Πήγαμε στο Bishop και χειροτονηθήκαμε κρεατοφάγοι
Το Bishop είναι το ολοκαίνουριο στέκι στη Γλυφάδα που θα σε κάνει να δεις την casual κρεατοφαγία με άλλο μάτι.
- 31/01/2018
- Κείμενο: NouPou.gr
Στο βωμό του χρήματος έχουν θυσιαστεί πολλά, στο βωμό του… σωστού κρέατος όμως εμείς δε διστάσαμε να δηλώσουμε πλήρη υποταγή και κάπως έτσι γίναμε αμετανόητοι οπαδοί της «ιερής» κρεοφαγίας στο Bishop, στην οδό Αρτέμιδος στη Γλυφάδα. Μια δοκιμή δύο-τριών (εντάξει, όσων χωρούσε το στομάχι μας λίγο πριν κάνει μπαμ) πιάτων ήταν αρκετή για να «προσηλυτιστούμε» με χαμόγελο ερωτοχτυπημένων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης
Το Bishop, αποτέλεσμα της συνεργασίας του επιχειρηματία Δημήτρη Παππά και του σεφ Alsi Sinanaj, άνοιξε τις πύλες του πριν λίγους μήνες και φυσικά σπεύσαμε να βιώσουμε την εμπειρία, γιατί ως γνωστόν πρώτα τρώμε -δίχως αύριο- και μετά γράφουμε. Το περιβάλλον του μαγαζιού αποπνέει ζεστασιά από το πρώτο λεπτό που περνάς την πόρτα του και βλέπεις ακριβώς μπροστά σου τη μεγάλη φιλόξενη μπάρα με διακοσμητικά τούβλα και μια εντυπωσιακή πόρτα στα αριστερά.
Μπορντώ αστικά χαλιά, ημικυκλικά «σαλόνια», μεγάλα τραπέζια σε σκούρο χρώμα, ένας μεγάλος θόλος και πάτοι βαρελιών στον τοίχο μας ταξιδεύουν νοερά σε κάποιο κελάρι ή σ’ ένα παραδοσιακό αργεντίνικο steakhouse. Δεν κρατήθηκα να μη ρωτήσω ποιανού Interior designer η φαντασία δημιούργησε αυτό το αποτέλεσμα για να μάθω πως η έμπνευση της διακόσμησης ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Δημήτρη Παππά και στα ταξίδια του.
Αφού παρατήρησα το χώρο, κάνοντας βόλτες μ’ ένα ποτήρι εξαιρετικό λευκό κρασί, σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου (κάπως έτσι σε κάνει να νιώθεις το Bishop), στρογγυλοκάθησα στους άνετους καναπέδες περιμένοντας το παρασύνθημα.
Στο μενού φιγουράρουν ως κυρίως πιάτα οι μεγάλες απολαύσεις των κρεατοφάγων (και το μεγάλες είναι κυριολεκτικό, καθώς οι μερίδες είναι τεράστιες και οι τιμές αντιστρόφως ανάλογες): angus burger, μοσχαρίσιο χτένι, μοσχαρίσια πλευρά Αμερικής, Ribeye (250gr), T-Bone (1,2kg) τραγανό κοτόπουλο που μαρινάρεται και προετοιμάζεται με προσοχή δύο μέρες πριν καταλήξει στο πιάτο, μέχρι τραγανό γουρουνόπουλο γάλακτος (τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα) και σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια (900gr) με Chimichurri και Béarnaise sauce.
Όμως δεν γίνεται να μην κάνω ειδική μνεία στο γεμιστό μπιφτέκι (600gr) που είναι ένα (γευστικό) κεφάλαιο από μόνο του. Το ότι αποφεύγω εντελώς συνειδητά χρόνια τώρα να τρώω μπιφτέκι έξω είναι αποτέλεσμα αποτυχημένων δοκιμών (και υλικών). Το ότι βρήκα ένα μαγαζί να μου αρέσει τόσο πολύ το μπιφτέκι του, είναι θαύμα, διότι πριν βρεθώ στο Bishop θα στοιχημάτιζα πως δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ.
Το σερβίρισμα του γεμιστού (με τυρί που λιώνει) μπιφτεκιού είναι επίσης μια ιεροτελεστία από μόνη της. Εμένα μου το σέρβιρε με επαγγελματική μαεστρία ο Αλέξανδρος κόβοντάς το ακριβώς μπροστά μου για να βλέπω πως λιώνει το τυρί και ρίχνοντας τη πινελιά του, αλάτι και πιπέρι από το μπολάκι.
Ήθελα να τον παρακαλέσω να ρίξει το αλάτι όπως ο Τούρκος σεφ Nusret Gökçe για τις ανάγκες της φωτογράφισης αλλά ως συνήθως έπεσα με τα μούτρα στο φαγητό, ίσα που πρόλαβε να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός.
Όλα αυτά συνοδεύονται από –Mama mia!- πεντανόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά, πουρέ πατάτας ή από εξαιρετικό πουρέ καρότου. Στο μενού ξεχωρίζει επίσης η φωλιά πατάτας και το ταρτάρ από ελληνικό μοσχάρι με λεμόνι και ελιές. Στο Bishop υπάρχουν και πιάτα για το φίλο/ φίλη σου που δεν τρώνε κρέας, για να μη μπορέσει κανείς να σου στερήσει τη χαρά να επισκέπτεσαι το κρεατοφαγικό παράδεισο ξανά και ξανά. Για το τέλος (αν έχεις χώρο δηλαδή) υπάρχει crème brûlée, φτιαγμένη χωρίς αυγό και μους σοκολάτας γάλακτος. Σκέτη σο-κόλαση!
Πίσω από αυτό το γευστικό και όμορφο περιβάλλον εκτός από τον Δημήτρη Παππά και τον Alsi Sinanaj, βρίσκεται και μια δυνατή ομάδα νέων παιδιών με μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Ο Γιάννης Ντουμάκης, chef de cuisine (υπό την επίβλεψη του executice chef Alsi Sinanaj), o Αλέξανδρος Παναγόπουλος, F&B Manager και ο Νάσος Καρανίκας που βρίσκεται πίσω από το μπαρ.
Ο Νάσος με περιποιήθηκε αφού χόρτασα και ήθελα λίγο chill μ΄ ένα δροσερό cocktail. Γιατί η αλήθεια είναι στο Bishop θέλεις να κάτσεις όσο περισσότερο γίνεται. Δεν σου κάνει η καρδιά να φύγεις και ευτυχώς σου προσφέρει αφορμές να μην το κάνεις.
Και μετά από αυτό το τρίο της ομάδας, θέλω να πω πως υπάρχει και τρίο επιτυχίας στο Bishop. Ζεστός και ιδιαίτερα φιλόξενος χώρος, πεντανόστιμα φαγητά και προσιτές τιμές. Δηλαδή τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Info: Bishop, Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 210-8941507