Πρωτοχρονιά στα afterάδικα της Αθήνας: Πού τρώμε μετά το γιορτινό ξενύχτι
Xmas Guide 2024Το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς θέλει φαγητό για να στρώσετε από τα ποτά και να κοιμηθείτε σαν «πουλάκια»: Σε αυτά τα στέκια θα βρείτε τις γεύσεις που θα κλείσουν ιδανικά τη βραδιά.
- 30/12/2024
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, η πόλη είναι ξύπνια και οι δρόμοι γεμάτοι ζωή. Κόσμος πάει και έρχεται, φορώντας τα καλά του, γυρνώντας από τη διασκέδασή του.
Ένα ξενύχτι σαν και αυτό πέρα από ποτό και καλή παρέα, θέλει φαγητό για κλείσιμο. Χοτ ντογκ, κοτομπουκιές, μπέργκερ αλλά και «κανονικό» φαγητό θα «στρώσουν» το στομάχι, προκειμένου να κοιμηθείτε σαν… πουλάκια και να ξυπνήσετε όσο καλύτερα γίνεται.
Στα γνωστά στέκια της πόλης, οι Αθηναίοι θα δημιουργήσουν ουρές και θα συζητούν τα όσα έζησαν μερικές ώρες νωρίτερα.
Καθώς χαράζει, λοιπόν, στην Καντίνα της Μιχαλακοπούλου (Μιχαλακοπούλου 40, Μιχαλακοπούλου 47 & Μιχαλακοπούλου 38, Ιλίσια), όλο και περισσότερος κόσμος θα μαζεύεται για να πάρει στα χέρια του ένα αφράτο χοτ ντογκ και τις χρυσαφένιες κοτομπουκιές που την έχουν κάνει ξακουστή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Η καντίνα της Μιχαλακοπούλου (@kantinatismixalakopoulou)
Ανάλογη εικόνα και στο Johnie’s (Λεωφ. Συγγρού 136, Καλλιθέα) έξω από το Πάντειο, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας περιμένουν υπομονετικά το δικό τους χοτ ντογκ. Λίγα μέτρα μακριά, το Pilot (Λεωφ. Συγγρού 138, Καλλιθέα) στρώνει τραπέζια και σερβίρει φαγητό που θα ευχαριστηθείτε.
Για πίτσα, πεϊνιρλί και μακαρόνια βρεθείτε στο κλασικό στέκι των ξενύχτηδων, που δεν είναι άλλο από το Ciao (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 133, Νέος Κόσμος). Αν θέλετε γλυκάκι επιλέξτε το διάσημο κρουασάν.
Μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω, το 24ωρο (Λεωφ. Συγγρού 44, Κουκάκι) σερβίρει φαγητό για να στρώσει το στομάχι σας από το αλκοόλ. Μαγειρευτά και σούπες έχουν την τιμητική τους για να ευχαριστηθείτε κάθε μπουκιά.
Από την άλλη, το Wolfie’s (Ιερά Οδός 37, Κεραμεικός), στην καρδιά των κλαμπ και των μπουζουκιών, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 08:00 φτιάχνοντας μπέργκερ, χοτ ντογκ και τρυφερά κοτόπουλα στο τηγάνι.