Στο εστιατόριο Casa Victoria στη Βάρκιζα θα απολαύσεις γνήσια ιταλική κουζίνα
Χειροποίητα ζυμαρικά, αυθεντική πίτσα, λαχταριστό risotto, γευστικές προτάσεις antipasti και ένα ενημερωμένο wine station συνθέτουν το μενού του Casa Victoria, του ιταλικού εστιατορίου που είναι η νέα άφιξη στη περιοχή της Βάρκιζας.
- 24/01/2020
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Μια φορά και έναν καιρό μια μικρή Ιταλίδα ταξίδεψε από το Βορρά μέχρι το Νότο της χώρας της, για να ανακαλύψει όλα τα γαστρονομικά μυστικά και την κουλτούρα της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας και να τη μεταφέρει σε μία αυθεντική τρατορία στην Αθήνα. Το όνομα της τρατορίας Casa Victoria και βρίσκεται στη Βάρκιζα.
Η νέα άφιξη στην περιοχή των νοτίων φέρνει ιταλικά αρώματα και γεύσεις τόσο στον κατάλογό της όσο και στη λίστα των κρασιών και των Aperitivo-μια αγαπημένη συνήθεια της γειτονικής χώρας που έχει αρχίσει να βρίσκει (φανατικό) κοινό και στη χώρα μας.
Η εμπειρία της ιταλικής γαστρονομίας στο Casa Victoria ξεκινάει από τη στιγμή που μπαίνετε στον εσωτερικό χώρο. Το ξύλο και η πέτρα πρωταγωνιστούν, τα χρώματα δένουν άψογα με τα υλικά αποπνέοντας μια ηρεμία, ενώ η «ανοιχτή» κουζίνα θα σας κάνει να νιώσετε πως είστε ο επίσημος καλεσμένος ενός φιλόξενου σπιτιού.
Η φιλοσοφία του Casa Victoria είναι πολύ συγκεκριμένη όσον αφορά το μενού: η Ιταλίδα που έφερε τις γεύσεις από κάθε γωνιά της γειτονικής χώρας, τις παρέδωσε δημιουργώντας μια αυθεντική τρατορία -από εκείνες που θα πάτε για να γευτείτε την κουζίνα μιας Ιταλίδας μαμάς. Και για να ακολουθηθεί η ακριβής διαδικασία χρειάζεται η κατάλληλη πρώτη ύλη. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο σεφ Κώστας Βάχος (γνωστός και από την τηλεοπτική του εμπειρία στο Master Chef) η πρώτη ύλη έρχεται -κυρίως- από την Ιταλία, ενώ κάποια κρέατα από την Αμερική. Τα χειροποίητα ζυμαρικά παρασκευάζονται σε εξειδικευμένο εργαστήρι για να έχουν σταθερή ποιότητα και το ζυμάρι να κρατάει τα θρεπτικά του υλικά, ενώ το pesto έρχεται από τη Genova. «Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μια παραδοσιακή κουζίνα με ιταλικά προϊόντα. Μόνο τα λαχανικά και το ελαιόλαδο είναι ελληνικά. Έχουμε τηρήσει τις ιταλικές συνταγές με μια μικρή προσαρμογή στον ελληνικό ουρανίσκο» υποστηρίζει ο σεφ.
Το μενού του Casa Victoria
Η αρχή γίνεται με τα περίφημα antipasti: Focaccia con pomodorini (ολόκληρη focaccia με ντοματίνια, σκόρδο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο), bruschetta al salmone (καπνιστός σολομός, άνηθος, αφράτη κρέμα τυριού και ξύσμα λεμονιού), melanzane con caprine (μελιτζάνες ψητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φρέσκο pesto και κατσικίσιο τυρί caprine), vitello tonnato (λεπτοκομμένο νουά μόσχου με σάλτσα τόνου, άνθη και κομμάτια κάππαρης) είναι μερικά από τα 10 antipasti που υπάρχουν στον κατάλογο.
Οι τέσσερις σαλάτες είναι εντελώς διαφορετικές γευστικά μεταξύ τους δίνοντάς σας την ευκαιρία να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες γεύσεις. Γιατί ακόμα και η κλασική Cesare (iceberg, ανάμεικτη σαλάτα mesclun, ψητό φιλέτο κοτόπουλου, speak crocan, flakes grana Padano, croutons και cesare sause) γίνεται με την αυθεντική ιταλική συνταγή.
Στο risotto υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη: Vegeteriano (με ανάμεικτα σοτέ λαχανικά), fungi (με ποικιλία μανιταριών agarius, porcini& portobello με άρωμα λευκής τρούφας) και gamberetti (με σοτέ γαρίδες) όπου ο κοινός παρονομαστής είναι πως το ριζότο φτιάχνεται με arborio.
Η «pasta» είναι από μόνη της μια ξεχωριστή κατηγορία. Όλα τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα και θα γευτείτε διαφορετικά είδη.
Το σήμα κατατεθέν είναι φυσικά η carbonara -μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει γίνει το best seller πιάτο της τρατορίας- που εκτελείται με την αυθεντική συνταγή: spaghetti fresca με guanciale, pecorino romano και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τον κατάλογο συμπληρώνουν οι προτάσεις pasta με θαλασσινά, όπου οι πιο εξοικειωμένοι με την ιταλική γαστρονομία ή όσοι θέλουν να πειραματιστούν δοκιμάζοντας νέες γεύσεις, μπορούν να επιλέξουν φρέσκια pasta με μελάνι σουπιάς.
Η πίτσα στο Casa Victoria είναι ξεχωριστή. Η ζύμη της είναι τραγανή και, εκτός από τις κλασικές επιλογές με μοτσαρέλα, θα δοκιμάσετε πίτσα με γκούντα, αλλά και πιο ελληνικές εκδοχές. Στον κατάλογο θα βρείτε 10 επιλογές -μεταξύ άλλων Funghi με μοτσαρέλα, ποικιλία μανιταριών, λάδι λευκής τρούφας, baby ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και Salsiccia με μοτσαρέλλα, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ρόκα και ραγού από ιταλικό λουκάνικο salsiccia, αρωματισμένο με μάραθο και peperoncino. Για τους πιο τολμηρούς των γεύσεων προτείνουμε τη Victoria Nero (Ricetta di Pino) όπου το ζυμάρι είναι με μελάνι σουπιάς, ντομάτα concasse, baby ρόκα, μοτσαρέλλα, pecorino romano και καπνιστό σολομό. Και οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ. Μπορείτε να απολαύσετε την πίτσα gigante (45cm)-ιδανική για τέσσερα άτομα- σε τρεις πολύ λαχταριστές επιλογές.
Το μενού ολοκληρώνεται με 6 προτάσεις για κρέας, πολύ ψαγμένες και ιδιαίτερες. Ξεκινάμε από την πρώτη ύλη όπου πολλά κρέατα έρχονται από την Αμερική και οι κοπές ικανοποιούν κάθε γούστο. Στο μενού μεταξύ άλλων θα βρείτε Fegato 400γρ -τρυφερό συκώτι μοσχαρίσιο, μαριναρισμένο σε γάλα και ψημένο στη σχάρα, Tagliatelle Flank steak 300gr -μοσχάρι black Angus Flank steak Us με grana padano και Braciola Di Maiale 900gr -ψητή σπαλομπριζόλα γάλακτος με κόκαλο και ανθό αλατιού.
Στο Casa Victoria κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας ακούγοντας live jazz μουσική.
Ωστόσο αν θέλετε να απολαύσετε πιάτα του καταλόγου στον χώρο σας μπορείτε να παραγγείλετε, καθώς υπάρχει υπηρεσία delivery προκειμένου να έχει ο κάθε πελάτης την εξυπηρέτηση που επιθυμεί σε κάθε περίσταση.
Το wine station και τα Aperitivo
Σε μια όμορφη ζεστή γωνιά της τρατορίας βρίσκεται το wine station. Στη λίστα με τα κρασιά θα βρείτε πάνω από 30 ετικέτες από ελληνικούς και ιταλικούς αμπελώνες, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο όλη την γαστρονομική εμπειρία. Η καινοτομία της wine list στο Casa Victoria είναι πως έχουν ταιριάξει τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού με παρεμφερείς ιταλικές. Ακόμα όμως και αν δεν γνωρίζετε τόσο πολλά για τις ποικιλίες του κρασιού, το προσωπικό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας. Επιπλέον στον κατάλογο θα βρείτε μια μικρή περιγραφή για τα αρώματα και τις γεύσεις που βγάζει κάθε ετικέτα κρασιού προκειμένου -γιατί όχι- να δοκιμάσετε κάτι καινούριο.
Τη λίστα συμπληρώνουν 6 προτάσεις για Aperitivo, ενώ εκτός από το Aperol Spritz θα βρείτε ενδιαφέρουσες εκτελέσεις με δίκταμο, κανέλα και καφέ. Το γευστικό ταξίδι στη γειτονική Ιταλία θα ολοκληρωθεί με γλυκό, όπου μπορείτε να επιλέξετε Panacotta (με σπιτική καραμέλα ή σάλτσα σοκολάτας), αυθεντική τιραμισού και cioccolato -βελούδιμη κρέμα πραλίνας, ganache bitter σοκολάτας και μπισκότο σοκολάτας.