Βραδιά γευσιγνωσίας με guest chefs στους Ψαράδες του Παλαιού Φαλήρου
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Λιάκου υποδέχεται τους Ηλία Σκουλά και Κώστα Μπουγιούρη στην κουζίνα των Ψαράδων, ετοιμάζοντας ένα μοναδικό food & wine pairing με κρασιά από το κτήμα Χατζημιχάλη.
- 12/02/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Στους Ψαράδες του Παλαιού Φαλήρου ετοιμάζονται καθημερινά μοντέρνες συνταγές που έχουν στη βάση τους τη φρέσκια πρώτη ύλη. Ωστόσο, το εστιατόριο πραγματοποιεί και κάποιες βραδιές γευσιγνωσίας με guest chefs και wine pairings με ελληνικά κρασιά.
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι Ψαράδες ετοιμάζουν μία ακόμη τέτοια εμπειρία, με ένα μενού γευσιγνωσίας το οποίο επιμελούνται ο σεφ του εστιατορίου Γιάννης Λιάκου, μαζί με τον Ηλία Σκουλά και τον Κώστα Μπουγιούρη. Τα πιάτα της βραδιάς θα συνοδεύσουν κρασιά του κτήματος Χατζημιχάλη.
Η αρχή γίνεται με τη σούπα του «Ψαρά» την οποία θα συνοδεύει το Ασύρτικό Αλεπότρυπα, ενώ ακολουθεί ένα carpaccio μπαρμπουνιού με Sauvignon Blanc. Σειρά έχει η Musse de Crabe, μία κρέμα από καβούρι snowy white, μαύρη χειμερινή τρούφα και sauce vin blanc με το Chardonnay Γερακοφωλιά.
Η σαλάτα σερβίρεται με καλαμπόκι «τσόκλο», κρέμα γλυκοπατάτας, αβοκάντο, χταπόδι, ραπανάκι, κινόα, κρεμμύδι, μάνγκο, blue corn tortilla, κόλιανδρο, pisco και honey lime vinaigrette και συνοδεύεται με Alfega Rose. Για κυρίως, η ομάδα ετοιμάζει Hunkar Begendi σφυρίδας, συνοδεία λευκού κρασιού Δρυός, ενώ ο γλυκός επίλογος δίνεται με χαλβά σιμιγδαλένιο και παγωτό κανέλα, μαζί με Sauvignon Blanc (late harvest).
Τιμή ανά άτομο: 60 ευρώ