Το Seafood Yuzu-Truffle του Miyabi
- 14/12/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Η εμμονή: Seafood Yuzu-Truffle
Γιατί: O κυριότερος λόγος είναι το συνεπές… ραντεβού που δίνει η Ευρώπη με την Άπω Ανατολή στο πιάτο σου κάθε φορά που το παραγγέλνεις. Ο chef Iso χρησιμοποιεί την γιαπωνέζικη μένταν Shiso και αντί για λεμόνι, yuzu, το κίτρο της Ιαπωνίας, αλλά και λάδι τρούφας -ένα συστατικό καθαρά ευρωπαϊκό. Με αυτά τα υψηλής ποιότητας υλικά “διασταυρώνει” γευστικά διαφορετικές κουλτούρες και “ντύνει” αρωματικά τους λαχταριστούς και ολόφρεσκους”πρωταγωνιστές”: μύδια, γαρίδες, λαυράκι και σολωμό. Ένα combo dish που με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής και με την πρώτη μπουκιά… απογειώνεσαι! Καλό -γευστικό- ταξίδι!
Πού θα το βρεις: Στο Μiyabi, το sushi dining lounge στον αριθμό 3 της οδού Γιαννιτσοπούλου στη Γλυφάδα. (τηλ.: 210 8944845, όχι delivery, μόνον take-away, https://www.facebook.com/MiyabiSushiDiningLounge/)