Κάνουμε γευστική Σαρακοστή στο Μπαρμπουνάκι της Νέας Σμύρνης
Εδώ θα βρεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες που θα γευτείς σε μια σειρά από νόστιμα πιάτα.
- 23/03/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Γι’ αυτό η Σαρακοστή γίνεται μια αφορμή να απολαύσεις αυτές τις γεύσεις σε ένα όνομα άμεσα δεμένο με τη φρεσκάδα της θάλασσας. Το Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου είναι σταθερός προορισμός όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά αυτή την περίοδο έχει την τιμητική του. Εμείς βρεθήκαμε στο κατάστημα της Νέας Σμύρνης που είναι η πιο πρόσφατη στη λίστα με τις διευθύνσεις του. Ο χώρος από μόνος του σε μεταφέρει σε μια καλοκαιρινή αυλή με το πηγάδι να πρωταγωνιστεί και τη διακόσμηση από φυσικά υλικά να θυμίζει βόλτες σε νησί του Αιγαίου.
Αυτή η αίσθηση σου ανοίγει την όρεξη ώστε να ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο τις νόστιμες γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα. Γεύσεις που τιμούν την ιδιαιτερότητα των πρώτων υλών και αναδεικνύουν τη νοστιμιά των ψαρικών και των θαλασσινών. Δε γίνεται να μη δοκιμάσεις τον μαρινάτο γαύρο ή την καπνιστή πέστροφα και το χέλι, έτσι για να ξεκινήσεις το γεύμα σου, συνοδεύοντας με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα αποστάγματα.
Οι ψητές γαρίδες είναι στα πιάτα που σίγουρα θα δοκιμάσεις -το γαριδάκι ανεμότρατας είναι μοναδικό-, ενώ οι ψητές καραβίδες παραμένουν ανάμεσα στις best selling επιλογές και όχι άδικα. Καλαμάρι, χταπόδι, θράψαλο και φυσικά τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας θα σε ενθουσιάσουν με τη φρεσκάδα τους η οποία τονίζεται από το αριστοτεχνικό μαγείρεμα. Άλλωστε, οι πιο απλές συνταγές είναι αυτές που εκφράζουν την ουσία της ποιότητας. Ό,τι κι αν έχεις επιλέξει, μην παραλείψεις το κριθαρότο με γαρίδες και καραβίδες που μπορεί να μπει και στη μέση για να δοκιμάσουν όλοι.
Το Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου στη Νέα Σμύρνη είναι το σημείο των νοτίων προαστίων που θα σημαδέψει γευστικά τη Σαρακοστή με την αισθητική του χώρου και των γεύσεών του.