Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 14/10/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Μακαρονάδα με κιμά στις Προκομένες
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Προκομένες (@prokomenes)
Προκομένες όνομα και πράγμα! Αυτό το new age μαγειρείο της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά κλασικές ελληνικές σπεσιαλιτέ, του φούρνου και της κατσαρόλας και σου τις σερβίρει σε ένα όμορφο, περιποιημένο περιβάλλον στο κέντρο της Γλυφάδας. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο σεφ Θάνος Βλαχόπουλος που μετά από δύο δεκαετίες θητείας σε gourmet κουζίνες, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Πέρα από την αυθεντική τους γεύση βέβαια, αυτά τα πιάτα θα τα εκτιμήσεις και για τις πρώτες ύλες τους, αφού στο μενού θα δεις να φιγουράρουν εξαιρετικά ντόπια προϊόντα, όπως φάβα Φενεού, φακές Εγκλουβής, κιμάς από ελληνική μοσχίδα και γραβιέρα Νάξου.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μαγαζί το έχω τιμήσει όσο λίγα στα νότια προάστια, αφού ακόμη και αν δεν το επισκέπτομαι συχνά, θα το προτιμήσω κάθε φορά που δεν έχω μαγειρέψει αλλά θέλω μαγειρευτό φαγητό στο σπίτι ή στο γραφείο. Από τις πιο αγαπημένες μου επιλογές δε, είναι τα μακαρόνια με κιμά. Ναι, η απολύτως κλασική μακαρονάδα με σπαγγέτι, κιμά όπως θα τον έφτιαχνες στο σπίτι -και σερβιρισμένος όπως στο σπίτι, σε αρκετή ποσότητα, να χορταίνει πρώτα το μάτι- και από πάνω τριμμένη γραβιέρα Νάξου. Αν αυτό δεν θεωρείται comfort food, τότε τι;
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Προκομένες. Άλσους 7, Γλυφάδα | Τηλ: 210 8985996
Σύκα με ξύγαλο Κρήτης στο ΑΣΤΕΡ
Στην πιο πρόσφατη έξοδο για φαγητό, επιλέξαμε με την παρέα μου το ΑΣΤΕΡ στα Άνω Πετράλωνα, που στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία. Καθώς ο καιρός το επέτρεπε, βολευτήκαμε σε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνονται έξω στο πεζοδρόμιο, αν και ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στον εσωτερικό χώρο, μπήκαμε σε ένα σύντομο δίλημμα για το πού να καθίσουμε.
Η κουζίνα του καθαρά κρητική, με ποικίλους γευστικούς πειρασμούς να εμφανίζονται στον -ηλεκτρονικό- κατάλογό του. Πέρα από τις επιλογές του καταλόγου, βέβαια, υπάρχουν και πιάτα ημέρας τα οποία είναι εξίσου δημιουργικά και δελεαστικά. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τα σύκα με ξύγαλο Κρήτης, καρύδια, μέντα και μέλι. Δροσερό και ελαφρύ, το συγκεκριμένο πιάτο αποτέλεσε την ιδανική αρχή για το δείπνο μας, ενώ το ξύγαλο μας κέρδισε αμέσως με την υπέροχη γεύση του. Plus: η μερίδα ήταν αρκετά χορταστική -και σκέψου τη μοιραστήκαμε τρία άτομα. Δυστυχώς, καθώς μιλάμε για ένα φρούτο εποχής, το πιάτο σερβίρεται μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα (έως τέλη Οκτώβρη), γι αυτό σου προτείνω να σπεύσεις να το δοκιμάσεις.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
ΑΣΤΕΡ. Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα | Τηλ: 210 3416668
Τα μικρά μπιφτεκάκια στο Τεφαρίκι
Σήμα κατατεθέν του κρεατοφαγικού μαγαζιού που γεμίζει σταθερά εδώ και μια δεκαετία. Μικρά, ζουμερά, με ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιτούλες από κάτω τους. Σε ποσότητα των 6 ή των 10. Προφανώς και τα 10 είναι η σωστή απάντηση, αφού αν τα δεις και αμέσως μετά τα δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι τρώγονται σαν μπισκότα.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Τεφαρίκι. Λεωφόρο, Λεωφ. Ευελπίδων 193, Κίτσι, τηλ. 210 6628694.
Ταραμάς με αλατισμένο λεμόνι και φύκια στο Tsiftis
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gastrokoutouki+ (@tsiftis_gastrokoutouki)
Καιρό κυνήγαγα να πάω αλλά δεν είχε τραπέζι. O «Τsiftis», που οι δημιουργοί του το χαρακτήρισαν «γαστροκουτούκι» και κινείται στη λογική του «παραγγέλνουμε διάφορα πιάτα για τη μέση», έχει γίνει το talk of the town από την πρώτη μέρα που άνοιξε. Στον μικρό αλλά δημιουργικό του κατάλογο βρίσκεις διάφορα μεζεδάκια, σε ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, που βασίζονται στην εποχικότητα. Ανάμεσά τους, το πιάτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ο ταραμάς. Με αλατισμένο λεμόνι και φύκια, είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το ζυμωμένο ψωμί που έχει το μαγαζί. Τέλεια γεύση!
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
Tsiftis. Μιχαλακοπούλου & Σεβαστείας, Ιλίσια | Τηλ: 210 7754246
Γεωργιανή τυρόπιτα στον φούρνο Emigrant
Πάνε 15 χρόνια από τότε που έχω μετακομίσει από την Καλλιθέα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Οπότε δεν πρόλαβα το φαινόμενο των εξαιρετικών ethnic μαγαζιών που έχουν ξεπηδήσει παντού αφού στην εποχή μου υπήρχε (και συνεχίζει να υπάρχει) μόνο η Ρωσίδα Βαλεντίνα. Ένα από αυτά, και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο της Καλλιθέας (Φιλαρέτου 78), είναι ο γεωργιανός φούρνος Emigrant. Δεν χρειάζεται να συγκρατήσεις το όνομα. Θα τον καταλάβεις ή από την ουρά ή από τον «τονέ», τον γεωργιανό χτιστό φούρνο που μοιάζει με πηγάδι, που θα δεις στο εσωτερικό του. Εκεί όπου μπορείς να πάρεις (αν προλάβεις) από το λαβάς, το χαρακτηριστικό μακρόστενο καψαλισμένο ψωμί που θυμίζει λαγάνα, όσο και τα ξαδελφάκια του που έρχονται παραγεμισμένα με διάφορες γεμίσεις τύπου με πατάτα, βραστό αυγό και τυρί. Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχω προλάβει να δοκιμάσω μόνο τα δυο (με πατάτα και τυρί), από τα οποία και προτιμώ το τελευταίο. Μεταξύ μας, το γεγονός ότι με ένα χορταίνει ολόκληρη οικογένεια, είναι κάτι που επίσης δεν με αφήνει αδιάφορο.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Φιλαρέτου 78, Καλλιθέα
Τσουρέκι πολίτικο με παγωτό στο Vosporos
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vosporos The Orient Relish (@vosporos_theorientrelish)
Τσουρέκι δυο ατόμων γράφει στο μενού, αλλά και παραπάνω να είστε, εκτός του ότι η ποσότητα είναι μια χαρά, αξίζει και ας μην πάρετε άλλο γλυκό. Ο λόγος για το πολίτικο τσουρέκι στο Vosporos στο Μικρολίμανο. Στρογγυλό, αφράτο τσουρέκι πλεξούδα, το οποίο κόβεται στη μέση και, αφού και τα δυο μέρη του βουτηχτούν για τα καλά σε σιρόπι, γεμίζεται με πραλίνα. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Στη συνέχεια, δυο μπάλες παγωτού καϊμάκι παίρνουν τη θέση τους από πάνω και όλο το αριστούργημα ολοκληρώνεται με το γλασάρισμα, το οποίο είναι μια ωραία, ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Τόσο αρωματικό, τόσο μελωμένο, με το κάθε στοιχείο να το κάνει απλά μπουκιά και συχώριο. Έτσι πολίτικα, μερακλίδικα.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Vosporos. Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο | Τηλ: 210 4127324