Το Σαρδελάκι είναι το comfort στέκι μας για θαλασσινά στη Γλυφάδα
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΤο Σαρδελάκι είναι η πάντα αγαπημένη και comfort επιλογή για στιγμές απόλαυσης με την παρέα μας. Τώρα που το θαλασσινό εστιατόριο της Γλυφάδας ανανεώθηκε, μας δίνει έναν ακόμη λόγο να το επισκεφθούμε.
- 09/04/2024
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Το Σαρδελάκι αποτελεί ένα εστιατόριο – σταθερή αξία στη Γλυφάδα, που συνδυάζει αυτό το οικογενειακό, παρεΐστικο κλίμα με μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που «μυρίζει» θάλασσα. Γιατί μπορεί να μην βρίσκεται δίπλα στο κύμα, αλλά σε κάνει να νιώθεις σαν να την έχεις μπροστά σου, με αυτά τα φρέσκα, ποιοτικά θαλασσινά που συνθέτουν διαχρονικά αγαπημένα μας πιάτα, αλλά και με ευχάριστα twists που τους δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω.
Μάλιστα, πρόσφατα το εστιατόριο ανανεώθηκε ριζικά, με μια ανακαίνιση στο χώρο και αλλαγές στο μενού που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της ψαροφαγίας. Διατηρεί αναλλοίωτο βέβαια τον πυλώνα της φιλοσοφίας του, που είναι η έμφαση στα ολόφρεσκα και ποιοτικά ψάρια και θαλασσινά. Στην επόμενη έξοδό σου στο Σαρδελάκι λοιπόν, θα παρατηρήσεις ότι ο χώρος με τις κατάλληλες, προσεγμένες αλλαγές, έχει γίνει λίγο πιο cozy, ενώ τα πιάτα λίγο πιο εστιατορικά, με μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Ειδικότερα, το μενού έχει εμπλουτιστεί με ωμές παρασκευές -στα highlights εντάσσονται οπωσδήποτε το ταρτάρ πάνω σε φύλλο gyoza, με κρεμυδάκι και βινεγκρέτ ντομάτας, αλλά και το ceviche με γλυκοπατάτα, τσίλι, μάνγκο και κόλιανδρο. Μην χάσεις την ευκαιρία να τα συνδυάσεις με μία δροσερή σαλάτα, όπως η best seller σπανάκι baby σπανάκι με ηλιόσπορο, ξύγαλο Σητείας, κρεμμύδι, άνηθο και βινεγκρέτ ντομάτας, αλλά και κάποιο από τα κρύα ή ζεστά ορεκτικά. Προτείνουμε την ασυναγώνιστη φάβα τους, ενώ αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις και το χειροποίητο παστράμι τόνου, που φτιάχνεται καθημερινά από τον σεφ του εστιατορίου. Θα βρεις επίσης ποικιλία σε όστρακα, με must τα αχνιστά μύδια με βασιλικό και σκόρδο.
Στα κυρίως, το μενού έχει εμπλουτιστεί με αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά, που συνδυάζονται με θαλασσινά σε ιδιαίτερες συνταγές -το αποτέλεσμα, απλά λαχταριστό. Σημείωσε εδώ το bucatini με αστακοουρά, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό και μην παραλείψεις και το ριζότο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται με κρασί από την ανανεωμένη λίστα του εστιατορίου, με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες.
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη Γλυφάδα τρέχει τώρα στο NouPou: Πρόσωπα, Stories, Ρεπορτάζ και ένας πλήρης Οδηγός Πόλης σε ένα δυναμικό αφιέρωμα που ανανεώνεται διαρκώς.