Πέντε λόγοι που κάνουν το wine bar Κάρολος να ξεχωρίζει
Την τελευταία πενταετία το wine bar της Νέας Σμύρνης έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένη επιλογή για χαλαρή έξοδο με καλό κρασί.
- 02/09/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το Φθινόπωρο του 2018, όταν ο Κάρολος ξεκίνησε να στρώνει τα τραπέζια του στον φιλόξενο χώρο με την 60s αισθητική και στην φιλόξενη, σχεδόν κρυφή αυλή του, αποτελώντας αρχικά μυστικό meeting point των οινόφιλων. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ανακαλύπτουν κατόπιν πρότασης κάποιου φίλου, μιας και ο Κάρολος επιμένει στο low profile του, αποφεύγοντας την έντονη παρουσία στα social media. Βέβαια, εμείς σου το έχουμε συστήσει ξανά, καθώς είναι από τα μέρη που αξίζει να έχεις ψηλά στη λίστα των επιλογών σου για έξοδο στα νότια και για να σου το αποδείξουμε, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τους πέντε βασικούς λόγους που κάνουν το wine bar της Νέας Σμύρνης να ξεχωρίζει.
Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στον Κάρολο είναι η αισθητική του χώρου. Με 60s διάθεση, επίπλωση που δημιουργεί μια οικειότητα, αλλά και μια δροσερή αυλή, ο Κάρολος προσφέρει ένα διαφορετικό και όμορφο σκηνικό για χαλαρή έξοδο με την παρέα. Βέβαια, επειδή μιλάμε για wine bar ο δεύτερος σημαντικό λόγος να το επισκεφθείς είναι η λίστα κρασιών, με τον Κάρολο να διαθέτει μια μεγάλη και ενημερωμένη κάρτα με περίπου 50 ετικέτες κρασιών και έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα -χωρίς βέβαια να λείπουν και προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η wine list ανανεώνεται συχνά.
Το κρασί όμως θέλει και την παρέα του και ο Κάρολος έχει φροντίσει γι’ αυτό με το παραπάνω, συστήνοντας ένα απολαυστικό κατάλογο φαγητού, με πιάτα που προορίζονται για την μέση, όπως η ζουμερή ταλιάτα μόσχου ή τα φινεστάτα σιουφιχτά με πέστο από φυστίκι. Και μπορεί συνολικά το φαγητό στον Κάρολο να είναι ένας πολύ καλός λόγος να αναζητήσεις μία θέση στα τραπέζια του, ωστόσο πιστεύουμε ότι αξίζει ξεχωριστή αναφορά στην pinsa romana που προσφέρουν -την φτιάχνουν με χειροποίητη ζύμη ωρίμασης, σε οκτώ διαφορετικές εκδοχές και ανεξάρτητα από το πια θα επιλέξεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Για το τέλος αφήσαμε ίσως τον βασικότερο λόγο για τον οποίο ξεχωρίζουμε αυτό το wine bar -την φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του Κωνσταντίνου Γιακιντζή. Από την πρώτη ημέρα που άνοιξε ο Κάρολος, δίνει έμφαση στην ουσία και όχι στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Στόχος του είναι προσφέρει στους επισκέπτες καλό κρασί και νόστιμο γεύμα με επιλεγμένες από τον ίδιο πρώτες ύλες και όχι σκεύη και food styling που θα γράψει καλά στον φακό για να δώσει εντυπωσιακό stories στο Instagram. Ο Κάρολος «μιλάει» ανεπιτήδευτα και απλά και αυτό όσο να πεις, κάνει τη διαφορά.