Το θρυλικό σουβλάκι του Ζάχου της Βουλιαγμένης φτιάχνεται επί 42 χρόνια
Πίτα μπιφτέκι γαλοπούλας και τζατζίκι ή κλασικό πατροπαράδοτο γύρο χοιρινό με κρεμμύδι και ντομάτα; Ό,τι και να διαλέξεις στον Ζάχο της Βουλιαγμένης θα το απολαύσεις. Γιατί ο Ζάχος όταν μιλάμε για σουβλάκι, είναι αυθεντία.
- 23/02/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Το σουβλάκι είναι από τις μεγάλες αδυναμίες μας. Όπως και να το προτιμά ο καθένας, με χοιρινό ή κοτόπουλο, με γύρο ή καλαμάκι, με τζατζίκι ή σος, είναι σίγουρα λαχταριστό. Όταν μάλιστα,στο φτιάχνει ένα θρυλικό σουβλατζίδικο, με πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας,όπως ο Ζάχος της Βουλιαγμένης, δεν μπορεί παρά να είναι από τα καλύτερα.
Είναι το μέρος που έχουμε φάει σουβλάκι όλοι οι νότιοι, έστω μια φορά. Τι είναι όμως αυτό που έχει κάνει τον Ζάχο να ξεχωρίζει και να διατηρεί την επιτυχημένη πορεία του, ανάμεσα σε δεκάδες νέα σουβλατζίδικα που άνοιξαν όλο αυτό το διάστημα; Σίγουρα παίζει ρόλο η τεράστια εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου, αλλά και η ποιότητα, που παραμένει υψηλή όλα αυτά τα χρόνια, με έμφαση στην καλή και φρέσκια πρώτη ύλη. Επίσης, καταφέρνει να διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, ενώ ταυτόχρονα συμβαδίζει με την εποχή και όσα ζητά ο κόσμος. Με λίγα λόγια, στον Ζάχο αξίζει να πας γιατί εκτός από την ποιότητα και την αξεπέραστη γεύση του αυθεντικού σουβλακιού του, θα βρεις τόσο oldschoolεπιλογές, όσο και πιο σύγχρονες.
Μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το κλασικό πατροπαράδοτο σουβλάκι με πίτα, γύρο χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα (επειδή ακριβώς είναι το παραδοσιακό που λέμε, το προτείνουν χωρίς πατάτες, ωστόσο αν θέλεις φυσικά και θα τις προσθέσουν), στο οποίο ο Ζάχος είναι αυθεντία, αλλά και το φημισμένο- σπεσιαλιτέ σουβλάκι με μπιφτέκι γαλοπούλας, ντομάτα, πατάτα, τζατζίκι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, αλλά τα παραπάνω τα ξεχωρίζουμε λίγο περισσότερο. Το σίγουρο είναι, πώς ό,τι και αν επιλέγεις είναι νόστιμο.