Στο Κολωνάκι μιλούν όλοι για τα lobster rolls του Nosh

Στο Nosh του Κολωνακίου τρώνε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα street food της πόλης: Βουτυρένια μπριός με ψίχα αστακού.
- 28/03/2025
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Εδώ και μερικούς μήνες, στην οδό Καψάλη στο Κολωνάκι σερβίρουν ένα street food διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει, που όμοιο του υπάρχει ως πιάτο σε εστιατόριο ή σε κάποιο food truck που συναντάμε σε φεστιβάλ.
Ο λόγος για τα lobster rolls (ρολά αστακού) τα οποία έχετε την ευκαιρία να γευτείτε στο Nosh. Πρόκειται, όπως λέει και το όνομά τους, για μπριος με αστακό. Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές: το Maine έχει αστακό, μαγιονέζα και λάιμ και το Nosh αστακό, σος hollandaise και σχοινόπρασο. Σε αυτή την εκδοχή μπορείτε να προσθέσετε χαβιάρι από το Caviar House, προσθέτοντας μια πιο ουμάμι αίσθηση.
Το μπριος είναι αφράτο και μοσχοβολιστό και δένει τέλεια με τον αστακό, αναδεικνύοντας τόσο την ψίχα του όσο και τα συνοδευτικά του.
Καθίστε σε ένα από τα ψηλά σκαμπό της μαρμάρινης μπάρας του Nosh και παρακολουθήστε τους ανθρώπους του να φτιάχνουν τις λιχουδιές του μενού. Εκτός από τα lobster rolls, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν, μπορείτε να δοκιμάσετε roll με γαρίδα και σάντουιτς tuna melt. Από τις επιλογές δεν λείπει το κρέας με pulled beef και το hot dog, αλλά και η vegan πρόταση με πρωταγωνιστή το παντζάρι.
Ιδιαίτερα δημοφιλή συνοδευτικά είναι τα corn ribs που τρώγονται μέχρι το τελευταίο σποράκι, αλλά και τα αραντσίνι αστακού.
Οι τιμές στα lobster rolls θυμίζουν μια άλλη εποχή, καθώς κοστίζουν κάτι παραπάνω από 15 ευρώ –η προσθήκη του χαβιαριού, όπως αντιλαμβάνεστε, υπερδιπλασιάζει την τιμή. Ωστόσο, παραμένουν μια πιο προσιτή επιλογή για όλους εσάς που επιθυμείτε να απολαύσετε τη γεύση του αστακού σε ένα πιο casual περιβάλλον.
Η ιστορία των lobster rolls
Τα lobster rolls αρχικά ήταν λιχουδιά για τους ντόπιους και τους τουρίστες που επισκέπτονταν την περιοχή της Νέας Αγγλίας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η δημοφιλία τους εκτινάχθηκε τη δεκαετία του 2000. Ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό ήταν η αναγέννηση της food truck κουλτούρας και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για γκουρμέ φαγητό που μπορούσε να σερβιριστεί γρήγορα και άνετα.
Τα lobster rolls άρχισαν να αποκτούν τη φήμη τους χάρη στα food truck που βρίσκονταν στις παραλιακές πόλεις της Νέας Αγγλίας, συστήνοντας μια πιο προσιτή εκδοχή του αστακού.
Από την Αμερική πέρασε και στον υπόλοιπο πλανήτη και μέσα από τα social media τα lobster rolls άρχισαν να γίνονται viral. Άλλωστε, πρόκειται για ένα πολύ Instagram-ικό πιάτο