Το Grill n’ Wrap φέρνει την άνοιξη στον γαλαξία του τυλιχτού
Με μεράκι, ποιοτικές πρώτες ύλες και πολλές vegetarian επιλογές, το γνωστό ψητοπωλείο της Γλυφάδας κάνει τη διαφορά στο γρήγορο φαγητό.
- 11/04/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Τι θα φας σε ένα ψητοπωλείο; Αν η απάντηση είναι μόνο κρεατικά, τότε σίγουρα δεν έχεις ακόμα επισκεφθεί το Grill n’ Wrap στη Γλυφάδα. Ναι, σίγουρα τα φρεσκοψημένα χοιρινά καλαμάκια (που φτιάχνονται από μπούτι και πανσέτα και όχι από λαιμό) και ο γύρος κοτόπουλο (που έχει την τέλεια αναλογία ανάμεσα σε μπούτι και στήθος ώστε να μην είναι στεγνός αλλά ούτε και λιπαρός), είναι από τα best sellers του, όπως επίσης και το καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλο αλλά το μικρό «touch and go» ψητοπωλείο της οδού Μεταξά έχει πολλά ακόμα πιάτα για τα οποία αξίζει να το δοκιμάσεις.
Ιδανικό για να κάτσεις για λίγο και να απολαύσεις το φαγητό σου ή απλώς για να πάρεις κάτι στο χέρι και να συνεχίσεις τη βόλτα σου, αλλά και τέλεια επιλογή αν θέλεις να παραγγείλεις κάτι στο σπίτι ή στο γραφείο χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς σε γεύση και ποιότητα, το Grill n’ Wrap στήνει το παιχνίδι του τυλιχτού με τους δικούς του κανόνες: Τα καλαμάκια και τα υπόλοιπα κρεατικά ψήνονται μπροστά σου. Οι πίτες είναι χειροποίητες και ζυμώνονται καθημερινά με αλεύρι καλαμποκιού που τους δίνει όχι μόνο χρώμα αλλά επίσης άρωμα και γεύση. Οι σάλτσες είναι ελαφριές και φτιαγμένες με σπιτική συνταγή. Τα λαχανικά είναι ολόφρεσκα και κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας. Και όλα αυτά ενώ η ανοιχτή κουζίνα σού δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την προετοιμασία του πιάτου σου.
«Είμαστε εδώ από το 2009. Ξεκινήσαμε ως “Λάδι και Ρίγανη” και πριν από ένα περίπου χρόνο αλλάξαμε όνομα και ανανεώσαμε το μενού μας. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Το ίδιο σημείο της Γλυφάδας, η ίδια ομάδα, οι ίδιες αγαπημένες προτάσεις, οι ίδιοι ποιοτικοί προμηθευτές» λέει ο Δημήτρης Φλωράκης, ιδιοκτήτης του Grill n’ Wrap. Ο ίδιος, με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση από τις θέσεις του σε ξενοδοχεία της χώρας, γνώριζε ήδη πολύ καλά την αγορά πριν αποφασίσει να ανοίξει το «Λάδι και Ρίγανη». Το έκανε, λοιπόν, αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά.
«Το σουβλάκι είναι ένα προϊόν διατιμημένο, που το ξέρει όλος ο κόσμος, από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον ηλικιωμένο, και μπορείς να το βρεις παντού. Τι μπορεί λοιπόν να σε κάνει να διαφοροποιηθείς από όλους τους υπόλοιπους που σερβίρουν το ίδιο προϊόν; Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση, το περιβάλλον, η ταχύτητα. Αυτά προσπαθήσαμε να πετύχουμε. Στόχος μας είναι να απευθυνόμαστε σε κάποιον που θέλει να φάει γρήγορα αλλά την ίδια στιγμή θέλει το γεύμα του να είναι απολαυστικό, ποιοτικό, υγιεινό και -γιατί όχι;- ελαφρύ».
Η νέα εποχή
Με την αλλαγή του ονόματος ήρθε και η ευκαιρία να προστεθούν στο μενού νέες επίκαιρες επιλογές. Στον κατάλογο μπήκαν για παράδειγμα τα ξύλινα χωνάκια (με γύρο ή με κεφτεδάκια που συνοδεύονται από πατατούλες) τα οποία είναι ιδανικά για όσους θέλουν κάτι στο χέρι: Είναι κάτι που μπορείς να πάρεις μαζί σου και να τσιμπολογάς καθώς χαζεύεις βιτρίνες, αποφεύγοντας τα «ατυχήματα» που συχνά συνοδεύουν τα τυλιχτά.
Παράλληλα, οι vegetarian επιλογές εμπλουτίστηκαν και σήμερα οι άνθρωποι του Grill n’ Wrap είναι περήφανοι γιατί έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών που αναζητούν υγιεινές λύσεις για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά. Τα τυλιχτά με τορτίγια (όπως το Caesar’s Wrap με στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε τορτίγια με δύο διαφορετικές σάλτσες, μία για τα λαχανικά και μία για το κοτόπουλο) και τα χορτοφαγικά σουβλάκια (με χαλούμι, ψητά λαχανικά και μανιτάρι) έχουν ήδη μπει στη λίστα με τα κορυφαία σε πωλήσεις προϊόντα του εστιατορίου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχεδόν καθημερινά παραγγέλνουν στο γραφείο κάποια από τις πλούσιες σαλάτες του (όπως τη μεσογειακή, με ντοματίνια, παξιμαδάκια, κατίκι Δομοκού και βασιλικό) ή τα ψητά λαχανικά – που κόβονται και ψήνονται εκείνη την ώρα και σερβίρονται με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
Εναλλακτικά, υπάρχει το Light Meal (φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με λαχανικά σχάρας), που είναι ένα πλήρες και απολύτως χορταστικό γεύμα το οποίο δεν ξεπερνά τις 480 θερμίδες.
Πρόσφατα, το μενού των κρεατικών εμπλουτίστηκε με μοσχάρι BlackAngus (σε καλαμάκι ή σε burger), ενώ σταθερή αξία έχει αποδειχθεί το γυρομπέργκερ. Ναι, είναι αυτό που κατάλαβες. Μπέργκερ που αντί για μπιφτέκι έχει γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, ντομάτα, iceberg και μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και κρεμμύδι, αλλά στο Grill n’ Wrap το σερβίρουν συνήθως χωρίς, για τον ίδιο κομψό λόγο που φτιάχνουν το τζατζίκι τους χωρίς σκόρδο.
Αν λοιπόν μένεις ή δουλεύεις στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας (μέχρι την Άνω Γλυφάδα, το Γκολφ ή τη Βούλα), είσαι τυχερός, αφού μπορείς να απολαύσεις τα πιάτα του Grill n’ Wrap επτά μέρες την εβδομάδα στον χώρο σου. Το Grill n’ Wrap έχει πολύ συνειδητά επιλέξει μια σχετικά μικρή ακτίνα διανομής και αυτό γιατί, όπως λέει ο Δημήτρης Φλωράκης, «ένα wrap με τορτίγια πρέπει να φτάσει στην ώρα του, διαφορετικά να μη φτάσει καθόλου! Δεν έχουμε τίποτα έτοιμο, οπότε ειδικά αν πρόκειται για κάτι που ψήνεται, πρέπει να υπολογίσουμε 10 περίπου λεπτά για τη σχάρα, αλλά από εκεί και πέρα το προϊόν πρέπει να ετοιμαστεί και να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα. Θέλουμε τα πιάτα που φτάνουν στους πελάτες μας με delivery να είναι εξίσου γευστικά με εκείνα που τρώει κανείς εδώ. Και αυτός είναι ακόμα ένας τομέας στον οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις».