Εστιατόριο Γαρμπή: Διαχρονική αξία για ψάρι στα νότια προάστια
Με έδρα το Καβούρι και θέα το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα, το εστιατόριο Γαρμπή, που ξεκίνησε την «καριέρα» του το μακρινό 1924, αποτελεί διαχρονική αξία για όποιον αγαπά τους θησαυρούς της θάλασσας.
- 27/07/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Οι αεράτοι, όμορφοι (και πρόσφατα ανακαινισμένοι) χώροι του σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα μαγαζί με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα. Στο μεταξύ, πολλά έχουν αλλάξει: από την τοποθεσία του, που μεταφέρθηκε το 1959 από τον σημερινό Αστέρα στο εξίσου όμορφο μικρό Καβούρι, μέχρι τις συνταγές των νόστιμων ψαροπιάτων που προσφέρουν πλέον τα εγγόνια του Πέτρου Γαρμπή.
Ευτυχώς, όλα τα υπόλοιπα έχουν παραμείνει ίδια, από την ειδυλλιακή θέα προς τα καταγάλανα νερά, μέχρι τα πάντα πρώτης ποιότητας ψάρια. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που εξηγούν τη μακροβιότητά του είναι η άριστη πρώτη ύλη: τα φρεσκότατα ψάρια που σερβίρουν εδώ τα παραλαμβάνουν καθημερινά από Κρήτη, Λέρο και Άνδρο.
Το μενού κινείται κυρίως σε κλασικά μονοπάτια, χωρίς να λείπουν όμως και οι πιο σύγχρονες πινελιές. Για παράδειγμα, φανατικούς θαυμαστές έχει η ψαρόσουπα με την ιδιαίτερη βελουτέ υφή της, η οποία «κρύβει» στην καρδιά της πετρόψαρα, λαχανικά και γαρίδες, αλλά εξίσου εντυπωσιακό είναι το φίνα κομμένο λαβράκι carpaccio με μοσχολέμονο και ταλιατέλες αγγουριού. Αξίζει να δοκιμάσεις τα μύδια αχνιστά με σκόρδο και λευκό κρασί, το ραβιόλι χταποδιού με κρόκο Κοζάνης, μαρμελάδα ντομάτας με τσίλι, παλαιωμένη γραβιέρα 3 ετών και νιφάδες τηγανιτού κρεμμυδιού αλλά και τις παπαρδέλες με καραβίδες, σελινόριζα, κουρκουμά Μοσχάτο Σάμου και πικραμύγδαλο.
Απόλαυσε τον ξιδάτο γαύρο με καπονάτα λαχανικών και «επένδυσε» εξίσου άφοβα στο δυνατό του τηγάνι με μικρά μπαρμπουνάκια του ονείρου, αλλά και σε κάποιο μεγαλύτερο ψάρι, ψημένο μαστόρικα στη σχάρα. Το εστιατόριο διαθέτει μια προσεγμένη λίστα κρασιών, ενώ στα συν συγκαταλέγεται αδιαμφησβήτητα το γρήγορο και φιλικό σέρβις.