ενώ ο πρώτος γευστικός κύκλος της βραδιάς κλείνει με σαλάτα ρόκα σπανάκι με καραμελωμένο αχλάδι, καρύδια, ρόδι και flakes ώριμου pecorino με πιπέρι, με dressing παλαιωμένου βαλσάμικου. Ένα homemade sorbet λεμόνι σε εορταστική έκδοση θα προετοιμάσει το έδαφος για το κυρίως: Επιλογή ανάμεσα σε porchetta γαλοπούλας γεμιστή με αποξηραμένα φρούτα, κάστανα και φυστίκι Αιγίνης που συνοδεύεται από χριστουγεννιάτικη γέμιση και gravy μήλου ή tagliata black angus με σάλτσα από κρασί Port και μανιτάρια porcini, που συνοδεύεται από πουρέ κάστανου και αλμυρή granola. Για το κλείσιμο, μελομακάρονα με σάλτσα σοκολάτας με μπαχαρικά, μαρόν γλασέ και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Τιμή: 40 ευρώ / άτομο
Παράλληλα, το vegan menu ξεκινά με βελουτέ σελινόριζας με καβουρδισμένα φουντούκια και λάδι τρούφας και συνεχίζει με φωλιά καταΐφι με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας και vegan χριστουγεννιάτικη γέμιση από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και κάστανα. Ακολουθεί η σαλάτα ρόκα σπανάκι με καραμελωμένο αχλάδι, καρύδια και ρόδι, με dressing παλαιωμένου βαλσάμικου και το σπιτικό sorbet λεμόνι σε εορταστική έκδοση. Για κυρίως, ο σεφ προτείνει ossobuco καρότου με ραγού μανιταριών, πέρλες κρεμμυδιού και κρέμα πολέντας με σάλτσα κόκκινου κρασιού ενώ το επιδόρπιο είναι μους κακάο με σιρόπι σφένδαμου, κρέμα καρύδας, τουίλ από φυστίκι Αιγίνης και φρούτα του δάσους.
Τιμή: 35 ευρώ / άτομο