Οι μεθυσμένες γαρίδες στο “Ψαράκια και Θαλασσινά”
Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 12/11/2018
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
Η εμμονή: Οι μεθυσμένες γαρίδες στο “Ψαράκια και Θαλασσινά”
Γιατί: Ο Γιάννης Μαρνάς, σεφ του νέου εστιατορίου “Ψαράκια και Θαλασσινά” στη Γλυφάδα, αποφάσισε να ζωντανέψει μία συνταγή όπου για καιρό “μαγειρευόταν” μόνο στο μυαλό του. Μετά από σκέψη και πολλά πειράματα, οι μεθυσμένες γαρίδες τελειοποιήθηκαν κι έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο μενού του πανέμορφου ψηλοτάβανου αρχοντικού. Πρόκειται για ένα νέο πιάτο του εστιατορίου, ανάμεσα από άλλα εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα πιάτα που θα βρείτε στον κατάλογο, όπου σύντομα θα μπουν και στα υπόλοιπα καταστήματα. Βουτηγμένες σε μία σάλτσα από ούζο, σαφράν και αστεροειδή γλυκάνισο (και κάποια ακόμα μυστικά συστατικά που δεν μας αποκάλυψε ο σεφ), οι γαρίδες αυτές αξίζουν σίγουρα μία θέση στο τραπέζι σου. Πρόκειται για έναν άξιο ανταγωνιστή της μέχρι πρότινος σπεσιαλιτέ του, το γιουβέτσι με στακοβούτυρο και γαρίδες στο πήλινο. Φυσικά οι γαρίδες σαγανάκι παραμένουν σταθερή αξία και εμμονή μας.
Πού θα τo βρεις: Στο εστιατόριο “Ψαράκια και Θαλασσινά” στην οδό Κύπρου 60, Γλυφάδα, Τηλ.: 2108983555
Φυσικά το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται και στα υπόλοιπα “Ψαράκια και Θαλασσινά” στις παρακάτω διευθύνσεις:
– Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, Τηλ.: 2109654138
– Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, Τηλ.: 2106855932
– Ιλισίων 27, Κηφισιά, Τηλ.:2106203622