Στην Μπουρνοβαλιά δοκιμάζουμε περιποιημένο σουβλάκι με άρωμα Ανατολής
Αφιέρωμα ΣουβλάκιΣτο Κεμπαπτζίδικον Μπουρνοβαλιά στη Νέα Σμύρνη θα απολαύσεις χειροποίητες συνταγές που ταιριάζουν στον χειμώνα.
- 05/10/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
H Μπουρνοβαλιά έχει πάρει το όνομα της από τον Μπουρνόβα -πλούσιο προάστιο της Σμύρνης- και αυτό από μόνο του σου δίνει μια πρώτη εικόνα, ή μάλλον μια γεύση της γαστρονομικής εμπειρίας που θα ζήσεις σε αυτό το αυθεντικό κεμπαπτζίδικον.
Οι πολίτικες συνταγές -της Σμυρνιάς γιαγιάς- παραμένουν παραδοσιακές και το ίδιο συμβαίνει με όλη τη φιλοσοφία της Μπουρνοβαλιάς, όπου οι γεύσεις είναι πράγματι όπως παλιά. Η ποιότητα των πρώτων υλών παίζει πρωταρχικό ρόλο και οι χειροποίητες παρασκευές κάνουν κάθε πιάτο να ξεχωρίζει.
Το σουβλάκι που θα δοκιμάσεις είναι λαχταριστό και έχει άρωμα Ανατολής. Εκτός από την κλασική πίτα με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, επιβάλλεται να γευτείς -τι άλλο;- το χειροποίητο κεμπάπ σε όλες της παραλλαγές του. Κλασικό, κοτόπουλο, σουτζούκι και κασερλί με κασέρι, όλα τυλίγονται σε πίτα και καλό είναι να μην το λυπηθείς και να το απολαύσεις στην επιλογή «απ’ όλα».
Ιδιαίτερο και το σουτζούκι φέτα που γίνεται ένα γευστικό τυλιχτό με τα υλικά που θα επιλέξεις εσύ, ενώ αν προτιμάς πιο ελαφριές γεύσεις μπορείς να δοκιμάσεις το σουβλάκι με μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, χειροποίητα και τα δύο, με άρωμα από μπαχαρικά. Αλλά πάλι, στην Μουρνοβαλιά αυτό το άρωμα των μπαχαρικών θα σε παρασύρει σε νοστιμιές όπως ο παστουρμάς σε πίτα, επίσης μια διαφορετική άποψη στην κατηγορία σουβλάκι.
Στις σαλάτες του καταλόγου -απαραίτητο συνοδευτικό για να δροσίσεις τη γεύση σου- ξεχωρίζει φυσικά η Ταμπουλέ, αλλά δεν πρέπει να παραλείψεις τα παστουρμαδοπιτάκια, τη γιαουρτλού, αλλά και τα τυροπιτάρια. Γεύσεις κατάλληλες για χειμωνιάτικες βραδιές είτε στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της Μπουρνοβαλιάς, είστε στο σπίτι -εκτός από το delivery του μαγαζιού, όλα τα πιάτα έρχονται στον χώρο μέσα από efood και wolt για να τα απολαμβάνεις ακόμα κι αν μένεις λίγο πιο μακριά.
Πίσω από την Μπουρνοβαλιά βρίσκονται δυο νέα παιδιά, ο Λέανδρος και η Σοφία που γνωρίζουν καλά να διατηρούν την παράδοση μιας λατρεμένης κουζίνας με τρόπο άκρως ποιοτικό.