Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 30/09/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Ρεβυθάδα με γαρίδες και μεδούλι στο Manouka
Το εστιατόριο manouka, στο rooftop του ξενοδοχείου Utopia στο Σύνταγμα ξεχωρίζει για την απίστευτη θέα του στην Ακρόπολη, την ενημερωμένη wine list που υπογράφει ο Βασίλης Παπαδόπουλος με αξιόλογες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και για την προσήλωσή του στην ελληνική κουζίνα και στους Έλληνες παραγωγούς. Πλέον, τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο σεφ Στάθης Χρηστίδης στήνοντας ένα μενού που βασίζεται μεν σε γνώριμες ελληνικές γεύσεις με πολλές ωστόσο εξωτικές επιρροές. Στο μενού δηλαδή θα συναντήσεις γνώριμα πιάτα όπως λαχανοντολμά, στιφάδο, παπουτσάκια, μια πιο προσεκτική ανάγνωση στην περιγραφή τους όμως θα σε κάνει να καταλάβεις ότι θα τα δοκιμάσεις… αλλιώς.
Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες, αν όμως ένα πιάτο θα ξεχώριζα αυτό είναι σίγουρα η ρεβυθάδα φούρνου -και εδώ τελειώνει το «παραδοσιακό» και αρχίζουν οι εκπλήξεις. Η ρεβυθάδα του Στάθη Χρηστίδη λοιπόν, γίνεται με σάλτσα γαρίδας, λεμονοθύμαρο και ψητό μεδούλι και σερβίρεται με καψαλισμένες γαρίδες, με τον συνδυασμό γης και θάλασσας να λειτουργεί εξαιρετικά, δίνοντας ένα νοστιμότατο πιάτο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
manouka. Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείου Utopia, Σύνταγμα | Τηλ: 210 3241814
Χειροποίητα λαζάνια με στακοβούτυρο στο Materia Prima Wine Bistrot
Για να το μεταφέρω ακριβώς έτσι όπως αναφέρεται το πιάτο στο μενού, είναι Χειροποίητo Lasagnette με Στακοβούτυρο και Chives (σχοινόπρασο). Ομολογώ ότι δεν είμαι «φαν» των ζυμαρικών όμως εδώ θα κάνω μια εξαίρεση. Αυτό το πιάτο πραγματικά με εντυπωσίασε τόσο με την εξαιρετική, πλούσια γεύση του, όσο και με τo σωστό al dente βράσιμο των ζυμαρικών. Επίσης, γευστικά και υπέροχα ήταν τα τραγανά στοιχεία του πιάτου, που υποθέτω πως ήταν το καψαλισμένο σχοινόπρασο με το τριμμένο τυρί.
Μαζί με το συγκεκριμένο πιάτο προτείνω και αυτό το όμορφο, σεμνό και απέριττο στέκι του Παγκρατίου, όπου μέσα από μια ευρεία και «ψαγμένη» λίστα κρασιών, εγχώριας και ξένης παραγωγής, μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στον δικό σου ουρανίσκο και στο φαγητό που θα επιλέξεις. Το πιο εντυπωσιακό όλων δε, είναι οι γνώσεις περί οίνου που διαθέτει το προσωπικό. Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό…
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Materia Prima Wine Bistrot. Πλ. Μεσολογγίου 3, Παγκράτι | Τηλ: 210 7255171
Mac & cheese sticks στο Juicy Grill
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juicygrill_Athens Greece (@juicygrill_athens)
Ναι, το ξέρω ότι είναι άκυρο να ξεχωρίζεις ένα ορεκτικό από ολόκληρο το καλοστημένο μενού αυτού που εδώ και χρόνια θεωρείται και είναι το καλύτερο burger της πόλης. Αλλά το κόλλημά, όπως και τον έρωτα με την πρώτη ματιά/μπουκιά, ούτε τον προβλέπεις, ούτε τον ορίζεις. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι το «sticks» του τίτλου είναι λίγο παραπλανητικό. Εδώ μιλάμε για mac & cheese μπάρες με την περιγραφή να λέει κροκέτες mac & cheese με cheddar sauce και jalapeños mayo. Είναι το πρώτο πράγμα που παραγγέλνω εδώ. Και το τελευταίο που παίρνω φεύγοντας (βλέπε take away πακέτο για το σπίτι). Ενδιάμεσα, έτσι για το καλό, παραγγέλνω και ένα spicy Sweet Gordita burger (250gr μπιφτέκι μοσχάρι, τυρί raclette, διπλό bacon, avocado, αβγό τηγανητό, chips γλυκοπατάτας, sweet chilli mayo), έτσι για να βρίσκεται.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Juicy Grill. Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα | Τηλ: 210 3229027
Burger στο Five Guys
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Five Guys (@fiveguys)
Είναι το burger εκείνο που ψάχνουν όλοι οι Έλληνες όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό! Πώς να σου το περιγράψω; Είναι κάτι το μοναδικό και ότι πληρώνεις ακριβά ένα fast food πραγματικά δεν σε νοιάζει, μόλις δοκιμάσεις το burger σε ένα από τα καταστήματα της διάσημης αλυσίδας σε Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Δοκιμάστε το όταν το βρείτε κάπου, είναι τόσο γευστικό που σε κάνει να θες να γελάσεις από χαρά.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
www.fiveguys.com
Χαλούμι σχάρας στο Πυρολίκι
Την έξοδο στο Πυρολίκι στον Κεραμεικό την απολαμβάνω για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί καθόμαστε με την παρέα σε αυτά τα ξύλινα τραπεζάκια στην υπέροχη, δροσερή αυλή με τα φωτάκια της κρεμασμένα από πάνω μας και δεύτερον, γιατί μου αρέσουν όλα του τα πιάτα. Εντάξει, μπορεί το 90% (συγγνώμη, είναι που δεν μου αρέσει καθόλου το συκώτι). Στο μενού θα βρεις πιο ευρηματικές συνταγές για να δοκιμάσεις, αλλά προσωπικά, κάθε φορά που θα πάω, θα παραγγείλω μαζί με αυτές αυτό το ορεκτικό το οποίο δεν με ενδιαφέρει αν θα το δοκιμάσει κανείς άλλος από την παρέα (αυτοί χάνουν), δεν με ενδιαφέρει να ζητήσω τη γνώμη τους, απλά το ξεστομίζω χωρίς να ρωτήσω. Ο λόγος για το ψητό χαλούμι, που έχει αποκτήσει αυτό το ωραίο χρυσαφί χρώμα και τη γεύση της σχάρας και σερβίρεται με -μπόλικο- chutney αχλαδιού, με μια γλυκόξινη γεύση που σε κάνει να θέλεις να το φας με το κουτάλι, και τραγανό προσούτο που χωρίς αυτό το πιάτο δεν θα είχε αυτή τη χάρη.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Πυρολίκι. Μεγ. Αλεξάνδρου 117, Αθήνα | Τηλ: 210 3420293
Αλμυρά Pancakes στο Mademoiselle
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, έτσι κι εμείς προσαρμοζόμαστε πάλι στην καθημερινότητά μας, από την οποία δεν μπορεί να λείπει ένα καλό κυριακάτικο brunch. Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, η λαχτάρα για ένα καλό πιάτο brunch ήταν μεγάλη, οπότε αποφάσισα να επισκεφτώ ένα στέκι, το οποίο εδώ και καιρό ακούω ως must προορισμό. Ο λόγος για το Mademoiselle στον Βύρωνα, ένα ντελικάτο μαγαζί στο οποίο κυριαρχεί το ροζ χρώμα και η fun διάθεση. Σημείωση: οπλίσου με υπομονή, γιατί αν θες brunch Κυριακή πρωί στο Mademoiselle ίσως πρέπει να περιμένεις κάποια ώρα στην αναμονή. Εμείς αυτή τη φορά βέβαια ήμασταν πιο τυχεροί και καθίσαμε μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά.
Το μενού είναι γεμάτο δελεαστικές προτάσεις, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι: αλμυρό ή γλυκό; Μετά από (πραγματικά) πολλή ώρα σκέψης, καταλήγω στα αλμυρά pancakes με μπέικον, τυρί cheddar και crispy onion. Το πιάτο κανονικά συνοδεύεται με δύο αβγά, αλλά αν, λέω αν έχεις παρακολουθήσει αυτή τη στήλη, θα ξέρεις ότι δεν αγαπώ ιδιαίτερα το αβγό, οπότε το αφαίρεσα. Το πιάτο έρχεται μπροστά μου και αντικρίζω ένα μικρό βουνό με τέσσερα λαχταριστά pancakes, αφράτα και πολύ γευστικά. Το τσένταρ στη σωστή ποσότητα, ώστε ούτε να σε μπουχτίζει, αλλά ούτε και να σε κάνει να θες περισσότερο και το crispy κρεμμύδι ήταν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο πιάτο. Αν επισκεφτείς το Mademoiselle για brunch θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Mademoiselle. Μαγνησίας 91, Βύρωνας | Τηλ: 211 4050944
Το καζάν ντιπί στο Saray της Πόλης
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saray Muhallebicisi (@saraymuhallebicisi)
Δεν ξέρω ποιος είναι, θα πάει ή σκέφτεται να πάει στην Κωνσταντινούπολη το προσεχές -έστω και εύφλεκτο στις διπλωματικές σχέσεις- διάστημα, αλλά στην περίπτωση που αποφασίσει να ανακατευτεί για λίγες μέρες μέσα σε αυτή τη λαοθάλασσα που συναντάς στην Πόλη, ο προορισμός (πέρα από το ταξίδι) είναι ένας: Saray. Το καλύτερο, στην κυριολεξία, καζάν ντιπί που μπορείς να βρεις στα πέρατα του Βοσπόρου, ένα εξαιρετικό πολίτικο εκμέκ, ένα μαγικό ρυζόγαλο και στο φόντο να στριφογυρίζει το ντονέρ. Ναι, ξέρω, εδώ μιλάμε για πιάτα και όχι για ολόκληρο μενού, οπότε ξαναγυρίζω εκεί που ξεκίνησα: το καλύτερο καζάν ντιπί που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Τόσο απλά.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director