Στον Κυρ Αρίστο για μερακλήδικο σουβλάκι με κεμπάπ και γύρο στα κάρβουνα
Τον Κυρ Αρίστο στο Παλαιό Φάληρο τον ξέρεις και τον ξεχωρίζεις για τα πολύ καλά κεμπάπ του. Δίπλα τους όμως, στέκονται με εξίσου μεγάλη επιτυχία τα σουβλάκια του, με κεμπάπ αλλά και γύρο που όμοιό του δύσκολα θα δοκιμάσεις αλλού.
- 22/02/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο Κυρ Αρίστος, το κεμπαπτζίδικο της Ζησιμοπούλου που για να βρεις μία θέση στα τραπέζια του πρέπει να έχεις τύχη, έχει καταφέρει από το 2013 που άνοιξε να κάνει όλη την Αθήνα να μιλάει για τα κεμπάπ του. Μάλιστα, η ζήτηση ήταν εξαρχής τόσο μεγάλη, ώστε το delivery σε σύντομο διάστημα μεταφέρθηκε σε δικό του χώρο, επί της Ζησιμοπούλου πάντα, αφού η κεντρική ψησταριά δεν προλάβαινε να καλύψει τις παραγγελίες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κυρ Αρίστος (@kiraristos)
Κεμπάπ κλασικό, κασερλί με μπόλικο λιωμένο τυρί, κεμπάπ κοτόπουλο αλλά και κεμπάπ προβατίνα, είναι οι επιλογές που σε φέρνουν ξανά και ξανά στο κεμπαπτζίδικο του Παλαιού Φαλήρου. Εκτός όμως από μερίδα, γίνονται και απολαυστικότατα τυλιχτά σε πίτα με ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα και μαϊντανό, ενώ σαν αυθεντικά παραδοσιακά σουβλάκια, δεν περιέχουν πατάτες. Όσο για σως, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τζατζίκι, γιαούρτι με μυρωδικά ή σάλτσα ντομάτας.
Πέρα από τα κεμπάπ, στον Κυρ Αρίστο τα σουβλάκια γίνονται επίσης με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, σουτζούκι σκέτο ή με φέτα, παστουρμά, κοκορέτσι, μοσχαρίσιο συκώτι ή μανιτάρια και πιπεριά για όσους δεν θέλουν κρέας. Βέβαια, αν παραγγείλεις από το delivery, τότε σου συστήνουμε να δοκιμάσεις τον γύρο (χοιρινό και κοτόπουλο), ο οποίος ξεχωρίζει για το ψήσιμο του στα κάρβουνα, που χαρίζει στο κρέας εκείνη την ξεχωριστή γεύση του ψητού στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, αλλά και για το σερβίρισμά του. Συγκεκριμένα, ο γύρος μπαίνει μέσα σε χειροποίητα, αφράτα ψωμάκια, που ψήνουν καθημερινά στο μαγαζί. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς!
Ρωτώντας τον αεικίνητο ιδιοκτήτη του «Κυρ Αρίστος», Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, για τα μυστικά της επιτυχίας τους, ο ίδιος επισημαίνει ότι μεγάλη σημασία παίζει η επιλογή της πρώτης ύλης, που εξασφαλίζει ποιοτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και συνεργάζεται σταθερά με την εταιρεία KeyFood, για την τροφοδοσία του και φυσικά, η γεύση των πιάτων, που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές.