Το Τσιρόπουλος Sea Food είναι ένα μυστικό που βγήκε στην επιφάνεια
Ένας αρμονικός συνδυασμός ιταλικής κουζίνας και θαλασσινών ξεπρόβαλε στην Βάρκιζα κατευθείαν από τα μερακλίδικα στενά της Βάρης
- 16/01/2019
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια η οικογενειακή ταβέρνα Τσιρόπουλος ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό στα στενά της Βάρης. Ήταν το tip για το οποίο υπερηφανευόταν ο κάθε νότιος και πήγαινε εκεί όποια παρέα ήθελε να εντυπωσιάσει. Εδώ και ένα χρόνο όμως ο Τσιρόπουλος αποφάσισε να μεταφέρει την μαεστρία της κουζίνας του, το μεράκι στην μαγειρική του αλλά και το ευγενέστατο σέρβις του λίγο πιο κοντά και συγκεκριμένα στην Βάρκιζα για να μπορούμε όλοι να τον απολαμβάνουμε εύκολα και πιο συχνά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2008 άνοιξε μία ταβέρνα χωμένη μέσα στα σπίτια, στην μέση του πουθενά -όπου πουθενά, βάλε τα στενά της Βάρης- η οποία όμως είχε μεράκι και πολύ όρεξη για την καλή ιταλική κουζίνα και για τα φρέσκα και νόστιμα ψάρια. Πριν από ένα χρόνο αυτό το μικρό μυστικό των νοτίων προαστίων μεταφέρθηκε στην Βάρκιζα και εκεί πήγαμε για να το δούμε από κοντά.
Ήταν μεσημέρι Κυριακής όταν κατεβήκαμε κάτω στην Βάρκιζα και στρίβοντας στην οδό Αφροδίτης πέσαμε πάνω στο μαγαζί. Απλό χώρος, με μία δική του ζεστασιά η οποία βγαίνει σε κάθε γωνία του. Μόλις κοιτάξεις τον κατάλογο θα πελαγώσεις λίγο γιατί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μία λεπτή ισορροπία όπου από την μία βρίσκεται η ιταλική κουζίνα με μακαρονάδες και πίτσες και από την άλλη θαλασσινά πρώτης ποιότητας. Το αστείο είναι ότι τα πάντα είναι νόστιμα και σωστά μαγειρεμένα. Το value for money είναι στα top του και πίστεψε με θα δυσκολευτείς να διαλέξεις όπως και εγώ.
Όμως, δεν είναι ανάγκη να διαλέξεις αφού μπορείς να τα συνδυάσεις. Στον Τσιρόπουλο θα πας για να φας τρομερές μακαρονάδες. Al dente, μεστές και απόλυτα ισορροπημένες στις γεύσεις τους. Η καρμπονάρα του αυθεντική, κρεμώδης και πεντανόστιμη. Η μακαρονάδα κυδώνια με λιγκουίνι είναι η απογείωση της απλότητας όπου τα ζυμαρικά συναντούν φρεσκοανοιγμένα κυδώνια της θάλασσας και η φυσική αλμύρα γεμίζει το στόμα σου. Όμως όλα τα λεφτά για μένα ήταν η πίτσα του από τον ξυλόφουρνο βγαλμένη από τα πιο σισιλιάνικα όνειρά σου. Ζύμη λεπτή, κρατσανιστή και ικανή να κρατήσει όλα τα αγνά υλικά που βρίσκονται πάνω της, την πιάνεις στα χέρια σου και καταλαβαίνεις πως είναι η αυθεντική γεύση πίτσας.
Όμως στον Τσιρόπουλο Sea Food θα πας και για τα υπέροχα θαλασσινά. Εδώ δοκίμασα την αρτιότερη γλώσσα τηγανητή και έναν υπέροχο μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Αν λατρεύεις το ψάρι τότε εδώ να είσαι σίγουρος ότι θα το φας φρέσκο και σωστά μαγειρεμένο. Εγώ θα σου προτείνω να δοκιμάσεις και τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, οι οποίες είναι ελαφρώς πικάντικες στην γλώσσα αλλά αξίζει η κάθε μπουκιά τους.
Αν το ζητήσεις τότε στο τέλος θα σου έρθει και το υπέροχο καλτσόνε του Τσιρόπουλου. Ένα καλτσόνε γεμιστό με σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό βανίλια. Πραγματική σοκόλαση σε κάθε μπουκιά που σε κάνει να γεμίζει το στόμα σου -ίσως και το πρόσωπό σου- σοκολάτα.
Κάπως έτσι επιβεβαιώσαμε ότι ο Τσιρόπουλος sea food δεν έχασε ούτε στο ελάχιστο από την μαγική, μερακλίδικη γεύση που είχε το κάθε πιάτο του ενώ ομόρφυνε σε χώρο και ατμόσφαιρα. Όταν πας και εσύ θα προσπαθήσεις να καταλάβεις αν είναι μια ελληνική ψαροταβέρνα με ιταλικό dna ή ένα ιταλικό εστιατόριο με βιώματα ψαροταβέρνας. Όμως πίστεψέ με δεν έχει καμία σημασία τι από τα δύο υπερισχύει αφού και οι δύο εκφάνσεις του είναι το ίδιο υπέροχες και ποιοτικές.
Μην ξεχάσεις μόνο ότι τις Δευτέρες είναι κλειστός και τις υπόλοιπες μέρες ανοίγει από το μεσημέρι στις 1:30 μέχρι το βράδυ.