Πού θα φάμε το Σαββατοκύριακο;
Πού θα πάμε; Ή που θα φάμε; Το δεύτερο μάλλον. Το Nou-Pou θα σας προτείνει κάθε Σαββατοκύριακο πέντε επιλογές για να το ρίξετε έξω, να πείτε "γεια στα χέρια σας" και ένα "μπράβο" σε μας. Απλά πράματα δηλαδή.
- 14/11/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Για ελληνική κουζίνα… Γιουβετσάκια
Έχουμε γράψει για το “καλύτερο φυλαγμένο μυστικό των νοτίων προαστίων”, το βιοεστιατόριο στην Άνω Γλυφάδα του βιρτουόζου Χάρη Τζίτζη με το φετίχ να μαζεύει τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και να τα σερβίρει μαγειρεμένα με τον τέλειο τρόπο. Χωρίς υπερβολές και γαστρονομικές τζιριτζάτζουλες ποντάρει στην ποιότητα των υλικών και στην ομορφιά της ελληνικής κουζίνας. Να παραγγείλετε τα κολοκυθάκια, το φοβερό λουκάνικο και φυσικά… γιουβέτσι.
θώµης 20 & Μορέως, Ανω Γλυφάδα, τηλ. 210 9648 081
Για burger… Burger Joint (που αλλού;)
Γιατί απλά είναι το καλύτερο burger των νοτίων προαστίων (αισίως και των βορείων, αφού άνοιξε αδερφάκι στο Ψυχικό). Μπιφτέκι εκλεκτής ποιότητας, εκπληκτικές συνταγές με την υπογραφή του Γιώργου Παπακώστα, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να μας αποκαλύψει πως να φτιάξουμε το τέλειο burger. Το μόνο δύσκολο, βέβαια, είναι να αποφασίσεις ποιο (από όλα θα πάρεις). Εμείς προτείνουμε την σταθερή αξία που ονομάζεται Umami με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, truffle mayo.
Για ιταλικό… Il Tinello
Άλλο ένα από τα μυστικά που παραμένουν κρυμμένα, αυτή τη φορά στον Άλιμο. Ο λόγςο για το “Il Tinello” την μυστική τρατορία, όπως έχει μεταμορφωθεί δηλαδή ένα σαλόνι σπιτιού. Ο Στέφανος και η Ιταλίδα σύζυγος του, δεν αστειεύονται και αντίθετα σερβίρουν εκπληκτικές ιταλικές γεύσεις και (χειροποίητα) ζυμαρικά που… σκοτώνουν. Προσοχή μόνο, διότι πινακίδα δεν υπάρχει. Ρωτώντας πας στο Il Tinello. Να παραγγείλεις την αυθεντική καρμπονάρα, ή τα γεμιστά ραβιόλια.
Κνωσσού 54, Άλιμος
Για πιάτο έκπληξη… Μαγικές Κατσαρόλες
Οι Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο έκαναν το μεγάλο… μπαμ. Και μαζί το μεγάλο μαμ. Διότι τα burgers αλά γκρεκ θεωρούνται ήδη ξακουστά. Πρόκειται για την κλασική συνταγή του κρέατος μέσα σε δύο φέτες ψωμί και αυτό που αλλάζει (και κάνει τη διαφορά) είναι τα υπόλοιπα υλικά, που είναι 100% ελληνικά από εγχώριους παραγωγούς. Ξεχάστε τα μπάρμπεκιου και τα τσίλι burgers και ετοιμαστείτε για συνταγές με απάκι, φασκόμηλο και καρδιτσιώτικη πανσέτα.
Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9418821
Για εκτός Nou-Pou… Base Grill
Αν ψάχνεις ποιο είναι το καλύτερο μαγαζί με κρέας στην Αθήνα η απάντηση είναι εύκολη: το Base Grill. Όσοι έχουν πάει στο Μπουρνάζι και έχουν δοκιμάσει συμφωνούν ότι οι άνθρωποι ξέρουν από κρέας. Ξέρουν να το σερβίρουν, ξέρουν να το κόβουν, ξέρουν να το κάνουν πεντανόστιμο. Ακριβώς… Εκεί κάθε μέρα είναι Τσικνοπέμπτη (και δεν λέμε ποτέ όχι σε μια τέτοια ιδέα).
Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ.: 210-5757455