O Barbas επέστεψε στην παραλία της Βάρκιζας
Το Barbas επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στο Varkiza Resort και δίνει ραντεβού με τους πιστούς λάτρεις του κρέατος, για ζουμερές απολαύσεις με θέα τη θάλασσα.
- 21/07/2021
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Μπανάκι και σουβλάκι θα λέγαμε ότι κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό και όταν πηγαίνεις για τις βουτιές σου στο Varkiza Resort, συναντάς μια γευστική πρόταση που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Ο λόγος για το Barbas, το meating room που άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες στην πανέμορφη κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, σερβίροντας στο τραπέζι σου απίθανα τυλιχτά αλλά και πολλές νοστιμιές από τη σχάρα, σωστά ψημένες και ζουμερές.
Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως νέα άφιξη, αφού το Barbas ήταν και παλαιότερα στο Varkiza Resort. Έκανε ένα «διάλειμμα» τριών χρόνων και πλέον, είναι και πάλι εκεί, για να ευχαριστήσει τους λάτρεις του κρέατος. «Το Barbas επέστρεψε σπίτι του», μας λέει χαρακτηριστικά και ο ιδιοκτήτης του Varkiza Resort, Αλέξης Βλαβιανός, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα μοντέρνο «κρεατάδικο», που δίνει έμφαση στην ποιότητα. «Τα πάντα στο μενού είναι χειροποίητα, από τα κεμπάπ και τα μπιφτέκια μέχρι τις πίτες και αυτό, παρέα με τις πληθωρικές μερίδες, κάνει το Barbas να ξεχωρίζει», προσθέτει.
Τα τραπέζια και οι πάγκοι του, απλώνονται στον εξωτερικό χώρο, κάτω από τα δέντρα που χαρίζουν φυσική σκιά και δροσιά, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για φαγητό μετά τη θάλασσα. Παράλληλα, οι μεγάλοι χώροι με γκαζόν δεξιά και αριστερά αφήνουν ελεύθερο το πεδίο για ατελείωτο παιχνίδι των παιδιών, ώστε να μένει ευχαριστημένη όλη η οικογένεια. Μάλιστα, είναι τόσο family friendly, ώστε όλο και κάποιο τραπέζι για παιδικά γενέθλια θα συναντήσεις.
Τι ψήνεται στη σχάρα του Barbas;
Περνώντας στο μενού τώρα, στο Barbas την τιμητική του έχει σίγουρα το τυλιχτό, με χοιρινό καλαμάκι, κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας και πολίτικο κεμπάπ, όλα τους τόσο νόστιμα που αξίζει κάθε φορά να επιλέγεις και από κάτι διαφορετικό. Σίγουρα όμως, οι επιλογές σου δεν σταματούν εδώ, αφού η σχάρα του παίζει δυνατά, ψήνοντας απίστευτα ζουμερές χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, μερακλίδικο γιαουρτλού, αλλά και πολύ νόστιμο κοτόπουλο μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και σερβιρισμένο με σως μουστάρδας -ένας συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ.
Δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις όμως και κάποια από τις μερίδες του ή αλλιώς καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου, τα ωραία μπιφτέκια και κεμπάπ που αναφέραμε ότι γίνονται και τυλιχτά, καθώς και φιλετίνια κοτόπουλου. Αν είσαι με μεγάλη παρέα, τότε αξίζει να παραγγείλεις την χορταστικότατη ποικιλία κρετατικών, που κάνει την καλύτερη παρέα στην μπύρα και στο κρασί.
Τα νόστιμα γύρω – γύρω
Ωραίο το κρέας, αλλά τα θέλει και τα συνοδευτικά του και η κουζίνα του Barbas έχει φροντίσει και γι αυτά, προσθέτοντας στο μενού φρέσκες σαλάτες όπως η Πανζανέλα, με ντοματίνια, αγγούρι, ψητή πίτα, δυόσμο και ανθότυρο ή φέτα και η σαλάτα Σπανάκι με ρόκα, λιαστή ντομάτα, ψητό μανούρι και σως βαλσάμικου, αλλά και τις πάντα ευπρόσδεκτες αλοιφές ή αλλιώς τυροκαυτερή, τζατζίκι και την άκρως καλοκαιρινή μελιτζανοσαλάτα. Για τη μέση και για να συνοδέψεις το ποτό σου -μπύρα, κρασί, ούζο ή τσίπουρο- δοκίμασε και μαστέλο Χίου με μαρμελάδα σύκου, αλλά και φέτα ψητή με ντομάτα, καυτερή πιπεριά, λάδι και ρίγανη.