Roots Rakomelo, το πρώτο ελληνικό pop up bar άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Πήγαμε στο pre opening party του Rakomelo bar, το οποίο θα στεγάζεται για δύο μήνες στο υπόγειο του Yolenis και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
- 23/11/2018
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Δύο ημέρες πριν ανοίξει επίσημα το πρώτο ελληνικό pop up bar, Roots Rakomelo έκανε ένα pre-opening party. Και εμείς πήγαμε ως εκεί για να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία.
Από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και για τους επόμενους δύο μήνες (μέχρι 23 Ιανουαρίου) στο υπόγειο του Yoleni’s Greek Gastronomy center στο Κολωνάκι έχει στηθεί ένα θεματικό μπαρ αφιερωμένο στο Roots Rakomelo και στα ελληνικά λικέρ Roots. Στόχος του Roots pop up bar, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, είναι να επαναπροσδιορίσει ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα στέκια με ρακόμελο. Επιπλέον, κάθε εβδομάδα θα γίνονται και ειδικά event (guest bartenders, θεματικές βραδιές, live μουσική κλπ).
Ο φιλόξενος χώρος, οι πρωτοποριακές γεύσεις των ποτών και τα προσεγμένα πιάτα είναι τα συστατικά για να περάσεις όμορφα όταν επισκεφτείς το Rakomelo bar.
Το μενού του έχει τρία σκέλη. Τα Roots perfect serves, πρωτοποριακά και κλασσικά serves που αναδεικνύουν μοναδικά τα φυσικά συστατικά και τα αρώματα των Roots. Μεταξύ άλλων, προτείνω να δοκιμάσετε το Roots Mastic με μια φέτα λεμόνι και το Roots Kanela με φρέσκο μήλο. Το δεύτερο σκέλος μας συστήνει την κατηγορία comfort drinking, εύκολα κι ελαφριά premium all day ποτά που φτιάχνονται χωρίς shaker. Κάποια από αυτά είναι συνδυασμοί Roots με αναψυκτικά και 2 ζεστές προτάσεις. Το τελευταίο σκέλος είναι το Roots around the world με συνταγές Roots από επιλεγμένα και βραβευμένα bar του εξωτερικού, όπως το Oriole στο Λονδίνο, το Bulgari Hotel στο Milano, το The Connaught Hotel στο Λονδίνο ή το the The Mandarin Oriental στη Nέα Yόρκη.
Το ποτό σας μπορείτε να τα συνδυάσετε με γευστικές συνταγές από τη μοναδική παλέτα ελληνικών υλικών και τη φαντασία της ομάδας των Creative Culinary Specialists της Yoleni’s.
Φρέσκιες σαλάτες, ποικιλία αλλαντικών, ποικιλία τυριών, προβατίνα τραχανά (από τα πιο γευστικά πιάτα και το γράφω εγώ που δεν είχα δοκιμάσει μέχρι σήμερα προβατίνα), μπακαλιάρος τσιλαδιά, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, κρεμμυδόπιτα Μυκόνου και χοιρινό πρασοσέλινο είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται τόσο για τα ποτά όσο και για τα φαγητά είναι διαθέσιμες προς πώληση, όπως επίσης και τα custom made σκεύη, τα ποτήρια και οι ειδικές συσκευασίες.
Μάλιστα, όσο πλησιάζουμε στις γιορτές στο Gift Box Showroom που έχει διαμορφωθεί στο -1 επίπεδο της Yoleni’s, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν εξαρχής ευφάνταστες συνθέσεις δώρου με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.