O Τσιρόπουλος στη Βάρκιζα σερβίρει γεύσεις της Σαρακοστής
Στην αγαπημένη ταβέρνα της Βάρκιζας καθένας βρίσκει το δικό του αγαπημένο νηστίσιμο πιάτο.
- 16/03/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος που έχει τη δική της γευστική ταυτότητα και κάθε φορά σου θυμίζει τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που δεν έχει ανάγκη το κρέας για να σε καταπλήξει. Εξάλλου, τα θαλασσινά είναι από τις πιο νόστιμες επιλογές που απολαμβάνεις αυτές τις μέρες και ο Τσιρόπουλος παραμένει ο προορισμός των νότιων -και όχι μόνο- που αναδεικνύει τη γεύση τους όπως ακριβώς τους αξίζει.
Η ψαροταβέρνα της Βάρκιζας έχει να σου προτείνει πιάτα που μυρίζουν φρεσκάδα και στα σερβίρει σε μια φιλική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις συνταγές που σερβίρουν στο πιάτο την ελληνική παράδοση, όπως το τηγανιτό καλαμαράκι, λαχταριστό και τρυφερό σε εκπλήσσει με το μεγαλείο της απλότητάς του. Αν είσαι φαν του είδους πρέπει να δοκιμάσεις το καλαμάρι στη σχάρα, αλλά και τις γαρίδες που σερβίρονται σε διαφορετικές εκδοχές -τηγανητές, ψητές ή σαγανάκι για ατελείωτες επιδρομές στη νόστιμη σάλτσα με το φρέσκο ψωμί. Τα θαλασσινά έχουν τους δικούς τους κανόνες απόλαυσης και το μαχαιροπίρουνο δεν είναι πάντα απαραίτητο αξεσουάρ -πώς αλλιώς να ευχαριστηθείς το μικρό τηγανιτό γαριδάκι ή τα οστρακοειδή που σερβίρει ο Τσιρόπουλος και συνοδεύουν το κρασί ή το ούζο σου;
Φυσικά τα φρέσκα ψάρια είναι καθημερινή πρόταση – ψητό λαβράκι στην σχάρα, αλλά και φρέσκια γλώσσα ψητή ή τηγανητή με βούτυρο. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα βρουν τη θαλασσινή version τους στην εξαιρετική γαριδομακαρονάδα, στο ιδιαίτερο λιγκουίνι με μύδια και γαρίδες ή στις αχιβάδες με λιγκουίνι σε μία σάλτσα με παρθένο ελαιόλαδο που μυρίζει θάλασσα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TsiropoulosMedit&Italian (@tsiropoulos_meditanditalian)
Στον Τσιρόπουλο θα βρεις κάθε φορά μια νέα γευστική απόλαυση, από εκείνες που ετοιμάζει με φροντίδα το αγαπημένο στέκι της Βάρκιζας.