Στο ΒΕΝΕΡΗ της Βούλας κάθε εποχή γεμίζει από λαχταριστές γεύσεις
Αφιέρωμα: ΒούλαΟ φούρνος του ΒΕΝΕΡΗ ετοιμάζει γλυκές και αλμυρές δημιουργίες που κάνουν την κάθε στιγμή απολαυστική.
- 16/03/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάζει η καθημερινότητα ή οι συνήθειές μας, ο φούρνος της γειτονιάς θα παραμένει πάντα εκείνη η σταθερή αξία που μας προσφέρει μικρές στιγμές γευστικής ευτυχίας και οικειότητας όποτε τη χρειαζόμαστε. Ο φούρνος ΒΕΝΕΡΗ στη Βούλα είναι αυτό το σημείο συνάντησης όπου κάνεις στάση αυθόρμητα χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, απλώς γιατί αυτό το όνομα είναι κομμάτι της γειτονιάς σου και άρα της μέρας σου.
Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της αρτοποιίας και με το παραδοσιακό να συνυπάρχει σε απόλυτη ισορροπία με το σύγχρονο, ο φούρνος ΒΕΝΕΡΗΣ αποτελεί την κλασική επιλογή των νοτίων και όχι μόνο, για τα απαραίτητα αρτοποιήματα της κάθε ημέρας, τα απολαυστικά γλυκά που συντροφεύουν κάθε ξεχωριστή στιγμή, τα νόστιμα αλμυρά σνακ για το διάλειμμα στη δουλειά και φυσικά, τις παραδοσιακές γλυκές και αλμυρές επιλογές της κάθε εποχής. Η περίοδος της Σαρακοστής, για παράδειγμα, που διανύουμε τώρα, μας βρίσκει μπροστά από τις βιτρίνες του να χαζεύουμε λαχταριστές δημιουργίες που σε βάζουν στο δίλημμα τι να διαλέξεις. Αυτό δεν αλλάζει, ακόμα κι αν νηστεύεις γιατί οι άνθρωποι του ΒΕΝΕΡΗ ξέρουν πολύ καλά πώς να προσφέρουν προτάσεις για κάθε περίσταση και μάλιστα με τα πιο αγνά υλικά που τις κάνεις ακόμα πιο νόστιμες.
Αυτές τις μέρες μπαίνεις σε πειρασμό με τα αφράτα πατατοπιτάκια, τα τραγανά spring rolls λαχανικών -που ψήνονται και δεν τηγανίζονται σε μια πιο ελαφριά εκδοχή τους-, τα ευωδιαστά μαραθοπιτάκια ή τα νόστιμα μανιταροπιτάκια. Αυτές οι μπουκίτσες απόλαυσης μπορούν να γίνουν ένας συνδυασμός γεύσεων, ιδανικός για το πρωινό ξεκίνημα ή το μεσημεριανό κολατσιό. Δεν πρέπει να παραλείψεις βέβαια και το ιδιαίτερο σάντουιτς με φαλάφελ ή το πεϊνιρλί λαχανικών που είναι ιδανικές λύσεις για κάθε στιγμή της ημέρας.
Ο ΒΕΝΕΡΗΣ δεν θα μπορούσε να μας αφήσει χωρίς νηστίσιμες γλυκές προτάσεις. Η λαδόπιτα με λεμόνι, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, τα παραδοσιακά μουστοκούλουρα -μπορείς να τα βρεις και σε sugar free συνταγή αν προτιμάς- αλλά και οι μηλόπιτες χωρίς βούτυρο ή αβγά είναι ανάμεσα στα must try της εποχής. Με τον ΒΕΝΕΡΗ στη γειτονιά της Βούλας, η Σαρακοστή αποκτά μια γεύση μοναδική που έχει άρωμα γιορτής και παράδοσης.