To Finca Vigia φέρνει άρωμα Αβάνας στo Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα
O κουβανέζικος κήπος του Finca Vigia, εντός του Ark, αποτελεί το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την σκηνή της παραλιακής.
- 24/07/2019
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Η αυλή του, σχεδόν ονειρική. Τo location, κάτι παραπάνω από ιδανικό. Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα υπάρχει ένας cuban inspired κήπος που θα περάσεις τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές της χρονιάς. Και μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με επέκταση του ίδιου εστιατορίου, όμως πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό bar με ξεχωριστή μπάρα και μενού.
Σε ένα τροπικό σκηνικό, γεμάτο φυτά, ψάθινες κούνιες, signature cocktails, εξωτικές γεύσεις κι ωραίες μουσικές επιλογές, κρύβεται το pop up bar του Finca Vigia, του δημοφιλούς bar του Ψυχικού. Έχοντας πάρει το όνομά του από την κατοικία του Hemingway στην Κούβα, το Finca Vigia των βορείων προαστίων, μοιάζει να βρήκε το πιο κατάλληλο σημείο για να στήσει το εξοχικό σπίτι του.
Oι άνθρωποι “κλειδιά” πίσω από την ιδέα και την υλοποίηση του καλοκαιρινού Finca Vigia είναι ο Head Bartender Διονύσης Πολάτος, μαζί με τον Μάριο Γεωργιάδη. Ο Μάριος, παρότι μόνιμος κάτοικος του Beverly Hills, επέστρεψε στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι για να υποστηρίξει το συγκεκριμένο project, καθότι ο αδερφός του, Γιάννης Γεωργιάδης με τον Διονύση Πολάτο είναι και ιδιοκτήτες του βραβευμένου μπαρ Finca Vigia του Ψυχικού. Έχοντας μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του μπαρ αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια και πιάτα του σεφ του γειτονικού ARK, Φίλιππου Δημόπουλου, έφτιαξαν μια δροσερή αυλή που σε μαγεύει μέσα από την απλότητά της.
“Αφήσαμε τη φυσικότητα του τοπίου να κυριαρχήσει στο χώρο, χωρίς να την επιβαρύνουμε με περιττά διακοσμητικά στοιχεία”
Την προσεγμένη αλλά λιτή διακόσμηση έχει επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης του ARK, Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, ο οποίος μάλιστα φροντίζει καθημερινά τα φυτά του κήπου, όπως τις φτέρες διαφορετικών ειδών, τους κάκτους και τις μπανανιές originale (πoυ είναι δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα και ακόμα δυσκολότερο να “πιάσουν”).
Όπως μαθαίνω, “το concept θέλαμε να στηθεί πάνω στο φρέσκο φρούτο και τα παλιακά, ξεχασμένα κοκτέιλ που όμως κοιτάξαμε με μία καινούργια ματιά και με μεγάλη προσοχή στην καλή πρώτη ύλη. Πόσο μάλλον όταν το ARK έχει καθημερινά μαναβική με ολόφρεσκα φρούτα που δίνουν άλλη διάσταση στο καλό απόσταγμα”.
“Yπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις να ανοίξουμε κάτι αντίστοιχο στο Λος Άντζελες και στον Παναμά”
Το σίγουρο είναι ότι ο Διονύσης Πολάτος γνωρίζει εξαιρετικά τις βασικές συνιστώσες για ένα επιτυχημένο cocktail. Μια γνώση που σίγουρα δεν προκύπτει από τις σπουδές του στο Φυσικό της Πάτρας, αλλά από την αγνή αγάπη του για τη δουλειά του πίσω από την μπάρα. Το old school ζωντανεύει μέσα από την Finca Collada, με φρέσκο ανανά, γάλα καρύδας, μπανάνα και γενναία μερίδα Κουβανέζικο ρούμι, ή την Tequila Sunrise Again με Premium 100% blue agave παλαιωμένη tequila, φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι με ροζ grapefruit και ένα σύννεφο από φρέσκο ρόδι και άγρια μούρα, αλλά και το Wooloomooloo με London Dry Gin, απόσταγμα μαστίχας, φρέσκο πεπόνι συνδυασμένο με βασιλικό και Ginger.
“Η συνεργασία μας με την ομάδα ξεκίνησε στο Ipitou the Bar, συνεχίστηκε στο Finca Vigia του Ψυχικού και τώρα επεκτάθηκε και στη pop up στη Γλυφάδα που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, ίσως και περισσότερο, καιρού επιτρέποντος”
To Mulata’s Revenge, που στα κουβανέζικα σημαίνει μιγάδα (δηλαδή η κοπέλα που είναι κατά το ήμισυ Κουβανή), είναι φτιαγμένο από αγαπημένο daquiri στην Havana με φρεσκοκομμένο καφέ, νότες λευκής σοκολάτας, κάρδαμο, lime και νεαρό ρούμι. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει το δυνατό κι εξωτικό Zombies in Swimsuits, με 5 διαφορετικά ρούμια, φρούτα του πάθους και διάφορα μυστικά συστατικά που το απογειώνουν.
“Ο κατάλογος λειτουργεί σαν μπούσουλας πάνω στον οποίο κινούμαστε, όμως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κοκτέιλ. Μας αρέσει να δημιουργούμε κάτι μοναδικό για κάθε πελάτη, ανάλογα με τα γούστα του”
Στο menu θα βρεις και μερικές προσεγμένες επιλογές λατινοαμερικάνικης που συνδυάζονται ιδανικά με το κοκτέιλ σου. Όπως την σαλάτα Guacamole, πικάντικη και δροσερή, με αβοκάντο, γιαούρτι και τραγανά τσιπς tortillas, ή τα blue tacos Camarones, τις μαλακές tortillas από μπλε καλαμπόκι με ψητές γαρίδες, σάλτσα mango, πικάντικη μαγιονέζα και Lime. Αγαπημένο πιάτο είναι και το Quesadillas de pollo – η γεμιστή tortilla με κοτόπουλο, τυρί και λαχανικά ψημένα στη σχάρα.
Ο κήπος του Finca Vigia αποτελεί το κατάλληλο σκηνικό για αγαπημένες μουσικές επιλογές, αφού από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή, στα Decks είναι κι ένας διαφορετικός DJ Guest, μεταξύ των: DJ Spector (Groovy Tunes), Karolos Papanikolaou (Up & High), Marios Stefanopoulos, (Jazz&Soul Grooves), Kostas Pantelios (Rock ‘n’Roll), Dinos Nikolaidis (Oldies but Goldies).
Mια κουβανική αριστοκρατία στην Γλυφάδα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τα καλοκαιρινά βράδια σου;
*Tις Δευτέρες το Finca Vigia παραμένει κλειστό. Τις υπόλοιπες μέρες, σε περιμένει από τις 20.30 το βράδυ.