Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 13/01/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
To κουνουπίδι tempura στο Kitschen
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KITSCHEN (@kitschen.piraeus)
«Μου θύμισε αυτό που μου έφτιαχνε η μακαρίτισσα η μάνα μου. Σπιτικό και μερακλίδικο». Αυτό θα ήθελα να μπορούσα να πω για ένα υπέροχο πιάτο που, μετά την πρώτη μπουκιά, πήρα αγκαλιά εμποδίζοντας κάθε άλλον στο τραπέζι να το αγγίξει. Το ίδιο που συνέβη και την 2η και την 3η φορά που το παραγγείλαμε ξανά. Το μόνο πρόβλημα; Η -Ελληνίδα- μάνα μου έφτιαχνε χάλια κουνουπίδι. Οπότε, σε αυτή την έξοχη ποπ κορν εκδοχή του, ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμαζα. Αν και το ξέρω ότι αδικώ αυτό το ατμοσφαιρικό dim sum bar, στο λιμάνι του Πειραιά, κάνοντας focus σε κάτι που δεν είναι απαραίτητα το πιο φρέσκο ή τεχνικό πιάτο από όσα σερβίρει. Όπως το αδικώ για το ότι έχασα το 50% της εμπειρίας με το να μην παραγγείλω κάποια από τα εξαιρετικά cocktail του. Δεν πειράζει. Ίσως την επόμενη ή την μεθεπόμενη φορά. Γιατί το Kitschen είναι από τα μαγαζιά που είναι φτιαγμένα για να τα κάνεις στέκι.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Kitschen. Κανάρη 5, Πειραιάς | Tηλ: 211 7351205
Ceasar’s style Bao στο Thess Bao
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη thess bao (@thessbao)
Η αλήθεια είναι ότι bao bun δεν είχα στο χωριό μου, αλλά από τότε που ανακάλυψα τα αφράτα αυτά ψωμάκια και όλα τα υλικά που μπορούν να κρύβουν μέσα τους, τα αγάπησα μια για πάντα. Θα ομολογήσω βέβαια, πως ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν πολύ πρόσφατα, στο Thess Bao, τον ναό του bao bun, που κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της Αθήνας. Οι επιλογές σε συνδυασμούς υλικών είναι πραγματικά πάρα πολλές και το μόνο αρνητικό είναι ότι θα καθίσεις κάμποση ώρα μπροστά τους και δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Ως λάτρης του fried chicken, επέλεξα το Ceasar’s Style και δεν το μετάνιωσα. Τραγανό, πεντανόστιμο, τηγανητό κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα, ντομάτα, μαρούλι και μπόλικη ceasar’s σως. Πρέπει επίσης να αναφέρω οπωσδήποτε το γενναίο μέγεθος του bao, αν και γενικώς ξέρετε, ένα ίσον κανένα.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Thess Bao. Περικλέους 30-32, Σύνταγμα | Tηλ: 210 3214717
Χειροποίητο λουκάνικο με φάβα στο Hasika (Ρέθυμνο)
Γιορτές είχαμε, κάναμε και εμείς τα ταξίδια μας εκτός Αθηνών και φέτος, ο νέος χρόνος μας βρήκε στην Κρήτη, σε ένα ταξίδι που θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις γαστρονομικό μαραθώνιο αφού για πρώτη φορά απαρνηθήκαμε πλήρως κάθε οικογενειακό τραπέζι, σε αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών. Μακάρι να μπορούσα να τα χωρέσω όλα για να πάρεις μια γεύση από τα νόστιμα που μαγειρεύονται στο νησί, ωστόσο όπως ξέρεις αυτή η στήλη είναι αφιερωμένη σε ένα πιάτο μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Αυτή τη φορά, η καρδιά μου χτύπησε λίγο πιο δυνατά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, εκεί που ο σεφ Μιχάλης Χάσικος έχει στήσει το υποδειγματικό εστιατόριο Hasika.
Τι να σου πρωτοπώ και τι να παραλείψω; Θα αρκεστώ να πω ότι όσα δοκιμάσαμε ήταν γευστικότατα, ισορροπημένα, με τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές να δίνονται με τρόπο μοναδικό και με δημιουργικές παρεμβάσεις που όμως δεν αλλοίωναν ούτε στο τόσο την ουσία τους. Ανάμεσα στα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν και το εξαιρετικό, χειροποίητο χοιρινό λουκάνικο -ένα κλασικό κρητικό μεζέ. Βέβαια, στο Hasika το λουκάνικο δεν θα σου έρθει σερβιρισμένο όπως συνηθίζεται στα περισσότερα κρητικά σπίτια και ταβέρνες, σκέτο δηλαδή ως συνοδευτικό της ρακής ή του κρασιού, αλλά παρέα με βελούδινη φάβα και ξύσμα από αφυδατωμένο αβγό, που όλα μαζί συνδυάζονται εξαιρετικά και δίνουν ένα νοστιμότατο πιάτο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Hasika. Αγίας Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο | Tηλ: 2831 021014
Σούπα γκούλας στο Restaurace Mlejnice (Πράγα)
Από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Πράγας και γενικότερα της Τσεχίας είναι η σούπα γκούλας, που σερβίρεται μέσα σε ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμί και περιέχει κρέας, λαχανικά και καρυκεύματα -ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσεις τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να κάνεις ένα διάλειμμα από την εξερεύνηση στην πόλη. Έτσι, λοιπόν και εγώ, στο πιο πρόσφατο ταξίδι μου εκεί, αποφάσισα να τη δοκιμάσω σε ένα παραδοσιακό τσέχικο εστιατόριο και ενθουσιάστηκα.
Στην καρδιά της Πράγας και μόλις λίγα μέτρα απόσταση από το αστρονομικό ρολόι και την κεντρική πλατεία, βρίσκεται το εστιατόριο Mlejnice, που προσφέρει πιάτα από την τσέχικη κουζίνα, τα οποία σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις. Ανάμεσα σε αυτά και η περίφημη σούπα γκούλας με μοσχαρίσιο κρέας, μπίρα και λαχανικά, την οποία πραγματικά απόλαυσα στο μέγιστο και ονειρεύομαι να την ξαναγευτώ κάποια μέρα. Αν και είχε αρκετά έντονη γεύση ήταν πολύ νόστιμη, αρωματική και φυσικά, χορταστική, ενώ η κρεμώδης υφή της έκανε την κάθε μπουκιά extra απολαυστική. Σημείωσε πως ταιριάζει ιδανικά με ένα ποτήρι μπίρα και άκουσέ με όταν σου λέω ότι δεν επιτρέπεται να φύγεις από τη χώρα χωρίς να τη δοκιμάσεις.
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Restaurace Mlejnice. www.restaurace-mlejnice.cz/en/