Πασχαλινό κρητικό τραπέζι με αντικριστό αρνί στο Ark
Αφιέρωμα: Πάσχα 2024Πασχαλινό τραπέζι με άρωμα και γεύσεις Κρήτης σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα, μας προτείνει για την Κυριακή του Πάσχα το Ark.
- 24/04/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το κοσμοπολίτικο εστιατόριο της Γλυφάδας, με τη διακριτική πολυτέλεια στην ψηλοτάβανη σάλα και τους άνετους εξωτερικούς χώρους, με τη μεγάλη βεράντα και τον μόλο δίπλα στη θάλασσα, γίνονται το ιδανικό σκηνικό για να ζήσεις ένα ξεχωριστό Πάσχα στην πόλη. Φέτος βέβαια, το πολυβραβευμένο με Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Ark έχει φροντίσει να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι κάνεις Πάσχα σε νησί, με ένα πλούσιο τραπέζι με αγαπημένες γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.
Ο Executive Chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του, με τους Αντώνη Ζερίδη και Διονύση Ζαχαρόπουλος, υποδέχονται τη chef Μυρσίνη Λαμπράκη και μαζί στρώνουν πασχαλινό τραπέζι με αυθεντικές, κρητικές γεύσεις. Μια γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή το αρνί που θα φτάσει στο Ark κατευθείαν από βοσκούς στα Ανώγεια και αγαπημένα πιάτα της Κρητικής κουζίνας, με πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς.
Μάλιστα, η παρασκευή του αρνιού αναμένεται να είναι μια μοναδική πρόταση, που θα συνδυάζει την απλότητα με τη δημιουργικότητα της Κρητικής κουζίνας. Συγκεκριμένα, στον κήπο του Ark η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της θα στήσουν αντικριστιέρες με εξωτερικές φωτιές, μεταφέροντας αυτόματα τον επισκέπτη σε μια ιεροτελεστία αντικριστού αρνιού στην Κρήτη, με μαγείρεμα στη φωτιά με ξύλα.
Το σκηνικό ψησίματος, που δεν έχει να κάνει με την συνηθισμένη προετοιμασία μέσα σε μια κουζίνα, θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες, ενώ θα δώσει νέα διάσταση στην παραδοσιακή γεύση του αρνιού του Πάσχα.
Και μπορεί το αρνί να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της ημέρας, ωστόσο το εορταστικό μενού που έχουν ετοιμάσει η σεφ, περιλαμβάνει πολλές ακόμη παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.
Το καλωσόρισμα την Κυριακή του Πάσχα γίνεται με ωμά λαχανικά -αγκινάρες, κουκιά και λουμπούνια, αλλά και κόκκινα αβγά, μυζήθρα και εφτάζυμο παξιμάδι στον ξυλόφουρνο. Στη συνέχεια, μπορείς να επιλέξεις μέσα από μια πλούσια κάρτα που περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα.
Για να σου δώσουμε μια γεύση, στα ορεκτικά συναντάς μεταξύ άλλων αγνόπιτες με ξινή μυζήθρα, αυγά με στάκα, γαρδουμπάκια λεμονάτα με χόρτα και λουκάνικο μαγειρίτσας της Μυρσίνης με αρνίσια γλυκάδια και μυρωδικά. Δίπλα τους και δύο κλασικές σαλάτες: Μαρουλοσαλάτα και Νησιώτικη-χωριάτικη με κρίταμο.
Στα κυρίως, πέρα από το αντικριστό αρνί μπορείς να επιλέξεις κοντοσούβλι κοτόπουλο με τηγανητές μπαμιέδες, κατσίκι στο φούρνο με αγκινάρες και αρνί με ασκόλυμπρους αυγολέμονο.
Ο γλυκός επίλογος στο πασχαλινό τραπέζι γράφεται με καλιτσούνια λυχναράκια σε νερατζόφυλλα, χειρομηλόπιτες, ποικιλία από πιτάκια από τις γυναίκες της Κριτσάς με γλυκιά και ξινή μυζήθρα, μέλι και καρύδια και νεράτες πίτες με μέλι, αλλά και με ζεστό γαλακτομπούρεκο με μέλι από ρείκι και παγωτό κανέλα. Για τους αμετανόητους λάτρεις της σοκολάτας, στα επιδόρπια περιλαμβάνεται και σοκολατίνα με bitter σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα, με σορμπέ βατόμουρο.