Η Μανταλένα φέρνει τον βυθό της θάλασσας στην πλατεία της Βούλας
Με ένα καΐκι που ψαρεύει καθημερινά και με όρεξη για δημιουργία, σε αυτό το ιχθυοπωλείο και εστιατόριο θα μάθεις να αναγνωρίζεις τη διαφορά ενός φρέσκου ψαριού και οτιδήποτε άλλου.
- 26/02/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, η πλατεία της Βούλας μπορεί να μην έχει τη θέα που της αξίζει, μα σίγουρα έχει την μυρωδιά της αλμύρας αλλά και το κατάλληλο μέρος για να απολαύσεις ό,τι μπορεί να σου προσφέρει. Γιατί ναι μεν, καλοκαίρι θα πει ήλιος, θάλασσα και πλατεία, αλλά ο χειμώνας είναι που ορίζεται από την καλή παρέα, το σωστό τσίπουρο και εκείνη την ψησταριά που θα μπορείς να φας το πιο φρέσκο ψάρι στην Αθήνα. Αυτή λοιπόν, είναι η Μανταλένα.
Η ιστορία της Μανταλένας
Με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, οι ιδιοκτήτες της Μανταλένας αποφάσισαν να δημιουργήσουν εκείνο το μέρος που θα μπορείς να διαλέξεις το ψάρι σου, να τους πεις πως θέλεις να στο μαγειρέψουν και να το πάρεις μαζί σου ή να το απολαύσεις εκεί.
Όμως, η Μανταλένα απέκτησε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, όταν βρέθηκε και το όνομά της. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας είπε και η ομάδα πίσω από το πολύ πετυχημένο αυτό εγχείρημα, «Ως λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, αλλά και με καταγωγή από τη Νάξο, εκείνο που θέλαμε να πετύχουμε με την δημιουργία ενός ιχθυοπωλείου που θα είναι και ψησταριά είναι να αποδόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα ενός παραδοσιακού μαγαζιού που θα βρεις στα νησιά. Τι πιο παραδοσιακό λοιπόν, από μια αξέχαστη ελληνική vintage ταινία, όπως η Μανταλένα με την –αγαπημένη σε όλους- Αλίκη Βουγιουκλάκη;» Εξάλλου, μια κλασική ελληνική κωμωδία της Φίνος Φίλμς από το 1960, είναι πάντα ένας σίγουρος τρόπος για να θυμάσαι το παρελθόν και να κρατήσεις τις παραδόσεις ζωντανές.
Η φιλοσοφία της κουζίνας της
Στην Μανταλένα, θα βρεις πάντα το πιο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Διότι, οτιδήποτε αντικρίσεις μπαίνοντας μέσα, είναι ό,τι έχει καταφέρει να πιάσει εκείνη την ημέρα το καΐκι τους.
«Η θάλασσα μας διδάσκει σεβασμό, και εμείς το διοχετεύουμε απλόχερα στους πελάτες μας κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον εξυπηρετήσουμε άψογα και να ευχαριστηθεί κάθε μας πιάτο. Εξάλλου, η φιλοσοφία πίσω από τη Μανταλένα είναι να τρώμε καλά, να τρώμε υγιεινά και φρέσκα με καλή παρέα και διάθεση!»
Δίνοντας σημασία και στις λεπτομέρειες, στην Μανταλένα δεν κάνουν καμία έκπτωση στην ποιότητα. Εκτός από το να φροντίζουν να υπάρχουν συνεχώς φρέσκα θαλασσινά και ψάρια ημέρας, στηρίζουν και τον τόπο καταγωγής τους χρησιμοποιώντας διάφορα προϊόντα από μικρές επιχειρήσεις στη Νάξο. Με την καλύτερη ποιότητα και αγάπη για την θάλασσα και όλα όσα μας προσφέρει, στη Μανταλένα θα απολαύσεις την κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή με την παρέα σου, ένα γευστικό και υγιεινό μεσημεριανό στο γραφείο αλλά και ένα απλό Κυριακάτικο γεύμα στην ηλιόλουστη πλατεία της Βούλας.
Από τον βυθό της θάλασσας στο πιάτο σου
Σε έναν κατάλογο που συνεχώς αλλάζει βάσει της καθημερινής ψαριάς, ο σεφ της Μανταλένας, Κωνσταντίνος Καρόζης, φροντίζει να δημιουργήσει όλα όσα θέλεις να έχει το ιχθυοπωλείο και εστιατόριο της γειτονιάς σου και να τα μετατρέψει σε ένα ιδανικό και ολοκληρωμένο πιάτο. Ένα πιάτο που θα σε συναρπάσει, όπως είναι η παραδοσιακή σούπα κακαβιά. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις θα το ευχαριστηθείς πάντως πραγματικά.
Πέρα όμως, από τα ψάρια και τα θαλασσινά που προσφέρει απλόχερα ο κατάλογος της Μανταλένας, το ιχθυοπωλείο αυτό μοιάζει να είναι και ιδανικό για vegeterians και vegans αλλά και ανθρώπους που δεν τρώνε ψάρι αλλά πάντα θέλουν να ακολουθήσουν την παρέα τους, καθώς υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από σαλάτες όπως εκείνη με το πλιγούρι ή τα μαυρομάτικα φασόλια, τα λαχανικά ατμού, τα παντζάρια και τα χόρτα εποχής, αλλά και μεζέδες όπως η μαραθόπιτα με σπιτικό φύλλο και χωρίς τυρί, οι γαρίδες σαγανάκι και φυσικά μεταξύ άλλων, το χταπόδι ψητό στα κάρβουνα.
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το φρέσκο ψάρι ή τα θαλασσινά που θέλεις και εκείνοι με τη σειρά τους θα φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σου. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρως φρέσκα θαλασσινά.