Η Κυρά Πόπη: Για ψαροκαταστάσεις στο Λαγονήσι
Στον δρόμο προς το Λαγονήσι θα συναντήσεις μεταξύ άλλων και την κυρά Πόπη, το εστιατόριο που σερβίρει από το 1996 θαλασσινούς μεζέδες.
- 25/05/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Περνώντας από τον δρόμο που οδηγεί στο Λαγονήσι, υπάρχει μια καταπράσινη αυλή με πολλές μουριές που δεν γίνεται να μην την προσέξεις. Είναι αυτή της κυρά Πόπης, του ομώνυμου εστιατορίου, που από το 1996 σερβίρει σπιτικό, θαλασσινό φαγητό.
Εδώ οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε η κυρά Πόπη, στην Καρδίτσα, αλλά και η εμπειρία που απέκτησε μαγειρεύοντας όλα αυτά τα χρόνια, γίνονται εμφανή στα πιάτα. Το μαγείρεμα γίνεται από καρδιάς και μιλάει στην ψυχή του κάθε επισκέπτη. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται από όλο το Λεκανοπέδιο για να απολαύσουν την κουζίνα της κυρά Πόπης.
Τα ψάρια και τα θαλασσινά καταφτάνουν καθημερινά από όλα τα μέρη του Αιγαίου και είναι πάντα φρέσκα. Ψήνονται στα κάρβουνα ή τηγανίζονται ελαφρά –όλοι έχουν να μιλούν για το τηγάνι της κυρά Πόπης. Έτσι η μαρίδα, ο γαύρος, η αθερίνα αλλά και το γαριδάκι μπαίνουν στο τηγάνι και γίνονται λαχταριστοί μεζέδες για να συνοδεύσει κανείς το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί του, ενώ τα μεγαλύτερα ψάρια όπως το φαγκρί, η σφυρίδα, ο σαργός κ.ά. «τακτοποιούνται» στην ψησταριά.
Φυσικά, δεν λείπουν και πιο δημιουργικές προτάσεις όπως το ριζότο πεσκανδρίτσας αλλά και τα ωμά, όπως το ceviche καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο. Άλλοι μεζέδες που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο, οι τραγανοί χταποδοκεφτέδες, το σκορδοπιτάκι με γαρίδα, αλλά και η αμυγδαλοσκορδαλιά.