Στο Forget About It θα φας πίτσα και θα ξεχάσεις τα πάντα
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι τα Βριλήσσια και μπήκαμε πρώτοι στο νέο pizza & cocktails spot, για το οποίο θα διαβάζεις τις επόμενες μέρες παντού.
- 14/03/2022
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Ανοίγει σε λίγες μέρες στα Βριλήσσια, λίγο παραδίπλα από το The Roosters, και θέλει να σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα μόλις το επισκεφτείς: Το Forget About It δημιουργήθηκε σε έναν χώρο που βγάζει αμέσως μια χαλαρότητα, μια αίσθηση οικειότητας χωρίς καμία περιττή επιτήδευση, ενώ μέσα από τις πίτσες και τα cocktails του θα σε αποφορτίσει από τα προβλήματα και θα σε κάνει κυριολεκτικά να ξεχάσεις ό,τι σε βαραίνει. Αλήθεια σου λέω, θα το καταφέρει.
Μπήκαμε στο Forget about it λίγες μέρες πριν ανοίξει επίσημα και μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του για να μας εξηγήσουν το σκεπτικό τους, ήπιαμε τα cocktails του και δοκιμάσαμε τις πίτσες και τα πιάτα του. Στην κουζίνα έχει βάλει το χέρι του ο Αλμπέρτο Τέττος Σιμιλλίδης, τον οποίο ίσως θυμάσαι από το Odori. Στο Forget about it θα βρεις ναπολιτάνικες πίτσες σε κλασικούς αλλά και ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως αυτή με το μπρόκολο και την γκοργκοντζόλα που δοκίμασα εγώ, αλλά και μικρές pizette σε ακόμα περισσότερες γευστικές επιλογές.
Όμως και τα υπόλοιπα πιάτα που βγήκαν από την ανοιχτή κουζίνα του είχαν ιδιαίτερες πινελιές και αξίζουν ειδικής αναφοράς: Για να σου δώσω ένα hint, δοκίμασα ένα εκπληκτικό κομμάτι σιδηρόδρομου, που καθόταν πάνω σε κρέμα tallegio, καψαλισμένα φασολάκια και πίκλα κρεμμυδιού, αλλά και εκπληκτικές jalapeno τυροκροκέτες με καπνιστή scamorza, ricotta di bufala και pecorino sardo, που σερβίρεται πάνω σε salsa βασιλικού με μέντα και chives και ένα τσικ μαρμελάδα βερίκοκου. Must try και τα δυο δίπλα στις πίτσες.
Το γεύμα σου επιβάλλεται να συνοδεύεται από ένα cocktail ή από ένα κρασί. Την cocktail list έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και θα βρεις φυσικά όλα τα κλασικά, αλλά και παραλλαγές σε negroni, spritz, americano με πινελιές που δημιουργούν το δικό τους ενδιαφέρον και ταιριάζουν τέλεια στο bar food που βγαίνει από την κουζίνα. Όσον αφορά τα κρασιά, θα μπορέσεις να βρεις και ετικέτες σε φυσικά, για να δοκιμάσεις αν είσαι λάτρης.
Όλα αυτά τα δοκιμάσαμε μαζί με τον Νίκο Κοσκινά, τον Χρήστο Καβράκο και τον Ηλία Μπογδάνο (ιδιοκτήτες μαζί με τον Θάνο Τσουνάκα, τον Γιώργο Στενό και τον Βασίλη Ζώη), στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που φιλοδοξεί να γεμίσει με κόσμο ο οποίος θέλει να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί, απολαμβάνοντας μία εμπειρία φαγητού και ποτού που θα τον κάνει να ξεχάσει τα πάντα. Άλλωστε το λέει και το όνομά του που προέρχεται από την ταινία Donnie Brasco με τον Τζόνι Ντεπ. Εκεί ο Τζόνι, με ιταλο-μαφιόζικη προφορά, εξηγεί υπέροχα τι είναι το Forget About it.
Σε κάθε περίπτωση, το Forget about it είναι ένας νόστιμος, χαλαρός και όμορφος λόγος για να ανέβεις στα Βριλήσσια. Περίμενε προς το τέλος της εβδομάδας για να το επισκεφτείς και θα μας θυμηθείς (ξεχνώντας όπως είπαμε όλα τα υπόλοιπα).