Τα καλύτερα κρεατικά των Νοτίων Προαστίων
Συγκεντρώνουμε σε ένα κείμενο τις ιδανικότερες επιλογές που έχεις στα Νότια, για τις Πέμπτες, τις Τσικνοπέμπτες και γενικώς όλες τις μέρες που ψάχνεις καλό κρέας.
- 09/02/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
O oυρανοξύστης ψητών κρεάτων του Roasted by Mimaya
Όλα τα λόγια του κόσμου είναι περιττά. Πολλά διαφορετικά κρέατα -για κάθε γούστο και κάθε όρεξη- μαζεμένα σε ένα πιάτο, με μια παρουσίαση που συμπληρώνει οπτικά αυτό το γευστικό σου ταξίδι. Πραγματικά ο ουρανοξύστης του Roasted by Mimaya τα έχει όλα. Χοιρινά μπριζολάκια, ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο, απολαυστικές φτερούγες με BBQ sauce, παϊδάκια κοτόπουλο, χοιρινή πανσέτα, χοιρινό σουβλάκι, κεμπάπ, λουκάνικο Τζουμαγιάς και λουκάνικο Πεπερόνε και συνοδεύεται από ψητή πατάτα, τηγανητές πατάτες, σαλάτα και ψητά λαχανικά. Στη μερίδα έχει και διαφορετικές σάλτσες να επιλέξεις, για να κάνεις τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Το απόλυτα παρεϊστικο πιάτο που μπορείς να πάρεις στη μέση και να απολαύσεις με τους φίλους σου.
Μαρκ. Μπότσαρη 8, Γλυφάδα , Τηλ: 210 8944850
To Rib-eye από τον Άμπακο
Αν είσαι λάτρης του black angus, τότε στον Άμπακο θα πρέπει να διαλέξεις σίγουρα το rib eye του που έρχεται σερβιρισμένο πάνω σε μαντέμι και είναι αποτέλεσμα μυστικής αλλά θεσπέσιας συνταγής . Η φοβερή γεύση του κρέατος οφείλεται στο ποιοτικό κρέας αλά και στον high-end Ισπανικό φούρνου MIBRASA, που λειτουργεί με ξυλοκάρβουνα και προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού στο κρέας ενώ παράλληλα θωρακίζει τα αρώματα και τη γεύση του.
Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Πειραιάς (Τρούμπα) , 2104525251
Οι μπριζόλες του K-Grill
Aν θέλεις να δοκιμάσεις για μεγάλη μπριζόλα TOMAHAWK 800 γραμμαρίων, κάνε μια στάση στην πλατεία της Βούλας. Ή μήπως προτιμάς μια ζουμερή Picanha 300 γραμμαρίων; “Αρωματισμένες” με την μοναδική μυρωδιά του κάρβουνου και ψημένες με τον σωστό τρόπο, οι μπριζόλες από το K- Grill είναι λόγος για να το ρίξεις στην κρεατοφαγία.
Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ. 210 8994040
Η κρεατοφαγία στο υπόγειο του Δρακούλη
Ο Δρακούλης, Drakoulis Meat όπως είναι η διακριτική επωνυμία του κρεοπωλείου της Νέας Σμύρνης και της Βούλας, θα ήταν αμαρτία να μην αξιοποίησει το εξαίρετο κρέας που έχει στο ψυγείο του. Έτσι, μέσα σε ένα βράδυ, κάτω από το ισόγειο του καταστήματος της Βούλας στήθηκε ένα μοναστηριακό τραπέζι και πάνω του πέφτουν κορμιά. Πήγαινε, κάθισε και ζήτα από το πιο απλό μέχρι το πιο ακριβό κρέας που μπορείς να βρεις στην Αθήνα, το kobe. Δεν λέμε παραπάνω, δεν κάνουμε spoilers.
Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, 2108955655
Το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι στον Τσολιά
Το δυνατότερο χαρτί της Βάρης. Μια ταβέρνα με ατελείωτα γευστική ιστορία, που πλέον είναι γνωστή σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι η σταθερή αξία για κάθε τίμιο καλοφαγά που σέβεται τον εαυτό του και ιδιαίτερα σε όποιον κάνει τη σωστή κίνηση να διαλέξει το κοντοσούβλι του. Σιγοψήνεται στη θράκα του δίπλα στο κοκορέτσι και έρχεται ψιλοκομμένο και φοβερά νόστιμο σε πιάτο στο τραπέζι σου. Δύσκολο να παραγγείλεις μόνο μια μερίδα.
Λεωφόρος Βάρης – Βαρκίζης 45, Βάρη, 210-8952446
Το γεμιστό μπιφτέκι του Αντώνη
Στο θέμα μπιφτέκια, ο Αντώνης στη Βούλα είναι σχεδόν ανίκητος. Είτε παραγγείλεις το γιγαντιαίο και χορταστικότατο γεμιστό μπιφτέκι του με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα να ξεπροβάλει από την πρώτη μπουκιά, είτε προτιμήσεις τα απλά μπιφτέκια του, θα καταλάβεις γιατί γενιές και γενιές Βουλιωτών εμπιστεύονται την κυρία Τριάδα και την μαεστρία της στο θέμα μπιφτέκι. Η τελευταία ιστορική ταβέρνα της Βούλας που έχει αντέξει στο χρόνο και εξακολουθεί να φροντίζει όσους την αγαπούν.
Βασιλέως Παύλου 74, Βούλα, 2108950246
Το κοντοσούβλι του Ρουμελιώτη
Το όνομα Ρουμελιώτης εκτός από ιστορικής αξίας στην επανάσταση του 1821 έχει και τεράστια γαστριμαργική αξία σε ό,τι έχει να κάνει με το κρέας, τις σούβλες και τα συναφή. Το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι δηλαδή. Το τελευταίο πραγματικά είναι ποίημα στην ταβέρνα της Άνω Γλυφάδας, εκεί όπου οι παλιοί ξέρουν και οι νέοι μαθαίνουν τα μυστικά της κρεατοφαγίας.
Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, 2109607562
Η προβατίνα (μέσα) στο Μαντρί
Το Μαντρί είναι ψηλά, στο τέρμα Θεού των νοτίων προαστίων για να βλέπεις από κάτω μέχρι το Σαρωνικό. Δίπλα σου θα βοσκούν κοπάδια από πρόβατα και το καλοκαίρι σπάνια θα σε βρει πολλή ζέστη σε τέτοιο υψόμετρο. Εκεί, κάθε σαββατοκύριακα στήνονται φεστιβάλ κρεατοφαγίας. Μια επίσκεψη θα σε πείσει και όταν φτάσεις, αν είσαι μερακλής, ζήτα προβατίνα. Το πιο γευστικό κρέας (αυτής της κατηγορίας), δύσκολο στο κόψιμο, δύσκολο στο ψήσιμο, αλλά στο Μαντρί ξέρουν. Λογικό.
Βαρδουσίων 29, Άνω Γλυφάδα, 2109623071
Τα παϊδάκια στο Ρεμούτσικο
Εκείνοι το λένε Ρεμούτσικο. Ο κόσμος το αποκαλεί ναό του κρέατος. Εμείς το λέμε αγαπημένο. Ανοιχτό από το 1982, δεν έχει απογοητεύσει ποτέ την πελατεία του και δει τις Τσικνοπέμπτες. Με κοντοσούβλι, παϊδάκια και ζωντανή μουσική, είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας που γίνεται πραγματικότητα. Α, μας έχουν δώσει και μάθημα πως να κάνεις το τέλειο κοντοσούβλι.
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, 210-9704515
Τα μοναδικά μπιφτέκια της Κυρά Ουρανίας
Ένα από τα παλιότερα ταβερνεία της Ηλιούπολης, μικρό και σεμνό που βρίσκεται ψηλά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ίσως δυσκολευτείς να το δεις καθώς τριγύρω έχει κυρίως σπίτια και δεν το παρατηρεί κανείς εύκολα. Εκεί θα βρεις τα περιβόητα μπιφτέκια της Κυρά Ουρανίας, που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου και να ζητάς κι άλλα. Αφράτα, μεγάλα, πεντανόστιμα και μαμαδίστικα.
Ηρώων Πολυτεχνείου 85, Ηλιούπολη, Τηλ: 2109914896
Τα μπιφτέκια του Μπάμπη
Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Μας αγαπάει και τον αγαπάμε. 30 χρόνια πιστός στην ποιότητα, με τα καλύτερα υλικά, η ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στην Αμφιθέας, έχει κάνει τους κρεατοφάγους να τον λατρέψουν σαν θεό. Ιδανική πρόταση για Τσικνοπέμπτη μιας και δεν μπορούμε να φανταστούμε την ημέρα χωρίς τα διάσημα μπιφτέκια του.
Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο, 210-9420529
Η σούβλα κοτόπουλου του Mezze
Ζουμερά κομματάκια κοτόπουλου περασμένα σε σούβλα και από κάτω πολλές μα πολλές τηγανητές πατάτες. Το απόλυτο πιάτο του Mezze. Το κοτόπουλο είναι τόσο υπέροχα ζουμερό, που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Είναι μαριναρισμένο με μουστάρδα, γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά, που του προσφέρουν μια μοναδική γεύση. Άσε που η μερίδα είναι full χορταστική.
Φοίβης 11 & Αγγέλου Μεταξά, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980480
Οι χοιρινές πανσέτες στο Τσι Τσι
Το Τσι Τσι έκανε τις ζωές μας πιο γευστικές, πιο νόστιμες, με τη θράκα του να βγάζει πολύ καλά κρεατικά, εκτός φυσικά από τα σουβλάκια του. Και το σίγουρο είναι, πως αν επιλέξεις κάτι σε στιλ “σουβλατζίδικο” για Τσικνοπέμπτη, τότε στο Τσιτσί θα πρέπει να πάρεις σίγουρα τις χοιρινές πανσέτες.
Αγγέλου Μεταξά 50, Γλυφάδα, 210-8985531
Το γεμιστό μπιφτέκι του Ζιώγα
Ένας ολόκληρος -και βάλε- αιώνας γεύσης στα πιάτα μας. Η οικογενειακή ταβέρνα του Χρήστου Κανδύλη έχει πολλά γαλόνια στο πέτο όσον αφορά το ψήσιμο και πολύ περισσότερο στη προσεκτική διαλογή των κρεάτων. Γιατί το μπιφτέκι το γεμιστό και τα «λουκούμια» παϊδάκια του Ζιώγα, δεν θα τα φας πουθενά αλλού. Γιατί ειδικά την Τσικνοπέμπτη, οτιδήποτε άλλο είναι απλά πολύ λίγο μπροστά του. Και επειδή ο Χρήστος ξέρει από θράκα και σχάρα, έχουμε μάθει να τον εμπιστευόμαστε. Και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.
Σάκη Καράγιωργα 95 και Αγησιλάου, Γλυφάδα, 210-9626117
Oι μπριζόλες της Μυρτιάς
Η παραδοσιακή ταβέρνα της Ν. Σμύρνης, Μυρτιά, φημίζεται για όλα τα ψητά της για να λέμε την αλήθεια: μπιφτέκια, μπριζόλες, λουκάνικα. Αλλά επειδή εδώ έπρεπε/ θέλαμε να επιλέξουμε ένα, τότε αυτό είναι οι μπριζόλες της- χοιρινές και μοσχαρίσιες. Μια δοκιμή θα πείσει και εσένα, είναι το μόνο σίγουρο.
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη
Τα μπιφτεκάκια στο George’s Steakhouse
Γεύση και ποιότητα από το 1951. Το χασάπικο που έγινε ψησταριά, η ψησταριά που έγινε θρύλος. Τα μπιφτέκια του George είναι πιο νόστιμα και από την Eva Green, πιο διάσημα και από τον Michael Jackson. Μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει συνοδεύσει χιλιάδες Τσικνοπέμπτες ανά τα χρόνια.
Κωνσταντινουπόλεως 4-6, Γλυφάδα, 210-8946020
Το κοκορέτσι στον Μπαρμπά-Χαράλαμπο
Αν και βρίσκεται στον παράδρομο της Βάρης-Βαρκίζης, αποτελεί ένα από τα «κρυφά» στολίδια της περιοχής. Ότι θα φας είναι φρέσκο, αρίστης ποιότητας και με το καλύτερο ψήσιμο. Προσωπικά, εμείς στο Nou Pou, δεν το κουνάμε από την ταβέρνα αν δεν φάμε από το κοκορέτσι του.
Πανός 18 (παράδρομος Βάρης-Βαρκίζης), Βάρη, 210-8925044
Τα μπιφτεκάκια από το Τεφαρίκι
Το Τεφαρίκι είναι μια από αυτές τις ανακαλύψεις που γίνονται μια φορά στα 10 χρόνια. Έτσι κάποιος κάπου το ανακάλυψε, μετά από εναλλακτικό έγινε mainstream και πλέον αποτελεί σταθερή επιλογή για όσους θέλουν ωραίο κρέεας, πολύ φιλική εξυπηρέτηση και χύμα καταστάσεις. Από το μενού ανάμεσα σε πολλά διαλέγουμε αυτά τα 10 ζουμερά μικρά μπιφτεκάκια που τα φέρνει με κρεμμυδάκι, κόκκινο πιπέρι και πιτούλες. Μπορούμε να φάμε 100 σερί. Αλήθεια.
Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου 193, 2106628694