Πήγαμε στο Bakù. Και ξελογιαστήκαμε από την ατμόσφαιρα και τα πιάτα του
Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη; Εκεί, στην αθηναϊκή ριβιέρα, στο «The Margi», που όποτε κι αν επισκεφτείς, σε στέλνει ταξιδάκι σε μέρη εξωτικά κι ονειρεμένα.
- 26/11/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Το χειμερινό του εστιατόριο, Bakù -με όνομα που παραπέμπει στην ομώνυμη πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν- σε καλωσορίζει με άνετα custom made έπιπλα, συλλεκτικά αζέρικα χαλιά και γήινα χρώματα στους τοίχους. Δώσε βάση και στο μεγάλο τραπέζι για παρέες των 8, που βρίσκεται κάτω από μια συστάδα χειροποίητων φωτιστικών, φτιαγμένα από παλιακά κρυστάλλινα βάζα και καράφες!
Σε όποια αίθουσα κι αν καθίσεις, είτε στην κύρια που βρίσκεται και το μπαρ, είτε στην εξωτερική -που έχουν κλείσει- με το αναμμένο τζάκι, θα δοκιμάσεις τις καλοφτιαγμένες προτάσεις του Παναγιώτη Γιακαλή από υλικά ντόπιων ελλήνων παραγωγών, που αναδεικνύουν το ταλέντο του. Σαν εκείνη την απαλή σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο μπρεζέ πάνω σε πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι, την οποία συνοδεύει ευρηματικά μια μπρουσκέτα από πατέ φουά γκρα και τσάτνευ αχλαδιού. Και να φανταστείς ότι ως εκείνη τη στιγμή δεν έτρωγα το φουά γκρα… Ή το απίθανο λαυράκι, που έρχεται ξαπλωμένο πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα, ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα πιάτα του καταλόγου.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνά απαρατήρητο και το σούπερ ζουμερό rib-eye από prime angus beef, που συνοδεύεται με σος μπεαρνέζ και τραγανές σπιτικές πατάτες τηγανητές. Δοκίμασε οπωσδήποτε εκτός από τα παραπάνω και το απίθανο κριθαρώτο παντζαριού με καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και ελαφριά κρέμα σκόρδου.
Τα πιάτα του Γιακαλή είναι εμπνευσμένα από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα και σε μια σελίδα σου δίνουν λίγες, αλλά ανεπανάληπτες εμπειρίες. Άλλωστε τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιεί προέρχονται από ιδιόκτητη φάρμα 20 στρεμάτων, που διαθέτει το ξενοδοχείο στα Καλύβια Αττικής.
Για το τέλος, ένα κοκτέιλ από τα χεράκια του Κωνσταντίνου Μπάση, του mixologist του ξενοδοχείου, επιβάλλεται και κάνει ιδανικό φινάλε με τα εσπεριδοειδή! Κοινώς, με το ολόφρεσκο μιλφέιγ λεμονιού, που λιώνει στο στόμα και που έρχεται παρέα με φιλετάκια πορτοκαλιού και παγωτό από grand marnier.
Σημείωσε ότι η όλη εμπειρία συνοδεύεται από lounge και jazz ήχους που ταιριάζουν απόλυτα με το ονειρικό σκηνικό και ότι κάθε Παρασκευή μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική προσφορά, τις “Laid Back Fridays” με ένα ειδικό μενού επιλεγμένο από τον σεφ στην τιμή των 25 ευρώ.
The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924