To Jimmy’s Fish στο Μικρολίμανο συνδέεται με την καλή ψαροφαγία
Αφιέρωμα: ΠειραιάςΜεσημέρι και βράδυ το Jimmy’s Fish στον Πειραιά, ετοιμάζει πιάτα που τιμούν τη θαλασσινή γευστική παράδοση της Μεσογείου.
- 20/06/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Η υπόθεση ψαροφαγία στην Ελλάδα δεν είναι απλώς μια γευστική προτίμηση. Είναι ένα στοιχείο της γαστρονομικής μας παράδοσης που τιμά τη μεσογειακή καταγωγή της και αναδεικνύει τη σχέση ενός λαού με τη θάλασσα που τον περιβάλει. Ολόκληρο αυτό το κομμάτι της γευστικής μας κουλτούρας παρουσιάζεται στο Jimmy’s Fish με έναν τρόπο τέτοιο, που πλέον μπορείς να πεις ότι το όνομά του συνδέεται στενά με τη λέξη ψάρι και τις συνταγές που βασίζονται στα θαλασσινά δώρα.
Σε έναν χώρο στο Μικρολίμανο του Πειραιά, που σε κάνει να ξεφεύγεις από το τοπίο της Αθήνας – ακόμα και της Ελλάδας, αφού η ατμόσφαιρα έχει κάτι από Νότο της Γαλλίας – μπορείς να απολαύσεις ψαρομεζέδες, πιάτα με θαλασσινά και μια σειρά από συνταγές που εμπνέονται από διαφορετικά μέρη της Μεσογείου.
Δίπλα στην περίφημη κόκκινη μακαρονάδα με καραβιδόψιχα του Jimmy’s Fish, θα βρεις πλέον και τη λευκή εκδοχή της με σάλτσα σβησμένη με λευκό κρασί· μια έκπληξη εξίσου νόστιμη, που επιτρέπει στις ντελικάτες γεύσεις να ξεχωρίζουν όπως πρέπει. Το σεβίτσε λαβράκι δεν μπορεί να λείπει από τις καλοκαιρινές επιλογές – ειδικά αν μιλάμε για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα – ενώ αξίζει να δοκιμάσεις το χταπόδι Cafe Waichart που σβήνεται με κόκκινο κρασί και φέρνει γαλλική φινέτσα σε μια οικεία γεύση της ελληνικής κουζίνας.
Κριθαρότο με φιλετάκια πεσκανδρίτσας, φιλέτο ροφού φρικασέ και φυσικά ολόφρεσκα ψάρια από τα δίχτυα του ψαρά είναι οι γνώριμες γεύσεις που θα απολαύσεις στο Jimmy’s Fish. Γεύσεις που συνοδεύονται από το κατάλληλο κρασί της wine list ή από κάποιο ελληνικό απόσταγμα. Κυρίως, όμως, συνοδεύονται από το χαμόγελο των ανθρώπων που ξέρουν να δημιουργούν μια εμπειρία γεύσης με θαλασσινή αύρα.