Στην καντίνα του Mr.Pug’s στο Χαλάνδρι θα βρεις τα πιο ωραία bao buns της Αθήνας
'Αν χρειαστεί να πάμε βόρεια γι' αυτά τα bao buns, θα πάμε,' είπαμε. Ε, και πήγαμε μέχρι το Χαλάνδρι στo Mr. Pug's Canteen.
- 18/05/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Ξέρεις πως ένα μαγαζί έχει καλό φαγητό σε σχέση με την ποικιλία πιάτων που έχει. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρώτη σου εντύπωση, αφού όπως κάνεις και με κάποιον που σου αρέσει σε κάποιο μπαρ ή πάρτυ (μιας και καλοκαίριασε) αυτό είναι που σου δίνει το πράσινο φως για συνεχίσεις. Ακόμη κι αν καταλήξεις να φας τη μεγαλύτερη χυλόπιτα της ζωής σου.
Με τον Mr.Pugs τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Νομίζω παντρευόμαστε, αφού το μόνο που έμενε ήταν να τον γνωρίσω στη νότια οικογένεια που έχω. Εσάς δηλαδή.
Οι δημιουργοί του Mr.Pugs Canteen είναι οι Γιώργος Βενιέρης (με δυνατό σημείο την ασιατική κουζίνα, τόσο στο Oozora της Κηφισιάς όσο και στο μεγαλύτερο αδερφάκι του Mr.Pugs στην Μύκονο-) και Σήφης Μανουσέλης. Το εξαιρετικό αυτό δίδυμο έστησε στο Χαλάνδρι την πιο ιδιαίτερη καντίνα που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ στην περιοχή. Κι αυτό γιατί αποφάσισαν να επενδύσουν στο street food trend του David Chang: τα bao buns. Τα αφράτα αυτά λευκά ψωμάκια ατμού που προέρχονται κυρίως από την Ταϊβάν και την Κίνα έχουν πια γίνει ένα από τα top food trends της παγκόσμιας γαστρονομίας αφού μπορείς να τα βρεις από το πιο ακριβό εστιατόριο μέχρι στο πιο φθηνό κιόσκι της χώρας σου.
Εμείς τα βρήκαμε λίγο πιο έξω από τα σύνορά μας σε έναν πεζόδρομο (στην Κατσουλιέρη) του Χαλανδρίου. Εκεί έχει ένα μεγάλο παράθυρο το οποίο φτιάχνει μπροστά τέσσερα διαφορετικά bao buns, ένα bao burger και ένα bao dog, αλλά και churros με αλμυρή καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος αλλά και σοκολάτα με τζίντζερ.
Όμως, το καλό με το να γνωρίζει η οικογένειά σου τον Mr.Pugs είναι η ανάλυση που θα πρέπει να κάνεις μετά πάνω σε όλα τα δυνατά του σημεία. Ξεκινώντας από τα bao buns τα οποία είναι τέλεια ισορροπημένα μεταξύ αφράτης και ελαστικής ζύμης στον ατμό αλλά και με τις γεύσεις με τις οποίες τα γεμίζουν.
Το μενού αποτελείται από δυο μικρές πλαστικοποιημένες κάρτες μια για τα bao και άλλη μια για τα churros και εμείς ξεκινήσαμε με την πρώτη και καταλήξαμε στην δεύτερη. Όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι δηλαδή. Πρώτη στάση στον ουρανίσκο μας ήταν το bao με γλυκοπικάντικο χοιρινό, λαχανικά, μαγιονέζα με τσίλι, κρεμμύδι και ένα umami αβγό τουρσί μαγειρεμένο στη σόγια. Οι εντυπώσεις; ‘Φέρε μου σε παρακαλώ πολύ το δεύτερο.’
Συνεχίζοντας με το πολύ ήπιο στις γεύσεις του πιο αρχάριου στο Asian street food πελάτη, bao με τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι και φυστικοβούτυρο και το bao dog, με καπνιστό λουκάνικο κοτόπουλο, κάρυ, μαγιονέζα από φύκι και τσίλι κέτσαπ με topping από flakes μπονίτο. Τέλος, καταλήξαμε να κάνουμε (και να τρώμε) την αργοψημένη πάπια με φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και hoisin sauce. Το μικρό hint που έχω να δώσω είναι ότι το συγκεκριμένο bun καταλήγει να είναι sold out πάρα πολύ γρήγορα μέσα στην ημέρα. (Thank me later, for that)
Ωπ, δεν πιστεύω να ξεχάσαμε τα γλυκά; Γιατί τα τέλεια τηγανισμένα churros είναι η τέλεια επίγευση σε αυτό το γευστικό ταξίδι που μόλις έκανες (ή θα κάνεις). Μια μερίδα από 6 μεγάλα churros με ζάχαρη και κανέλα συνοδεύονται απ’ όποιο topping διαλέξεις αλλά συμβουλή foodie προς foodie: τίποτα δεν συγκρίνεται με την καραμέλα βουτύρου και το αλάτι. Ίσως λίγο η σοκολάτα με το τζίντζερ. Λίγο όμως.
A work of art called ‘Bao buns’ inspired by David Chung.
A post shared by Margarita Grammatikou (@margaritagram_) on
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι (τηλ. 210 6824001)