Στο Hams & Clams απολαμβάνεις θαλασσινά στο φυσικό τους περιβάλλον
Αφιέρωμα: ΠειραιάςΚαλοκαιρινές στιγμές σε μια υπέροχη βεράντα του Πειραιά, με γεύσεις της θάλασσας και signature μίξεις.
- 22/06/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Τα θαλασσινά έχουν μια άλλη γεύση όταν τα απολαμβάνεις δίπλα στη θάλασσα. Ok μπορεί να ενθουσιαστείς δοκιμάζοντας στρείδια σε ένα καλό oyster bar μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον, αλλά όταν αυτό το concept στήνεται στη Μαρίνα Ζέας, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των νοτίων προαστίων, τότε η νοστιμιά τους έχει κάτι από την ελληνική «ανοικτοσύνη».
Η ομάδα του Hams & Clams φέρνει συνταγές απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και τις παρουσιάζει στο φυσικό τους περιβάλλον. Το πρώτο oyster bar της Αθήνας συνεχίζει να μας ενθουσιάζει με τις γευστικές του προτάσεις που θα απολαύσεις από το μεσημέρι, σε ένα ελαφρύ lunch break, μέχρι το βράδυ σε μια συνάντηση που δροσίζεται από το θαλασσινό αεράκι.
Φυσικά και θα δοκιμάσεις τα στρείδια σε όλες τις εκδοχές του καταλόγου. Ωμά με μαρμελάδα τσίλι και μάνγκο, Rockfeller με σπανάκι και κρέμα γάλακτος ή Spicy Tequila με καυτερά μπαχαρικά και πάπρικα. Εξαιρετική επιλογή οι πιατέλες με συνδυασμό θαλασσινών από ντελικάτες γεύσεις, αλλά και τα διάφορα ορεκτικά που μπαίνουν στη μέση – μην παραλείψεις τις μπρουσκέτες με γαύρο ή γαρίδες! Το ψάρι έχει την τιμητική του σε συνταγές δροσερές όπως σεβίτσε, τατάκι ή ταρτάρ, ενώ αν αναζητάς πιο γεμάτες γεύσεις προτίμησε πιάτα όπως το Surf ‘n’ turf – chuck eye steak, γαρίδες, πουρές πατάτας με horseradish και τρούφα.
Ό,τι κι αν επιλέξεις θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο σε pairing με κάποιο από τα κρασιά ήπιας οινοποίησης που φιγουράρουν στη wine list ή με ένα αφρώδη οίνο που ταιριάζει τέλεια – inside tip! Στη βραδινή εμπειρία του Hams & Clams τα κοκτέιλ αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν τις γεύσεις, με προτάσεις όπως το περίφημο Bloody Mary που κάνει θραύση εδώ και χρόνια.
Θέα στη θάλασσα από τη φανταστική βεράντα, γεύσεις και ατμόσφαιρα νησιού στο σημείο του Πειραιά που φέρνει στην καθημερινότητα κάτι από καλοκαιρινές διακοπές.
Photography by Nefeli Karafillaki