Το Λατίνι στο γραφικό λιμανάκι της Βάρκιζας μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι
Μοναδική τοποθεσία και υψηλή ποιότητα. Αυτά τα στοιχεία σε κάνουν να σκέφτεσαι αμέσως το Λατίνι, όταν θέλεις να πας κάπου για καλό ψάρι στην Αθήνα.
- 13/07/2021
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
Με το πάντα μεσογειακό ύφος της κουζίνας του και με βασικό πυλώνα του μενού του τα φρέσκα και εκλεκτά υλικά, το Λατίνι στη Βάρκιζα ξέρει πάντα πώς να ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό οποιονδήποτε περάσει το κατώφλι του. Είναι η προνομιακή του θέση, το service, οι υψηλής ποιότητας και φρέσκιες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί; Πάντως το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα μαγαζί-σταθερή αξία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ καταφέρνει να συνδυάσει αυτό που λέμε «κλασικό εστιατόριο για ψάρι», με τις σύγχρονες πινελιές που το κάνουν μοναδικό.
Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, σου προσφέρει μια συνολική εμπειρία που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι κάπου στην Αθήνα. Αξίζει να το επιλέξεις, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και όταν πέσει η νύχτα, όπου ο κατάλληλος φωτισμός και η θάλασσα δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό που σε ταξιδεύει.
Έτσι, και φέτος το καλοκαίρι είναι ο απόλυτος προορισμός για θαλασσινά γευστικά ταξίδια. Ο σεφ του, Σταύρος Κορακίδης, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας (όπως ο Χριστόφορος Πεσκιάς), μας παρουσιάζει τα νέα πιάτα που φέρουν την υπογραφή του και θα αποτελέσουν σίγουρα ευχάριστες εκπλήξεις. Βέβαια, προτού μιλήσουμε γι’ αυτά, θα πρέπει να ξέρεις πως το Λατίνι φημίζεται για την αστακομακαρονάδα του, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Στα new entries λοιπόν, για ορεκτικό ο σεφ μας προτείνει μια επιλογή με άρωμα Ιταλίας που δεν είναι άλλη από τα Arancini. Πρόκειται στην ουσία για ιταλικές κροκέτες από ριζότο με σαφράν, ελληνικές πινελιές όπως το δεντρολίβανο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και την απαραίτητη μοτσαρέλα, ενώ σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Για κυρίως πιάτο, επίλεξε το ψάρι φρικασέ. Τι κι αν το έχεις συνηθίσει μόνο με κρέας; Το φρικασέ με ψάρι από τα χέρια του Σταύρου Κορακίδη με μαρούλι, άνηθο και αφρό αυγολέμονου θα σε εντυπωσιάσει.
Στο Λατίνι μπορείς επίσης να απολαύσεις και raw-food πιάτα, όπως σασίμι σολωμού, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε καραβίδας και εξαιρετικά στρείδια με αχινό, λάιμ και σχοινόπρασο. Καλή απόλαυση!