Πώς είναι να μπαίνεις στην κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου;
Πέρασα ένα απόγευμα μαθαίνοντας τα (θαλασσινά) μυστικά του σεφ στο Varoulko Seaside. Και ναι γεύτηκα την πιο τέλεια ροφομακαρονάδα.
- 15/11/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Ένα φθινοπωρινό απόγευμα Πέμπτης πήγα μέχρι το Μικρολίμανο –εκεί που βρίσκεται το εστιατόριο Varoulko Seaside- για να μάθω από κοντά όλα τα μυστικά ενός από τους πιο αγαπημένους μου σεφ, του Λευτέρη Λαζάρου.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώτου ορόφου του εστιατορίου ως καλός οικοδεσπότης μας περίμενε ο σεφ σ΄ ένα prιve κάλεσμα για να μας μυήσει στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα με συνοδοιπόρο τον Γιάννη Παρίκιο.
Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα το live cooking session ξεκίνησε με τους δύο chef να μπαίνουν με διάθεση και δημιουργικότητα στην open plan κουζίνα χαρίζοντας μοναδικές γεύσεις στους καλεσμένους τους.
Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοίμασε τη signature ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας (εννοείται πως δοκίμασα τον κιμά μέσα από την κατσαρόλα του) και ένα γρήγορο ψάρι με φρέσκια ντομάτα.
Ενδιάμεσα έμαθα πως το ψάρι χρειάζεται μόνο 4-5 λεπτά ψήσιμο προκειμένου να κρατάει τα υγρά του και να μη χάσει τίποτα από τη γεύση του, ενώ το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι είναι τα πιο σημαντικά υλικά της ελληνικής κουζίνας.
Από την άλλη, ο Γιάννης Παρίκος μπήκε στην κουζίνα φτιάχνοντας ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας.
Όπως μας είπε τα γεμιστά στον ξυλόφουρνο είναι το φαγητό των παιδικών του αναμνήσεων κι έτσι δημιούργησε ένα πιάτο παντρεύοντας την μοντέρνα με τη παραδοσιακή κουζίνα.
Το live cooking session πλαισιώθηκε από ένα γεύμα αφιερωμένο στη βραβευμένη κουζίνα του Varoulkou στο 2ο επίπεδο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου να ολοκληρώνει την εμπειρία.
Το μενού περιελάμβανε Αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ, νερό ντομάτας και κρέμα παντζάρι, ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας (μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πιάτο) και χριστόψαρο με κρέμα από παντζάρι, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σάλτσα μπεαρνέζ.
Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το «Γλαστράκι» ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη με κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο.
Αυτά τα πιάτα περιλαμβάνονται στο μενού του Varoulko Seaside και είναι διαθέσιμα καθημερινά για τους επισκέπτες του εστιατορίου, οι οποίοι θα ζήσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο Τηλ 210 5228400
Καθημερινά: 13:00 – 01:00