Η Σαρακοστή σου δίνει μία ακόμη καλή αφορμή για να κλείσεις τραπέζι στην Ιωλκό
Γαρίδες ceviche, ριζότο με γλυκοκολοκύθας με χτένια, οστρακοειδή και λοιπές θαλασσινές σπεσιαλιτέ στην πιο elegant εκδοχή τους, κάνουν το εστιατόριο Ιωλκός στη Γλυφάδα αγαπημένο προορισμό για φαγητό και την περίοδο της Σαρακοστής.
- 08/04/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Το θαλασσινό εστιατόριο Ιωλκός σου μεταφέρει όλη την αύρα και τη νοστιμιά της θάλασσας στο πιάτο, μέσα από το elegant μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας. Μάλιστα, ένας από τους βασικούς λόγους για να το βάλεις στη λίστα των επιλογών σου είναι ότι δεν βρίσκεται στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, αλλά λίγο παραπάνω, σε μια ήσυχη γειτονιά που προσφέρεται για τις πλέον χαλαρές εξόδους με την οικογένεια ή την παρέα.
Περνώντας στο μενού τώρα, η Ιωλκός μπορεί να συστήθηκε ως αυθεντικό τσιπουράδικο, αλλά σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε θαλασσινό εστιατόριο και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και το νέο μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας. Βέβαια, αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η αυστηρή επιλογή εξαιρετικής πρώτης ύλης. Όπως σημειώνει η ιδιοκτήτρια της Ιωλκού, Μαρία Παπαγεωργίου: «έχουμε αποκλειστική συνεργασία με ψαράδες που μας προμηθεύουν καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια από την Λέρο, την Κάλυμνο και τη Σκύρο, τα οστρακοειδή έρχονται από την Εύβοια και οι καραβίδες από το Τρίκερι».
Τώρα την Σαρακοστή λοιπόν, που τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, είναι ευκαιρία να κάνεις την κράτησή σου στην Ιωλκό για να απολαύσεις πιάτα όπως το εξαιρετικό καπνιστό χταπόδι σχάρας που σερβίρεται με μελιτζανοσαλάτα, τσιτσίραβλα τουρσί και λαδόξυδο σιναπιού, καθώς και ένα εντυπωσιακό (τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση) ριζότο με μελάνι σουπιάς και μαριναρισμένο καλαμάρι σχάρας. Αν θέλεις όμως κάτι πραγματικά μοναδικό, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις αστακό στα κάρβουνα.
Όλα τα πιάτα στο μενού συνοδεύονται αρμονικά με κρασί από την ανανεωμένη λίστα του εστιατορίου, αλλά επειδή μιλάμε και για ένα εστιατόριο με παράδοση στα αποστάγματα, θα σου προτείναμε σίγουρα να επιλέξεις και ένα από τα παλαιωμένα τσίπουρα που σερβίρουν.