Τα 6 burgers που πρέπει να τρέξεις να δοκιμάσεις στο BurgerFest 2018
Η γιορτή του burger επέστρεψε στην Αθήνα (14-16/09) κι εμείς ξέρουμε για ποια burger θα σου τρέξουν τα σάλια. Γιατί πρώτα δοκιμάζουμε και μετά γράφουμε.
- 15/09/2018
- Κείμενο: Πωλίνα Παρασκευοπούλου
Το BurgerFest της Αθήνας ξεκίνησε μόλις χτες και δεν κρατηθήκαμε να μην σπεύσουμε να το επισκεφτούμε. Όχι δηλαδή ότι είμαστε τίποτα κοιλιόδουλοι, για την ενημέρωση του νότιου, και όχι μόνο, κοινού τρέξαμε.
Το μοναδικό burger food festival της πόλης, επέστρεψε σε ένα γευστικό burgeroτριήμερο, 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στον ανανεωμένο χώρο στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, για όλους εμάς τους burgerόφιλους. Εμείς πήγαμε από τους πρώτους, δοκιμάσαμε ό,τι μας έκανε κλικ (aka ό,τι χωρούσε το στομάχι μας) και σου παρουσιάζουμε τα 6 burger – φιναλίστ.
https://www.instagram.com/p/Bnt0OOvH3W3/?taken-by=burgerfest_gr
Hurry Up Street Food
“Hurry Up” να δοκιμάσεις burger από το Pop Up Hurry Up Street Food κι αυτή είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Κατά τύχη το δοκίμασα πρώτο και στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ (3 ώρες μετά και 3 κιλά επιπλέον) το έχρισα ως βασιλιά του μπιφτεκόψωμου. Βέβαια, ξέχνα αυτά που ξέρεις για τα burgers. Οι extreme δημιουργίες του chef Χάρη Μπονάνου σε βγάζουν από το comfort zone σου και γουστάρεις πολύ γι’ αυτό.
Εγώ δοκίμασα το El Professor, bao burger με γαρίδες, καπνιστό μοσχαρίσιο λουκάνικο, λάχανο kimchi και μαρμελάδα chipotle και εθίστηκα. Καταρχάς, τα ψωμάκια είναι ζυμωμένα από τα χεράκια τους και ψημένα στον ατμό, η μαρμελάδα φτιάχνεται από εκείνους και είναι το highlight του burger (θα γλείφεις μέχρι και τα δάχτυλά σου, μη σου ξεφύγει ούτε στάλα), το λουκάνικο είναι αλεσμένο σαν κιμάς, όσο για το συνδυασμό με τη γαρίδα, τι να πω; Ήμουν δύσπιστη αλλά μετά τη δοκιμή τους έβγαλα το καπέλο.
Mikaello
Το Mikaello είναι Νότιο και μεγάλη μας αγάπη. Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα εξαιρετικής ποιότητας homemade burgers τους, ξέρεις που πρέπει να πας. Συνήθως παίρνω το drunken Texan burger όταν επισκέπτομαι το εστιατόριο στη Γλυφάδα, γι’ αυτό για την αλλαγή δοκίμασα ένα Honey Truffle Dreams. Black Angus, μπέικον, παρμεζάνα, αρωματικά μανιτάρια σωτέ, τσένταρ, μαγιονέζα τρούφας, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι. Το μότο τους «Για να νιώθουμε καλά, πρέπει να τρώμε σωστά» είναι κάτι που προσπαθούμε να ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας. Ευτυχώς μαζί τους είναι πολύ πιο γευστική.
Εβόρα
Δεν γίνεται να πας στο Burger Festival και να μην πάρεις μια μυρωδιά από Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Οι Εβόρα ξαναχτυπούν γευστικά και είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις τις ιδιαίτερες γεύσεις κρεάτων που «γεμίζουν» τα burger τους, όπως βουβάλι και αγριογούρουνο σε διάφορες παραλλαγές.
Αν έχεις φάει σουβλάκι (παρντόν, σάντουιτς με πίτα ήθελα να πω) στη Θεσσαλονίκη θα ξέρεις τι να περιμένεις κι από το Εβόρα burger. Μια γενναιόδωρη ποσότητα από κέτσαπ και μουστάρδα να συνοδεύουν το ιδιαίτερο κρέας της επιλογής σου. Δοκιμάσαμε το μαύρο bao με καπνιστή παντσέτα αγριογούρουνου, κρεμμύδι, σαλατικά και μαγιονέζα κάρι και μετακομίζουμε Θεσσαλονίκη!
The BIG KAHUNA
Είναι θεοπάλαβοι αυτοί οι Kahuna! Μιλάω φυσικά για τον σεφ Στέφανο Στεφανίδη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Μπαλλιάν, γνωστούς και ως The Kahuna Broz (ελληνιστί Αφοί Καχούνογλου) με κύριο στόχο να φτιάξουν τα πιο ανορθόδοξα exotic burgers (με κοροκόδειλο, αστακό, πάπια) που γεύτηκε ποτέ αυτή η πόλη (εξού και η κεντρική φωτό είναι μια δική τους δημιουργία από το fb τους) και μάλλον τα καταφέρνουν καλά, αφού η ουρίτσα μπροστά στο περίπτερό τους ήταν ουκ ολίγη.
Βέβαια ήταν και το ντεκόρ εξωτικό, οπότε και τραβηχτικό κι ας μας παρατηρούσε ένας φουσκωτός κροκόδειλος από ψηλά. Αφού φωνάξαμε ολάκερη η ουρά τον άνθρωπο με το νούμερο 19 (που ήσουν ρε αδερφέ;) πήρα στα χέρια μου το burger χωρίς… ψωμάκια. Έτσι για να σπάσω το κατεστημένο. Με highlight τον ψιλοκομμένο ανανά.
Ο Λόρδος
Ένα burger για λόρδους! Γιατί για να έχεις burger 24 ώρες το 24ωρο, ε δεν μπορεί ανήκεις στη μπουρζουαζία. Εγώ πήρα το chicken burger με 100% κιμά κοτόπουλου, edam, ντομάτα, κρεμμύδι, γαλλικό μαρούλι, χειροποίητη vinaigrette μουστάρδας και το απόλαυσε όλο μου το είναι. Τα φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια παραγωγής τους και τα χειροποίητα μπιφτέκια κάνουν τη διαφορά.
Tarantino
Τo πιο συζητημένο νέο Street Food σποτ της συμπρωτεύουσας, ήρθε για να ξεμυαλίσει και το δικό μας ουρανίσκο με τις σαλονικιώτικες προτάσεις του. Από Pulled Pork, Beef Brisket μέχρι και 100% Black Angus Burgers. Εμείς δοκιμάσαμε pulled pork με brioche ψωμάκι, BBQ sauce, coleslaw και βαλεριάνα. Αν δεν είχαμε ήδη φάει σαν να μην υπάρχει αύριο, μάλλον θα παίρναμε και δεύτερο.
Για την ακρίβεια, αν το στομάχι μας άντεχε, θα δοκιμάζαμε και τα 13 burger houses που εκπροσωπούνται στο φετινό BurgerFest.
Info: Παρασκευή έως Κυριακή (14 – 16 Σεπτεμβρίου), Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ., Ερμού 1 & Πειραιώς, Γκάζι, Ώρες λειτουργίας Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σαββάτο 13:00 – 00:00Κυριακή 13:00 – 00:00, Γενική Είσοδος: 5€ μπύρα, Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών www.burgerfest.gr , www.facebook.com/burgerfestgr, www.instagram.com/burgerfest_gr, www.facebook.com/events
Προπώληση – Διάθεση Εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets/festival/palio-amaksostasio-osu/burgerfest-2018/