Πήγαμε στο Athens Burger Fest ’16 και φάγαμε μέχρι θανάτου
Όταν η Αθήνα έζησε το πρώτο μεγάλο Burger Fest στα χρονικά, το Nou-Pou.gr ήταν εκεί για να δοκιμάσει όσα δεν έχει ήδη φάει, αλλά και να στηρίξει τα αγαπημένα του Burger Houses.
- 09/05/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε μύριζε όλη η Αθήνα burgers και πατάτες. Η πηγή του κακού ήταν το Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, το οποίο φιλοξένησε ένα πραγματικά μοναδικό φεστιβάλ για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού (aka λίγο πιο junk) και της απροσδιόριστης ποσότητας βαρελιών μπύρας. Ο χώρος φυσικά, ήταν ιδανικός, αφού είχε ήδη την ιστορία και απλώς προστέθηκαν τα καλύτερα burger houses της Αθήνας. Και όλα αυτά, με μουσική υπόκρουση από διάφορους DJs αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Νικήτας Κλίντ, οι Ημισκούμπρια και οι Wedding Singers.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανυπομονούσαμε γι’ αυτό το μικρό πανηγύρι φαγητού και ποτού, ενώ τώρα αναπολούμε όλα εκείνα που φάγαμε. Με μεγάλη ευχαρίστηση, κατανόηση για όποιον το έχασε και συμπάθεια για όλους εσάς που ήσασταν εκεί, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όλα τα εξαιρετικά burgers που δοκίμασα.
Όμως, πριν καν ξεκινήσω θα ήθελα να σημειωθεί πως αυτήν την φορά όχι μόνο πήγα στο κέντρο για να προτείνω ακόμη ένα μπαρ, μα πήγα πολεμικός ανταποκριτής. Στον πόλεμο των burgers. Γιατί μόνο πόλεμος μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που γινόταν στις ουρές του πρώτου Athens Burger Fest.
Η ιδέα του Athens Burger Fest γεννήθηκε από μια ομάδα που πολύ απλά θέλησε να ταιριάξει την αγάπη της για το burger και την τάση του κόσμου να συχνάζει στα burger houses της Αθήνας. Έτσι, αποφασίστηκε πως αν αυτό συνδυαζόταν με μερικά μουσικά events και stand up comedies, ο κόσμος δεν θα χρειαζόταν να φύγει ποτέ από το Γκάζι. Έτσι και έγινε, για τρεις ημέρες. Άνθρωποι χαρούμενοι, με γεμάτα στομάχια και τεράστιες καρδιές έτρωγαν και διασκέδαζαν με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο για τα δεδομένα τους. Μαζί και εγώ, να περιμένω σε μια ουρά το πρώτο μου burger.
Ξεκίνησα από το The Big Kahuna Burger αφού μπαίνοντας στο Παλιό Αμαξσοτάσιο ΟΣΥ, κάπου πήρε το αφτί μου μια παρέα να λέει πως «η πιο σοφή κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να πάμε σε αυτό το καινούργιο χαβανέζικο burger house που δεν έχει ανοίξει ακόμη πουθενά». Έτσι και εγώ, δειλά δειλά, σαν σωστός μαϊντανός που είμαι, τους ακολούθησα με την δική μου παρέα, έτοιμοι να απολαύσουμε το γαστρονομικό αυτό μας ταξίδι στο full. Στο πρώτο κιόσκι λοιπόν, δοκιμάσαμε ένα φανταστικό burger από κροκόδειλο, ανανά και chili (The Predator) και ένα όχι και τόσο συνηθισμένο burger από αστακό (The Big Kahuna) με sauce hollandaise και mango. Μα πριν προλάβουμε καν να καταλάβουμε ότι φάγαμε, αρχίσαμε να ρωτάμε ο ένας τον άλλον «Μα καλά, που είναι αυτό το μαγαζί και δεν το έχουμε βρει ακόμη;», μέχρι που μάθαμε ότι θα περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να ανοίξει το δικό του σπίτι.
(Αριστερά το Big Kahuna, δεξιά το Predator)
Συνεχίσαμε με ταχύτητα φωτός, στην αμέσως επόμενη επιλογή μας, το Brooklyn, The Taste Factory. Ακόμη ένα μαγαζί που ψάχναμε στο κέντρο μα το βρήκαμε στα βόρεια (κατάλαβες, θα πάει βόρεια αυτή τώρα), και σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε για χάρη σας. Σε αυτή τη φάση θέλαμε τόσο πολύ να φάμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα (και πολύ καλά κάναμε) που αποφασίσαμε μαζί με το The Snitch, ένα burger με σνίτσελ κοτόπουλο και Doritos(!) να πάρουμε και μια πατάτες με cheddar και μπέικον, μα και ένα γλυκάκι. Μικρό όσο τα Oreo Pancakes τους. Κατάλαβες.
(The Snitch και πατάτες)
Πριν λοιπόν προλάβουμε να χωνέψουμε έστω και τη μια πατάτα που φάγαμε προχωρήσαμε δυναμικά στο αγαπημένο μας Juicy Grill, όπου τα λόγια είναι περιττά αφού ότι ήταν να πούμε για το Ari Gold, το είπαμε όταν ανεβήκαμε στον Χολαργό τις προάλλες. Four down, two to go και περάσαμε στην ουρά του Mikaello. Αν δεν το ξέρεις ήδη, το Mikaello είναι ότι πιο φρέσκο άνοιξε στα νότια τον τελευταίο καιρό, γι’ αυτό και εμείς, σαν σωστοί NouPou-ήτες πριν περάσουμε την πόρτα τους περάσαμε στο κιόσκι τους. Τρία burges, μια μάχη και ένας κάτω αφού είπαμε να μην κάνουμε την υπερβολή (ξαφνικά) και να πάρουμε τα δύο πιο περίεργα. Συνεπώς παραγγείλαμε το Red Moussaka με μπιφτέκι από αρνί και Black Angus, μπεσαμέλ και μελιτζανοσαλάτα και το Dark Atlantic με soft shell crab, wakame και wasabi. Μετά από αυτά, ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά για το Mikaello: πως πρέπει χίλια τοις εκατό να περάσεις από την Πανδώρας να το δοκιμάσεις. Αξίζει την κάθε σου μπουκιά.
(Το Dark Atlantic, γιατί το άλλο φαγώθηκε)
Ύστερα απ’ όλο αυτό, ο κλήρος έπεσε στο Μπαρμπεεκιου αφού κάθε φορά που έχουμε ξεκινήσει (με την ίδια παρέα) να πάμε Πειραιά, σκεφτόμασταν την αναμονή του. Όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολη η ζωή αυτή για εμάς τους φαγανούς φίλους. Είπαμε και εμείς να αδράξουμε την ημέρα και την στιγμή, και να πάρουμε τον Πατέρα του Γενναίου. Τέσσερα μπιφτέκια, τέσσερα τυριά, τέσσερα μπέικον και ένα αυγό. Βρες άκρη τώρα εσύ με μια παρέα που θέλει να μοιραστεί αυτόν τον πύργο της κολάσεως.
Τέλος, κλείσαμε με το BullBust Burgers & Cocktails και τα πρώτα δύο που πιάσαμε με το μάτι μας περιμένοντας στην ουρά. Γιατί ή την έχεις την αίσθηση ή δεν την έχεις. Φάγαμε λοιπόν, το Daniels Bust με Jack Daniels sauce και onion rings και το PB Bust με peanut butter και μπέικον. Το πρωτο είναι όσο λαχταριστό και εύγευστο φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω, ενώ το δεύτερο είναι η ευχάριστη έκπληξη για εκείνους που δεν ξέρουν αν θέλουν γλυκό ή αλμυρό σε αυτή τη ζωή.
(Daniels Bust)
Έτσι τελείωσε και το πρώτο Athens Burger Fest γαστρονομίας στην Αθήνα, με πολλά burgers, μια μπύρα στο χέρι και έξι ραγισμένες καρδιές που δεν είχαν χώρο στο στομάχι τους και για τα υπόλοιπα τέσσερα burger houses του φεστιβάλ. Παρ’ όλα αυτά, και οι έξι αυτοί άνθρωποι έφυγαν με την πιο σοφή συμβουλή που μπορούσαν να πάρουν: Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Φάτε! ή τουλάχιστον πηγαίνετε σε ένα από τα καλύτερα burger houses της πόλης και ας μην κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Athens Burger Fest.