Τα 5 εκλεκτά κρέατα που πρέπει να δοκιμάσεις τις γιορτές στα Drakoulis Butcheries & Restaurants
Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε ένα πολυτελές γευστικό δώρο στον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
- 18/12/2019
- Κείμενο: Μαριλέλλα Αντωνοπούλου
Η γεμιστή γαλοπούλα είναι μία σταθερή και σίγουρη επιλογή για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ξεφεύγοντας, όμως, από τα επαναλαμβανόμενα γευστικά στεγανά μας και μπαίνοντας σε νέα μονοπάτια κρεατοφαγίας, μπορούμε να φτάσουμε σε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Οι μέρες των εορτών, είναι το ιδανικό timing για κάτι τέτοιο και ο “θεός” του κρέατος που ακούει στο όνομα Drakoulis, έχει εξασφαλίσει ό, τι πιο εκλεκτό υπάρχει.
Τα 5 καλύτερα είδη κρέατος που επιβάλλεται να γευτείς φέτος τα Χριστούγεννα θα τα βρεις στα καταστήματα Drakoulis Meat σε Βούλα και Νέα Σμύρνη και στο Dry & Raw του Κολωνακίου.
Μάλιστα τα 4 πρώτα προϊόντα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στα καταστήματα Drakoulis.
Lewis Olive Fed Wagyu
Το Wagyu είναι τo περίφημο ιαπωνικό μοσχάρι. Μία από τις καλύτερες ποικιλίες του πλανήτη παράγεται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη φάρμα Lewis Olive Feed. Αυτό που κάνει τόσο νόστιμο το συγκεκριμένο κρέας είναι πως βασική τροφή των βοοειδών είναι οι ελληνικές ελιές με προέλευση από την Κέρκυρα, οι οποίες δίνουν στο Wagyu μία μοναδική γεύση.
Ολλανδικό Fullblood Wagyu
Η ολλανδική φάρμα Olive Wagyu είναι από τις πιο ξακουστές στον κόσμο γιατί παράγει το εκλεκτό Fullblood Wagyu, το παραδοσιακό ιαπωνικό μοσχάρι, πλήρες αίματος, το οποίο εκτρέφεται με ελληνικό λάδι, βότανα όπως θυμάρι και βασιλικό και τη χλωρίδα της ολλανδικής υπαίθρου.
Umami Olive Fed Pork
Το πιο λαχταριστό κομμάτι χοιρινό που θα φας στη ζωή σου. Χυμώδες και ζουμερό, από τις πιο διάσημες φυλές χοίρων της Ευρώπης. Οι ελληνικές ελιές και σ’ αυτή την περίπτωση κάνουν το γευστικό θαύμα.
Matsusaka Meat
Το πιο ακριβοθώρητο ιαπωνικό Wagyu βαθμού Α-5 στον κόσμο, ένα βασιλικό κομμάτι κρέατος με υψηλή αναλογία λίπους προς κρέας, απίστευτη τρυφερότητα και μαλακή, βουτυρώδη γεύση που λιώνει στο στόμα. Διατίθεται σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα στα Drakoulis Dry & Raw για φέτος.
Πουλερικά Label Rouge
Η crème de la crème των πουλερικών δεν είναι άλλη από τα περίφημα γαλλικά κοτόπουλα, γαλοπούλες, φραγκόκοτες κόκ ελευθέρας βοσκής με την ετικέτα Label Rouge, τα οποία φημίζονται για τον παραδοσιακό, ποιοτικό τρόπο εκτροφής τους που σέβεται το περιβάλλον. Όσο για τη γεύση τους, είναι σπουδαία και δε συγκρίνεται με καμία αντίστοιχη.
Drakoulis meat
-Βούλα: Βασ. Παύλου 103, Τηλ: 2108955655
-Νέα Σμύρνη: Αγίας Σοφίας 90, Πλατεία Άνοιξης, Τηλ: 2109320211 2109343087
Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι: Σκουφά 52, Τηλ: 2103632400