To Vibo καλωσορίζει το οινοποιείο Μαρκατσέλη
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η ομάδα του Vibo με επικεφαλής τον sommelier του Δημήτρη Ζαχαριά θα συστήσει στο κοινό δύο επιλογές από την τριλογία «Δυο Γενιές» του οινοποιείου Μαρκατσέλη.
- 14/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Πιστό στη φιλοσοφία ανάδειξης του καλού κρασιού το Vibo, το αγαπημένο στέκι του κρασιού στη Γλυφάδα, οργανώνει ένα ακόμη οινικό event. Αυτή τη φορά, “βουτάει” στα βαθιά, αποφασισμένο να αναδείξει τις εξαιρετικές προσπάθειες των μικρών Ελλήνων οινοποιών και υποδέχεται δύο ξεχωριστές ετικέτες από το οινοποιείο Μαρκατσέλη, το οποίο καλλιεργεί αυτή τη στιγμή 13 ποικιλίες γηγενείς και ξενικές σε περίπου 30 στρέμματα γης στην Δάφνη Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου λοιπόν, στις 20:00 η ομάδα του Vibo με επικεφαλής τον sommelier του Δημήτρη Ζαχαριά θα συστήσει στο κοινό δύο επιλογές από την τριλογία «Δυο Γενιές» του οινοποιείου Μαρκατσέλη.
Το premium λευκό «Δύο γενιές» αποτελείται από τις ποικιλίες Chardonnay και Malvasia Aromatica. Έχοντας ένα χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα και μια αρωματική παλέτα γεμάτη από χαμομήλι, λεβάντα, φρεσκοκομμένο γρασίδι, κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις. Είναι, επίσης ο καλύτερος σύντροφος για τα πλατό τυριών και τα όστρακα, χάρη στη δροσιστική του οξύτητα, την ορυκτότητα και τη μακρά του επίγευση.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το orange «Δύο Γενιές», ένα ευφυές μπλεντ από Ασύρτικο και Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Στη μύτη κυριαρχούν πρωτογενή αρώματα λευκών λουλουδιών και βοτάνων, ενώ στο βάθος διακρίνονται η βανίλια, η λεβάντα και το μέλι. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, στιβαρό κρασί με υψηλή οξύτητα, αισθητές τανίνες, έκδηλη μεταλλικότητα και τραγανή επίγευση που διαρκεί, χάρη στην τρίμηνη παλαίωσή του σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η προσωπικότητά του το κάνει να αγαπά τις λιπαρές μακαρονάδες, τα έντονα τυριά και τα λευκά κρέατα.
Και τα δύο κρασιά ταιριάζουν με το μενού του Vibo που φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου και έμπειρου chef Γιάννη Μαρκαδάκη, καθώς οι γευστικές προτάσεις του τιμούν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα του τόπου και την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.