Tre Sorelle: Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στο Παγκράτι
To 2024 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκράτι!Το Tre Sorelle βρήκε πριν έξι χρόνια τη θέση του στον ολοένα αναπτυσσόμενο τότε δρόμο της Αρχελάου κι έκτοτε, αυτή η κομψή pizzeria του Παγκρατίου αποτελεί αγαπημένο προορισμό για pizza και cocktails.
- 01/02/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2018 στο Παγκράτι, το Tre Sorelle κατάφερε να γίνει αμέσως talk of the town και όχι άδικα. Το μικρό αυτό τιρκουάζ μαγαζάκι έχει σχεδόν πάντα πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι (μοιάζει να) χωράει, ενώ άνθρωποι που περιμένουν να βρουν μια θέση στο μπαρ ψιθυρίζουν μεταξύ τους για το μοναδικό Negroni του.
Ζεστό, ρομαντικό και minimal, το Tre Sorelle είναι το ιδανικό μέρος για να βγεις το επόμενο ραντεβού σου ή για να τα πεις ήρεμα με τους φίλους σου, απολαμβάνοντας το αυθεντικά ποιοτικό φαγητό του. Το outcome και στις δύο περιπτώσεις πάντως, θα είναι ένα: Η παρέα σου θα σε ευγνωμονεί που τους έμαθες ένα από τα spots που αξίζουν την προσοχή σου στην Αθήνα.
Και μπορεί τα τραπεζάκια στο εσωτερικό να γίνονται ανάρπαστα, η πραγματική δράση όμως στήνεται συνήθως στο πεζοδρόμιο ακριβώς απ’ έξω, με τα negroni και τα aperol και τις μαργαρίτες να πηγαινοέρχονται ανάμεσα σε φρεσκοψημένες πίτσες με καψαλισμένες φουσκάλες στο στεφάνι τους.
Το μενού του φαγητού μαζεμένο και μικρό εξαρχής, προσφέρει 4-5 επιλογές σε πολύ νόστιμες και πληθωρικές σαλάτες, μέχρι η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα να πάρει τελικά τη σκυτάλη. Με ζύμη που ωριμάζει για δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοιχτεί μαεστρικά από τον pizzaiolo και ψηθεί στον ξυλόφουρνο, αυτή η πίτσα δεν θέλει πολλά για να σε κερδίσει. Το ζυμάρι της είναι πανάλαφρο, νόστιμο και με μια ελαφρώς τραγανή κρούστα στο καψαλισμένο στεφάνι, ενώ τα κομμάτια διπλώνονται εύκολα και τρώγονται πάντα με το χέρι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tre Sorelle (@tre_sorelle_pizza)
Ωραία επιλογή η Tartufo με φρέσκια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό και η Diavola, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, τσορίθο και σαλάμι βετριτσίνα, ενώ η απλή εκδοχή της Μαργαρίτας (σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκος βασιλικός) κρύβει μέσα της όλη τη σοφία και τη βαθιά νοστιμιά της cucina povera. Σε μια τόσο αρμονική συνταγή, οτιδήποτε επιπρόσθετο είναι απλά θόρυβος!