Τα πιάτα με θαλασσινά που αξίζει να δοκιμάσεις στο Due Pentole
Το καλοκαίρι τα πιάτα με θαλασσινά είναι από τις πρώτες μας επιλογές και το Due Pentole στον Άλιμο φροντίζει να μην μας χαλάσει ούτε αυτό το χατίρι.
- 08/07/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Το Due Pentole στον Άλιμο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων, για τα νόστιμα πιάτα του που τιμούν την κουζίνα της Ιταλίας και τους συνδυασμούς των υλικών που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η πίτσα του αποτελεί μια σταθερά καλή επιλογή, όπως και τα πληθωρικά πιάτα ζυμαρικών ή τα κυρίως με κρέας. Βέβαια, εάν είσαι περισσότερο φίλος των θαλασσινών σίγουρα δεν θα μείνεις παραπονεμένος.
Πρόσφατα το εστιατόριο ανανέωσε το μενού του, προσθέτοντας μεταξύ άλλων και προτάσεις με θαλασσινό αέρα, τόσο στα ορεκτικά όσα και στα κυρίως.
Για να σου δώσουμε μια γεύση, στα ορεκτικά ξεχωρίζει το αλμυρό μιλφέιγ καπνιστού σολοµού, με στρώσεις σολομού, πλιγούρι, αγγούρι, κάπαρη, αβοκάντο και κρέμα εσπεριδοειδών -ένα φρέσκο πιάτο που ανοίγει ευχάριστα το γεύμα σου. Προχωρώντας στα ζυμαρικά, δεν μπορείς να μην δοκιμάσεις τα ιδιαίτερα tagliolinni di nero, που δεν είναι άλλο από ταλιολίνι με µελάνι σουπιάς, που συνδυάζονται µε κοµµάτια φρέσκου σολοµού και κολοκυθάκι ζουλιέν σε σάλτσα σαφράν με µασκαρπόνε.
Όσο για τα κυρίως, η τριλογία του σολομού ολοκληρώνεται με φρέσκο φιλέτο του ψαριού ψητό, με σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης και procecco, που σερβίρεται με πλιγούρι. Αυτό το πιάτο σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σου καλοκαιρινές επιλογές.
Και επειδή τα καλοκαιρινά γεύματα ταιριάζουν ωραία με cocktail, σου προτείνουμε αντί για κρασί να συνοδεύσεις τις παραπάνω επιλογές με ένα cocktail με βάση το Prosecco, από την νέα κάρτα του εστιατορίου. Επίλεξε ανάμεσα σε Aperol spritz, Mastic dream με μαστίχα, lime και δυόσμο, Drunk Cucumber με gin και σιρόπι αγγούρι, Bellini με moshato d’asti, πουρέ και λικέρ ροδάκινο ή Fragolino με πουρέ και λικέρ φράουλα.
Για το τέλος, κράτησε χώρο και για γλυκό, όπως το απολαυστικό μιλφέιγ του Due Pentole, με μούς πορτοκάλι και τραγανά φύλλα κρούστας.