Το στέκι του Τεό, το νέο steak house της Γλυφάδας
Ο Θεοδωρής Αθανασόπουλος, μετά από 50 χρόνια εμπειρίας στην εστίαση στις Βρυξέλλες, επέλεξε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να μας σερβίρει πιάτα με έμφαση στα ελληνικά προιόντα από τα εκλεκτά κρέατα του Δρακούλη.
- 07/02/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Δεν έχουν περάσει καλά καλά ένας μήνας από τότε που ο Θεοδωρής Αθανασόπουλος άνοιξε τις πόρτες της πιο καινούργιας προσθήκης steak house των νοτίων προαστίων. Το στέκι του Τεό μοιάζει να είναι ένα μαγαζί το οποίο ήρθε για να μείνει καθώς έχει βρει την συνταγή της επιτυχίας στα υλικά του.
(Φωτογραφίες: Νίκος Αγγελάκης)
Όμως, αυτό που έκανε τον Θεοδωρή να αφήσει πίσω του την ζωή του στις Βρυξέλλες και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα ύστερα από 50 χρονιά είναι η αγάπη που έχει για την χώρα και την μεσογειακή κουζίνα, καθώς και ο κύκλος που έκλεισε όταν αποφάσισε να αφήσει το «Καφενείο», το μαγαζί που είχε από το 1993 απέναντι από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν. «Η δουλειά μου πάντα είχε να κάνει με τον χώρο της εστίασης, είτε αυτό συνέβαινε στις Βρυξέλλες, είτε στην Αθήνα. Αποφάσισα λοιπόν, να αφήσω πίσω μου το ΚΑΦΕΝΕΙΟ και να γυρίσω στον τόπο καταγωγής μου. Η Γλυφάδα φυσικά, δεν ήταν μια τυχαία επιλογή αφού παρ’όλο που δεν έζησα καθόλου εδώ, είναι η περιοχή όπου μεγάλωσαν οι γονείς μου και τώρα, κατοικώ κι εγώ.»
Σε συνέχεια λοιπόν, της διάθεσης και ενέργειας που έχει ένας άνθρωπος όταν δημιουργεί κάτι, ο Θεοδωρής έβαλε όλο του τον εαυτό στο Στέκι του Τεό, γι’ αυτό και μπορεί να σου εγγυηθεί για ένα προς ένα από αυτά που σου προσφέρει με το που περάσεις από την εξώπορτά του.
Η funky φέτα tempura και η μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες με αβοκάντο είναι μερικά από τα ορεκτικά που σε κερδίζουν στα πρώτα λεπτά γνωριμίας με το Στέκι του Τεό, ενώ τα ειδικά επιλεγμένα κρέατα και το burger 250gr κοτόπουλο ή μοσχάρι έρχονται να δέσουν τη συνολική εικόνα του μαγαζιού. Όλα τα παραπάνω φυσικά, συνδυάζονται με την ιδιαιτερότητα του μαγαζιού στο να χρησιμοποιεί κυρίως Ελληνικά προϊόντα στην κουζίνα του, όπως για παράδειγμα το λάδι που βάζουν σε όλα τους τα πιάτα είναι δικής τους παραγωγής από την Καλαμάτα.
Όσο λοιπόν, τα steak houses θα αναπτύσσονται και θα γίνονται μέρος της εξόδου, όχι μόνο των νοτίων αλλά και πολλών Αθηναίων, το Στέκι του Τεό θα γίνει ένας must προορισμός ως προς το είδος του. Εξ’ άλλου, όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι δεν είναι «ακόμη ένα μαγαζί που άνοιξε στην Γλυφάδα» αλλά ένα μαγαζί που προσέχει όλες τις μικρές αλλά και μεγάλες λεπτομέρειες ώστε να βάζει πάνω απ’ όλους τους πελάτες του σαν να ήταν οικογένειά του.
Γιαννιτσοπούλου 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα (Τηλ. 2108947905/2108947906) // http://www.tostekitouteo.gr // https://www.facebook.com/tostekitouteo/?fref=ts