Πως το Ikebana κατάφερε να γίνει το Νο1 delivery των νοτίων προαστίων
Οι premium γευστικές προτάσεις του ΙΚΕΒΑΝΑ έρχονται κοντά μας, αλλάζοντας τα δεδομένα της διανομής φαγητού στο σπίτι.
- 11/01/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαηλάρας
Αν κινείσαι στα νότια προάστια και αγαπάς την ιαπωνική κουζίνα, σίγουρα το έχεις επισκεφτεί. Ο λόγος για το ΙΚΕΒΑΝΑ, το μίνιμαλ σικ εστιατόριο που οφείλει το όνομά του στη ιερή τέχνη της ανθοδετικής της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου και αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου τριών φίλων οι οποίοι, πέρα από το γεγονός ότι έχουν μεγάλη πείρα στον χώρο της εστίασης, αγαπούν πολύ τον τόπο των σαμουράι.
Η αισθητική του ΙΚΕΒΑΝΑ καθρεφτίζεται ξεκάθαρα στα πιάτα του καταλόγου του. Όλα περιστρέφονται γύρω την αστραφτερή ποιότητα της πρώτης ύλης, τις υψηλού επιπέδου τεχνικές και την κομψή παρουσίαση. Το fusion μενού έχει δυτικές επιρροές και χωρίζεται σε πέντε κυρίως ενότητες: τις σαλάτες, τα κρύα και τα ζεστά ορεκτικά, τις νοστιμιές από το robata grill, τα nigiri και τα sashimi, τα signature rolls και φυσικά τα επιδόρπια. Πέρα από το εστιατόριο, πλέον μπορεί να τα απολαύσει κανείς και στην άνεση του σπιτιού του, καθώς το ΙΚΕΒΑΝΑ διαθέτει τη δική του online πλατφόρμα παραγγελιών, η οποία λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή και προσφέρει έκπτωση 10% για κάθε παραγγελία.
Προτείνω, ανεπιφύλακτα, να διαλέξεις την crispy calamari salad με φανταστικό καλαμάρι tempura και τσιπς γλυκοπατάτας που μπορεί να «ρίξει» ακόμη και τον πιο ορκισμένο εχθρό των λαχανικών και να συνεχίσεις με το ταρτάρ καβουριού, που θεωρείται και το best seller πιάτο, καθώς και το λευκό ψάρι usuzukuri με αχινό και σάλτσα shiso-ponzu, το οποίο θα σε κερδίσει με τη βαθιά umami γεύση του.
Η κολεξιόν των signature rolls έχει εξίσου δελεαστικά πράγματα να σου πει. Προσωπικά, σου προτείνω να επενδύσεις σε μερικά κομμάτια dynamite, δηλαδή σε γαρίδα tempura με ψητό ελληνικό χέλι και στα rikyu που φτιάχνονται με ντόπιο φρέσκο λαβράκι, wasabi tobiko, matcha mayo και αμύγδαλα και θα με θυμηθείς: είναι θαυμάσια ισορροπημένα, με τη σωστή αναλογία σφιχτού, αλλά καθόλου στεγνού ρυζιού.
Αν σου αρέσουν τα nigiri και τα sashimi, θα λατρέψεις το εύγευστο και ολόφρεσκο μπαρμπούνι, το toro o-toro με τόνο (και τα δύο προέρχονται από τις ελληνικές θάλασσες), καθώς και τα επικά sashimi με φαγκρί ή καραβίδα.
Αλλά μην νομίζεις ότι η ιαπωνική κουζίνα περιορίζεται μόνο στα ωμά ψάρια: τα ζεστά πιάτα του ΙΚΕΒΑΝΑ θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη. Διάλεξε με κλειστά μάτια τη nasu miso, δηλαδή την τελειότερη μελιτζάνα που έφαγες ποτέ ψημένη με γλυκιά σως miso, τις εξωτικές tiger shrimps με την πεντανόστιμη και ελαφρώς πικάντικη σως τρούφας, τα gyoza με κιμά wagyu, και το ζουμερό κοτόπουλο (μπούτι) με σως teriyaki.
Σε περίπτωση πάντως που μου ζητήσεις να δώσω την ψήφο μου σε κάποια από τις προτάσεις του μενού του ΙΚΕΒΑΝΑ, θα σου πω ότι θα διάλεγα ξανά και ξανά το μοσχάρι miso yaki, ένα ποίημα ισορροπημένης έντασης και οξύτητας, το οποίο φτιάχνεται με 24-day dry-aged γαλλικό charolais rib-eye 24 ημερών ωρίμασης και lime-miso sauce -πραγματικά τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στην απόλαυση που σου χαρίζει η μπουκιά στο στόμα.
Για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά υπάρχουν επιλογές σε κρασί, γιαπωνέζικες μπύρες και sake, ενώ καλό είναι να κλείσεις το γεύμα σου γλυκά διαλέγοντας παγωτό ή σορμπέ, τα οποία θα ξεπλύνουν ευχάριστα τη λιπαρότητα του φαγητού. Ότι κι αν κάνεις, πάντως μη σε προβληματίσει ούτε μια στιγμή ότι δεν θα τα απολαύσεις στον φιλόξενο χώρο του ΙΚΕΒΑΝΑ και θα έρθουν στην πόρτα σου με delivery. Η ομάδα του εστιατορίου, πέρα από την σούπερ πρώτη ύλη, τις ιδανικές συσκευασίες και το μοναδικό online σύστημα παραγγελιών χωρίς προμήθειες, έχει τους πιο γρήγορους διανομείς στη Γλυφάδα, τους οποίους μάλιστα μπορείς να πληρώσεις και με κάρτα, αφού έχουν μαζί τους POS. Δοκίμασέ το μενού του ΙΚΕΒΑΝΑ στο σπίτι και θα καταλάβεις γιατί έχει ήδη εδραιώσει τη φήμη του καλύτερου delivery στα νότια προάστια!
Παραγγελίες στο www.ikebanarestaurant.com/order-now